Praga

Praga

Praga este un oras atat de frumos incat poti sa-l vizitezi in orice moment al anului, insa iarna, mai ales in preajma sarbatorilor de iarna, devine un loc de poveste. Pe oriunde treci prin capitala ceha o sa te uimeasca tot ce vezi in jurul pentru ca pur si simplu te afli intr-un oras turistic, cu o arhitectura iesita din comun. In plus, Praga are an de an una dintre cele mai impresionante piete de Craciun din lume.

Cele mai importante locuri de vazut in Praga: Podul Carol, Piata Orasului Vechi, Ceasul astronomic, Castelul Praga, Catedrala Sf. Vitus.

City break la Praga de Craciun: aprox. 300 euro (avion+cazare)

Bilete de avion: de la 132 euro dus-intors (23-27 decembrie 2016)

Rovaniemi

Rovaniemi

Cand poate avea cu adevarat farmec satul lui Mos Craciun daca nu chiar de sarbatorile de iarna? Nu spunem ca nu poti vizita Rovaniemi si in alta perioada a anului, insa pe 25 decembrie este momentul ideal sa fii acolo unde traieste Mos Craciun.

Rovaniemi se afla in Laponia - tara lui Mos Craciun, o regiune din nordul Finlandei, unde poti sa il cunosti la propriu pe Mos Craciun, poti face safari cu husky, te poti plimba cu sanie trasa de reni, poti merge in statiunea Levi si poti vedea aurora boreala.

Craciun in Laponia: 1.500 euro/persoana (avion, cazare 4 nopti, mese, intalnire cu Mos Craciun)

Bilete de avion: de la 926 euro dus-intors

Sursa foto: kurbanov / Shutterstock.com

Reine

Reine

Satul pescaresc Reine din Norvegia este una dintre dovezile ca natura este un creator desavarsit si ca intrece orice imaginatie, in special iarna cand devine un taram de poveste. In Reine traiesc putin peste 300 de locuitori, ceea ce orice turist ajuns aici poate simti ca locul este doar pentru el.

Reine se afla in Insulele Lofoten, deasupra Cercului Polar, practic unde se termina Europa. Aici ajungi cel mai usor si cel apid cu avionul. Dupa o escala la Oslo, orasul tau de aterizare va fi Bodo, de unde va trebui sa urci in feribot pana in Reine.

Bilete de avion: de la 467 euro dus-intors (23-27 decembrie 2016)

Sursa foto: Pixabay.com

New York

New York

Cand vrei sa traiesti un Craciun special, New York ar trebui sa fie destinatia ta. Probabil nu exista oras in aceasta lume care sa transforme Craciunul si sarbatorile de iarna intr-un spectacol impresionant pe strazile sale, asa cum face metropola americana. Pregatirile incep din noiembrie, iar la inceput de decembrie este impodobit cu 45.000 de beculete celebrul brad din Rockefeller Center.

Bilete de avion: de la 611 euro dus-intors (23-28 decembrie 2016)

Sursa foto: Wikipedia Commons (Gabriel Rodriguez)

Laguna Albastra

Laguna Albastra

Islanda este unul dintre locuri pe care trebuie sa le pui pe Bucket List-ul tau, mai ales in perioada sarbatorilor de iarna. Sa faci Craciunul in Islanda inseamna sa te bucuri de frig si cald deodata in timp ce stai afara: aici se afla Laguna Albastra, unde poti sa faci baie chiar daca afara ninge. Laguna Albastra este o minune naturala a lumii, o adevarata piscina naturala cu apa geotermala (incalzita natural de activitatea vulcanilor) situata in mijlocul unui imens camp de lava format de intensa activitate vulcanica.

In Islanda poti sa vizitezi capitala Reykjavik, sa admiri aurora boreala, sa vezi gheizerele si satele pescaresti.

Bilete de avion: de la 303 euro dus-intors (22-28 decembrie 2016)

Sursa foto: Robert Hoetink/Shutterstock.com

Sursa foto: Pixabay.com