5. Zurich

5. Zurich

In opinia Arcadis, Zurich este un oras modern care pune accentul pe institutii financiare faimoase. Zurich nu este neaparat o surpriza in topul celor mai bogate orase, mai ales ca Elvetia este una dintre tarile cu unul dintre cele mai ridicate niveluri de trai din lume. Iar daca nu ai de gand sa te muti aici, merita sa vizitezi "centrul financiar al lumii".

Ce poti sa vezi in Zurich: Bahnhofstrasse - una dintre cele mai scumpe strazi din lume, Biserica Fraumunster, fabrica de ciocolata Lindt, Orasul Vechi (Altstadt) si Lacul Zurich.

Bilete de avion: de la 140 euro dus-intors

Sursa foto: canadastock/Shutterstock.com

4. Dubai

4. Dubai

Dubai este un oras "incredibil de bogat", in opinia analistilor Arcadis, insa "o duce rau" in ce priveste poluarea si spatiul verde. Totusi, in emiratul arab se fac constant investitii in constructii, cum ar fi un hotel cu padure tropicala.

Toata lumea se gandeste la Dubai ca la o destinatie foarte scumpa, unde predomina luxul si in care nu ai ce cauta fara cateva mii de euro. Este adevarata si aceasta varianta, pentru ca in Dubai poti cheltui nelimitat. Insa, in acelasi timp, Dubai este o destinatie accesibila, cu preturi decente pentru transport, cazare si mesele zilnice. Dubai merita o vizita pentru a trai senzatia unei lumi pline de lux si opulenta.

Vacanta Dubai: de la 300 euro/persoana (avion+cazare)

Sursa foto: Rasti Sedlak/Shutterstock.com

3. Londra

3. Londra

Nu doar ca este unul dintre cele mai bogate din lume, insa Londra este astfel cel mai bogat oras in Europa. De asemenea, capitala britanica se afla in fiecare an printre cele mai vizitate orase din lume.

Ce ai de vazut in Londra: Londra nu mai are nevoie de nicio prezentare, dar daca ajungi aici trebuie sa vezi Big Ben, Podul Westminster, Tower Bridge, Palatul Buckingham si schimbarea garzii de la palat.

City break Londra: de la 150 euro/persoana (avion+cazare)

Sursa foto: Pixabay

2. Hong Kong

2. Hong Kong

Cu o infrastructura moderna si economie sanatoasa, Hong Kong este al doilea cel mai bogat oras din lume. Hong Kong este o regiune autonoma pe coasta de sud a Republicii Populare Chineze, care imbina zagarie-norii cu racoarea muntilor si in care romanii pot intra fara viza pentru o perioada de pana la 90 de zile.

Ce vezi si ce faci in Hong Kong: Aleea Starurilor, Statuia lui Buddha, Varful Victoria, plaja si croaziera in portul Victoria. Un sejur in Hong Kong, Kuala Lumpur si Langkawi costa de la 1.500 euro/persoana.

Bilete de avion: de la 489 euro dus-intors

Sursa foto: Luciano Mortula/Shutterstock.com

1. Singapore

1. Singapore

Singapore este cel mai bogat oras din lume, potrivit analizei Arcadis. Tot anul acesta, Singapore, care este un oras-stat aflat pe o insula, a fost desemnat cel mai scump oras din lume intr-un sondaj realizat de Economist Intelligence Unit. Chiar si asa, merita sa ajungeti in Singapore macar o data in viata, o destinatie care imbina armonios luxul si jungla.

Ce ai de vazut in Singapore: Marina Bay - principala atractia a destinatiei, Rezervatia Naturala Bukit Timah - unde este pastrata intact padurea tropicala, Insula Sentosa, Gradina Botanica, cartierul Chinatown. Singapore se viziteaza de regula in combinatia cu o tara vecina, Indonezia sau Thailanda, sejur care costa de la 1.500 euro de persoana.

Bilete de avion: de la 538 euro dus-intors

Sursa foto: Noppasin/Shutterstock.com

Sursa foto: canadastock/Shutterstock.com