Romanii au consumat servicii de relaxare spa in valoare de 7,7 milioane de euro in 2015, in crestere cu 12% fata de 2014.Totodata, anul trecut , s-au efectuat peste 212.000 terapii spa, in conditiile in care pretul mediu al unui tratament este de 160 lei, arata o analiza a platformei desprespa.ro, prezentata la evenimentul Spa Business 2016.

Unul dintre cei mai reputati consultanti spa de pe piata internationala, Helen Coulon, crede ca „nicaieri in lume nu exista maini mai dibace decat ale terapeutului roman". Chiar si asa, piata spa in Romania sufera de anumite constrangeri, mai exact lipsa nomenclatoarelor de meserii - specifice domeniului spa (ceea ce duce la inexistenta unor scoli de spa deoarece nu pot da diplome).

In plus, specialistii in spa aduc in discutie realitatea cruda a peisajului romanesc: terapiile au un pret scazut - de unde rezulta si un salariu scazut pentru terapeuti - care opteaza de multe ori sa plece la alt centru spa sau in strainatate etc., iar specialistii le-au oferit solutii pentru a fi profitabili in ciuda acestor constrangeri economice si legislative.

"Evenimentul Spa Business 2016 a fost un prilej excelent pentru a descrie si a dezbate statu-quo-ul industriei spa din Romania. Din punct de vedere legislativ, lucrurile par sa evolueze - daca in 2016 am reusit sa rezolvam problema codului CAEN, in 2017 speram la solutionarea clasificarii ocupatiilor specifice (codurile COR). La modul general, ramane valabil obiectivul de a deschide apetitul a cat mai multi romani pentru activitatile spa", declara Ioana Marian, fondator si manager desprespa.ro, care isi propune sa extinda programele de well-being in companii.

Sursa foto: Pixabay.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri