Revelion in Poiana Brasov, mai scump decat in Dubai

Revelion in Poiana Brasov, mai scump decat in Dubai

Potrivit site-urilor de oferte turistice, la hotelurile de 4 si 5 stele din statiune pretul unui sejur de Revelion porneste de la 800 de euro de persoana si ajunge la 1.200 de euro de persoana, scrie News.ro. Prin comparatie, un sejur de Revelion in Dubai costa de la 709 euro/persoana. De Craciun preturile sunt putin mai mici, un sejur costand intre 600 si 900 de euro de persoana in Poiana Brasov, dar mai scump decat in Viena sau Praga.

Vezi si Harta partiilor de schi: unde gasesti cele mai mici preturi pentru skipass-uri in Romania.

Pachetele turistice includ cinci nopti de cazare, demipensiune sau pensiune completa, dar si petreceri in fiecare seara. Tematica este variata, de la petreceri traditionale romanesti, la petreceri ca la Bollywood, petreceri retro specifice anilor 1950-1960, dar si seri cu muzica de pian.

Hotelierii ofera meniuri romanesti, dar si din bucataria internationala, iar muzica este live. In pachet intra gratuit accesul la SPA, piscina, sala de fitness, dar si cluburi de joaca pentru copii. De asemenea, turistilor li se ofera si transport gratuit la partiile de schi.

Preturile sunt mai mici la hotelurile de 2 si 3 stele, intre 400 si 600 de euro de persoana, atat pentru Craciun, cat si pentru Revelion. Pachetele sunt tot pentru cinci nopti, cu demipensiune si mese festive in 24, 25 decembrie, de Revelion si in 1 ianuarie.

Cazarea este mai ieftina la vilele din statiune, unde o camera costa in perioada revelionului 200 de lei pe noapte, dar rezervarile se pot face doar de la cinci nopti in sus. Vilele au in general, cinci, sase pana la zece camere si se pot inchiria si integral, caz in care turistii beneficiaza de o reducere de 10-15% din pretul camerelor.

”Poiana Brasov este o destinatie ceruta deoarece turistii care vin aici de Craciun sau Revelion vin si pentru schi. In Poiana Brasov este cel mai mare domeniu schiabil din Romania, partiile sunt mereu in stare perfecta, iar asta conteaza. Poiana Brasov se adreseaza unui segment de lux si oamenilor care prefera hotelurile de 4 si 5 stele. Sunt cereri pentru Poiana Brasov de Revelion pentru ca romanii in general prefera sa faca acasa sarbatorile. Gradul de ocupare este deja undeva la 80%“, spune Cristian Rogozea, reprezentant agentie de turism.

Sursa foto: g-stockstudio/Shutterstock.com

Predeal

Predeal

La Predeal ofertele la hotelurile de 4 stele de Craciun sau Revelion sunt intre 400 si 700 de euro de persoana, iar la hotelurile de 2 si 3 stele intre 200 si 350 de euro. Si aici se ofera pensiune completa si mese festive cu muzica live.

Chiar daca este o statiune mica, Predealul are deja un renume printre schiori. A gazduit multiple competitii internationale de schi alpin, dar si de snowboard. Specialistii spun ca aici calitatea zapezii face diferenta, chiar daca statiunea nu are un domeniu schiabil foarte mare. Are insa partii pentru toate categoriile de schiori. Partia Clabucet (2.400 de metri) si variantele sale pot fi folosite de incepatori, dar si de schiorii de nivel mediu, iar partia Sub Teleferic (1.200) poate fi testata pentru avansati. Si aici exista instalatii de nocturna. Un skipass pentru o zi costa in medie 150 de lei, iar echipamentul de schi se inchiriaza cu 35-40 de lei.

Sursa foto: Pixabay.com

Bran Moieciu

Bran Moieciu

O alta destinatie preferata de turisti este zona Bran Moieciu. Un sejur de 5 zile cu pensiune completa, foc de tabara, masa festiva de CracIun sau Revelion costa 200 de euro de persoana la pensiunile de 4 si 5 margarete. Aici turistii sunt intampinati cu branzeturile de Bran, pastrama, carnati si slanina de casa, dar si cu preparate traditionale din porc. Nu lipsesc nici vinul sau tuica, dar nici gemurile de casa. La pensiunile de 2 si 3 margarete puteti gasi oferte de 100-150 de euro de persoana, dar nu se ofera pensiune completa, ci doar mic dejun si masa festiva de Craciun sau Revelion.

La Bran, exista trei partii de schi. Partia Zanoaga Sub Teleferic are 650 de metri lungime si o dificultate medie. Partia Zanoaga Varianta are 700 de metri si este considerata dificila. In zona exista si o partie pentru incepatori. Toate partiile au teleschi si nocturna, iar in zona exista si tunuri de zapada. Urcarea cu teleschiul se face pe baza cartelelor cu puncte. Acestea pot fi incarcate cu 5 pana la 40 de puncte si costa intre 15 lei si 85 de lei. O urcare se taxeaza cu doua puncte, iar de la baza partiilor puteti inchiria echipament cu 30 de lei pe zi.

Sursa foto: Pixabay.com

Harghita si Covasna

Harghita si Covasna

In ultimii ani, statiunile din Harghita si Covasna vin si ele cu oferte speciale. Fie ca este vorba despre turism de sanatate la complexurile balneoclimaterice sau schi, preturile sunt competitive. Un sejur de 5 nopti cu pensiune completa si petrecere de Revelion sau Craciun ajunge la maximum 300 de euro de persoana la pensiunile de 3 si 4 margarete.

In zona Covasna-Harghita se gasesc si vile de inchiriat la cheie. Acestea costa in medie 1.000 de euro pentru cinci zile si au cinci sau sase camere. Daca alegeti o astfel de varianta pretul unei camere este de doar 40 de euro pe noapte. Turistii care vin in zona vor fi imbiati cu gulas, prajituri de casa si palinca.

”Zona Bran-Moeciu se vinde foarte bine. Preturile sunt rezonabile, mancarea este una traditionala, iar conditiile de cazare sunt bune. Intotdeauna de sarbatori cererea este foarte mare, mai ales ca multi turisti vor sa mearga pe traditional si liniste. In ultimii doi ani a inceput sa se vanda foarte bine si zona Covasna si Harghita, pentru ca este mai ieftin si pentru unii oameni care nu au ajuns niciodata aici este ceva inedit. In plus aici sigur este zapada deoarece este mai frig decat in alte zone. In Bran Moieciu, gradul de ocupare este de 80-90%, iar in Covasna si Harghita undeva la 70%“, mai spune agentul de turism.

Sursa foto: Pixabay.com

Sursa foto: g-stockstudio/Shutterstock.com