Autorii clasamentului au analizat 140 de tari din intreaga lume, iar in urma rezultatelor Romania se afla pe locul 93 cand vine vorba de generozitate.

5. Sri Lanka

5. Sri Lanka

Impartita intre budism si hinduism, Sri Lanka, mica tara insulara din Oceanul Indian, are unii dintre cei mai generosi locuitori cu turistii straini. Putin promovata in Romania, Sri Lanka este de altfel si putin cautata de catre romani pentru a merge in vacanta, desi este o tara inca neafectata de turismul de masa.

In Sri Lanka mergi daca iti plac locurile cu un contrast destul de mare intre viata locuitorilor, viata de pe strada si peisajele exotice. In tara elefantilor si a ceaiului ai de vazut Orfeliantul de elefanti Pinnawala, unde poti sa ii vezi in mediul lor natural, Sigirya - faimoasa piatra masiva cu sute de trepte din Patrimoniul UNESCO, orasul Kandy, plantatiile de ceai de la Nuwara Eliya, Adam's Peak, Parcul National Yala unde poti sa faci safari si sa vezi leoparzi si plajele cu nisip portocaliu si palmieri din Mirissa, Weligama, Bentota, Koggala, Unawatuna.

Bilete de avion: de la 620 euro dus-intors

Vacanta in Sri Lanka (prin agentie): de la 1.250 euro/persoana (transport, cazare, mic dejun)

4. Noua Zeelanda

4. Noua Zeelanda

Vecina cu Australia, Noua Zeelanda are unii dintre cei mai generosi locuitori in raport cu turistii straini. Dar acesta nu este singurul motiv pentru care merita sa ajungi aici: Noua Zeelanda este o destinatie a peisajelor naturale, unde ai de vazut fiordul Milford Sound, golful Bay of Islands, Parcul National Tongariro, Lacul Wanaka, Peninsula Otago.

Bilete de avion: de la 1.225 euro dus-intors

Vacanta in Noua Zeelanda (prin agentie): de la 2.800 euro/persoana (transport, cazare, mese, tururi)

Sursa foto: Pixabay.com

3. Australia

3. Australia

Pe langa faptul ca este o tara cu oameni generosi, Australia este printre tarile cu cea mai buna imagine in lume.

Ce ai de vazut in Australia

Chiar daca se afla destul de departe de Romania, Australia este acel tip de destinatie in care ar trebui sa iti propui sa ajungi macar o data in viata. Marea Bariera de Corali, cu 3.000 de recifuri si 300 de insule, un adevarat paradis subacvatic, opera din Sydney, orasul Melbourne si Parcul National Muntii Albastri fac din Australia o destinatie deosebita in care sa mergi intr-un circuit de cel putin 10 zile.

Bilete de avion: de la 1.279 euro dus-intors

Vacanta in Australia (prin agentie): aprox. 3.000 euro/persoana (transport, cazare, mese, tururi)

Sursa foto: Vlad61/Shutterstock.com

2. SUA

2. SUA

Cand spunem Statele Unite ale Americii, ne gandim la libertate si la tara tuturor posibilitatilor si mai poate mai putin la generozitate si voluntariat, categorii la care s-au clasat pe locul 2.

De ce sa mergi aici: macar o data in viata merita sa vezi cu ochii tai visul american si locuri pe care le-ai tot vazut in filme, in principal din New York. Pe langa orasul care nu doarme niciodata, ai de vazut Cascada Niagara, Marele Canion, Parcul National Denali si extravagantul Las Vegas.

Bilete de avion: de la 451 euro dus-intors

Vacanta New York (prin agentie): de la 1.100 euro/persoana (transport si cazare)

Sursa foto: Luciano Mortula / Shutterstock.com

1. Myanmar

1. Myanmar

Myanmar este cea mai generoasa tara din lume si asta datorita faptului ca 91% dintre locuitorii acestei tari asiatice au donat bani in ultimul an, 62% dintre ei au spus ca au ajutat un strain si 55% sustin ca au facut voluntariat.

De ce sa vizitezi aceasta tara: Myanmar este una dintre putinele destinatii care inca nu sunt luate cu asalt de turisti straini, ceea ce ar trebui sa te convinga sa vizitezi un loc atat de autentic. In Myanmar merita sa vezi orasele Yangon, Mandalay si Bagan, Lacul Inle cu gradinile sale plutitoare, Ananda Pahto, Shwemawdaw Paya, plajele din Ngapali.

Bilete de avion: de la 714 euro dus-intors

Vacanta completa prin agentie: aprox. 3.000 euro/persoana (toate zborurile, cazare, mese, tururi)

Sursa foto: R.M. Nunes/Shutterstock.com

Sursa foto: R.M. Nunes/Shutterstock.com