5. Comore: 15.000 turisti

5. Comore: 15.000 turisti

Comore este o tara insulara din Oceanul Indian, localizata in largul coastelor Africii în partea de nord a Canalului Mozambic intre Madagascar si Mozambic. Desi primeste mai multi turisti anual decat alte state, 15.000, Comore ramane o destinatie slab legata aerian de alte tari.

Insa, ca destinatie turistica, Comore este un mic paradis pe pamant, cu apa cristalina si nisip alb, dar si arii naturale protejate si vulcani. Cele si mai cunoscute atractii sunt Vulcanul Mount Karthala, Insula Moheli, Parcul National Saziley.

Sursa foto: Derek Keats/Flickr.com

4. Sao Tome si Principe: 8.000 turisti

4. Sao Tome si Principe: 8.000 turisti

Sao Tome si Principe este o tara insulara situata in Oceanul Atlantic, la vest de Africa, si totodata a doua cea mai mica tara a continentului african. Destinatia este vizitata doar de 8.000 de turisti pe an din cauza accesului dificil pe insula.

Desi neatinse de turismul de masa, Sao Tome si Principe sunt ofertante pentru turisti, cu plaje cu apa turcoaz si palmieri si zone stancoase impadurite, jungle tropicale, parcuri naturale si munti pe care sa faci drumetii.

Sursa foto: Helder Almeida/Shutterstock.com

3. Montserrat: 7.000 turisti

3. Montserrat: 7.000 turisti

Montserrat este o insula din Marea Caraibelor, din lantul de insule Antilele Mici, un teritoriu britanic de peste mari. Insa, desi se afla in zona Caraibelor - aleasa de multe ori pentru luna de miere, Montserrat este vizitat anual de 7.000 de turisti, din cauza frecventei slabe a zborurilor.

Montserrat este o insula pe care natura a binecuvantat-o cu o frumusete inegalabila, cu plaje paradisiace, paduri tropicale, stanci inalte si vulcani.

Sursa foto: Gillian Holliday/Shutterstock.com

2. Kiribati: 5.000 turisti

2. Kiribati: 5.000 turisti

Kiribati este o tara insulara din Oceanul Pacific si totodata cea mai mare din Oceania dupa suprafata (811 km patrati). Statul este format din 32 de insule in care traiesc peste 100.000 de oameni si in care ajung anual doar 5.000 de turisti, desi Kiribati este paradisul asa cum trebuie el sa fie.

Insulele Kiribati se mandresc cu plajele lor, dar si cu posibilitatea pe care o ofera turistilor de a practica diverse sporturi de apa.

Sursa foto: Cherryson/Shutterstock.com

1. Tuvalu: 1.000 turisti

1. Tuvalu: 1.000 turisti

Tuvalu este o tara insulara in Polinezia, situata in partea central-vestica a Oceanului Pacific, la jumatatea distantei dintre Hawaii si Australia. Pe scurt, este o destinatie izolata, unde se ajunge greu, mai ales ca sunt putine curse aeriene. Asa ca Tuvalu este vizitata de 1.000 de turisti straini pe an.

Atractia principala din Tuvalu este insulita Fongafale din capitala Funafuti. In Tuvalu mergi doar daca esti curios sa descoperi locuri de care multi nu au auzit si daca vrei sa fii printre putinii oameni din lume care ajung aici, alaturi de Ducii de Cambridge, William si Kate.

Sursa foto: Flickr.com/Tomoaki INABA

Sursa foto: Cherryson/Shutterstock.com