Targurile de Craciun transforma orice oras intr-un loc de poveste, de aceea unele destinatii au mai mult farmec in preajma sarbatorilor. Iata cinci orase cu targuri de Craciun impresionante si afla cat te costa un city break aici.

Fiecare loc din lume este special si merita vazut, insa sunt cateva destinatii care au mai mult farmec cand vine Craciunul. Asa ca iti prezentam cinci piete impresionante pe care sa le vizitezi in luna sarbatorilor.

Cele mai frumoase targuri de Craciun din Europa

Targ de Craciun in Colmar

Poate ca nu te-ai gandit sa vezi targul de Craciun din Colmar, insa orasul din estul Frantei este in sine un loc scos din povesti, care aduna turisti tot timpul anului pentru frumusetea sa pitoreasca. Targul de Craciun din Colmar dureaza pana pe 30 decembrie, iar pentru a ajunge la el treci printr-un labirint de stradute pline de case colorate. De altfel, intreg orasul Colmar este un loc colorat, completat de canale cu apa, ceea ce il face sa fie o mica Venetie frantuzeasca.

Sursa foto: elitravo/Shutterstock.com

In Colmar ajungi din Strasbourg, drum care dureaza aproximativ o ora cu masina si 31 de minute cu trenul, care pleaca din jumatate in jumatate de ora (la mintul 21 si mintul 51). Biletul pentru o calatorie costa 12,3 euro pentru persoanele intre 26 si 59 de ani, potrivit site-ului companiei nationale feroviare, SNCF.

City break in Colmar de Craciun: 432 euro/persoana (282 euro bilete de avion + 150 euro/cazare 4 nopti)

Targ de Craciun in Bruxelles

Sursa foto: CRM/Shutterstock.com

Pregateste-te sa fii impresionat de targul de Craciun din Bruxelles, unde atmosfera de sarbatoare isi joaca rolul principal. In plus, standurile cu bunataturi, bradul stralucitor si proiectiile video pe fatada Bisericii Sf. Ecaterina fac ca Bruxelles sa aiba unul dintre cele mai impunatoare targuri de Craciun din Europa, care poate fi vizitat pana pe 1 ianuarie.

City break in Bruxelles de Craciun: 207 euro/persoana (162 euro bilete de avion + 45 euro/cazare 2 nopti)

Targ de Craciun in Riga

Pentru iubitorii de tari baltice, un targ de Craciun aparte este in Riga, capitala Letoniei, care poate fi vizitat pana pe 6 ianuarie. Pe langa dulciurile specifice, in Riga vei gasi carnuri afumate, pe care letonienii pun mare pret.

Sursa foto: Lisa A/Shutterstock.com

Riga este un oras cosmopolit, unde merita sa vizitezi Castelul din Riga, Biserica Ortodoxa Buna Vestire din Riga, Turnul Radio din Riga si Cladirea Parlamentul Leton.

City break in Riga de Craciun: 301 euro/persoana (271 euro bilete de avion + 30 euro/cazare 2 nopti)

Targ de Craciun in Budapesta

Vecinii nostri unguri au unul dintre cele mai frumoase targuri de Craciun din Europa, aflat in centrul capitalei si deschis pana pe 2 ianuarie. Asa daca Viena ti se pare prea scumpa, poti sa alegi Budapesta atat pentru un city break cu un buget modest, cat si pentru piata de Craciun ca din povesti. In plus, ajungi in doar o ora si jumatate cu un zbor direct din Bucuresti.

Sursa foto: GTS Productions/Shutterstock.com

In capitala Ungariei nu ai cum sa te plictisesti: poti sa vezi castele si muzee, Palatul Parlamentului, sa te plimbi cu vaporul pe Dunare, sa te plimbi cu mocanita si funicularul si, cel mai importanta, sa mergi la baile termale, care sunt o emblema pentru Budapesta.

City break in Budapesta de Craciun: 152 euro/persoana (102 euro bilete de avion + 50 euro/cazare 3 nopti)

Targ de Craciun in Praga

Praga este renumita pentru piata sa de Craciun, iar daca in timpul anului este un oras spectaculos, de sarbatori capitala Cehiei devine o pagina dintr-un basm odata ce se aprind luminitele in brandul imens din Piata Veche a orasului. Targul de Craciun din Praga este deschis pana pe 1 ianuarie.

In Praga ai ceva de admirat pe oriunde treci, asa ca este destinatia perfecta de descoperit la pas pentru a admira castele ca in basme sau cu vaporasul pe raul Vlatva.

City break in Praga de Craciun: 255 euro/persoana (195 euro bilete de avion + 60 euro/cazare 4 nopti)

Sursa foto: Rostislav Glinsky/Shutterstock.com

Tu unde petreci Craciunul?

Sursa foto: Lisa A/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri