5. Paris

5. Paris

In ciuda atentatelor, Parisul a continuat sa se mentina printre primele locuri in topul celor mai vizitate orase si in 2016 si, implicit, printre cele mai populare orase pe Instagram. Dar sa fim sinceri, cu greu putem rezista farmecului orasului de pe Sena. Pe langa emblemele orasului, ca Turnul Eiffel, Palatul Versailles, Muzeul Luvru si Catedrala Notre-Dame, o experienta aparte in Paris ar fi sa mergi la un spectacol la Moulin Rouge.

Bilete de avion: de la 100 euro dus-intors (martie 2017)

Cazare: 40-50 euro/noapte (3 stele)

Sursa foto: S.Borisov/Shutterstock.com

4. Sao Paulo

4. Sao Paulo

Sao Paulo, cel mai mare oras din Brazilia si din America de Sud - cu aproape 12 milioane de locuitori, este descris de ghidurile turistice drept un "monstru", un "gigant" care poate intimida turistii prin marimea sa si cu zgarie-norii sai care aduc putina atmosfera din New York.

In Sao Paolo merita sa vezi Praca da Se (piata centrala), Parque do Carmo, Parcul Ibirapuera, Pinacoteca do Estado, Sala Sao Paulo, Catedrala Sao Paulo.

Bilete de avion: 712 euro dus-intors (martie 2017)

Cazare: 15-20 euro/noapte (3 stele)

Sursa foto: Thiago Leite/Shutterstock.com

3. Moscova

3. Moscova

Desi nu la fel de cautata ca Londra, Paris, Roma, Barcelona de turistii romani, Moscova are obiectivele sale turistice care o fac o destinatie unica pe harta turismului mondial. Printre acestea se afla Piata Rosie, Catedrala Sfantul Vasile, Muzeul Kremlinului si statiile de metrou, care sunt mai mai mult decat un obiectiv turistic, sunt o opera de arta deja faimoasa in lume, ceea ce ii face pe multi sa spune ca Moscova este mai frumoasa sub pamant decat la suprafata.

Bilete de avion: 142 euro dus-intors (martie 2017)

Cazare: 10-20 euro/noapte (3 stele)

Sursa foto: Reidl/Shutterstock.com

2. Londra

2. Londra

Londra este al doilea cel mai vizitat oras din lume, in ciuda preturilor mari, si nu este de mirare ca este si al doilea cel mai popular oras pe Instagram. Capitala Angliei nu mai are nevoie de nicio prezentare, dar daca ajungi aici trebuie sa vezi Big Ben, Podul Westminster, Tower Bridge, Palatul Buckingham si schimbarea garzii de la palat.

Bilete de avion: de la 46 euro dus-intors (februarie)

Cazare: 30 euro/noapte (3 stele)

Sursa foto: Pixabay.com

1. New York

1. New York

Despre New York, orasul care nu doarme niciodata, aproape ca nu se mai poate spune nimic, decat "mergem sa-l vedem ca sa ma plimb pe strazile pe care pana acum le-am vazut in filme". Daca ajungi aici, merita sa strabati cartierele Manhattan, Brooklyn si Queens si sa vezi Central Park, Statuia Libertatii, Times Square sau Empire State Building. Iar pentru o experienta memorabila, iti recomandam un tur cu elicopterul deasupra New York-ului care dureaza 15-20 de minute si costa de la 130 de dolari de persoana.

Bilete de avion: de la 485 euro dus-intors (martie 2017)

Cazare: 30-40 euro/noapte (3 stele)

Sursa foto: Luciano Mortula / Shutterstock.com

Sursa foto: Thiago Leite/Shutterstock.com