5. Polonia

5. Polonia

Polonia este o destinatie pentru o lectie buna de istorie, unde puteti vizita Auschwitz, Cracovia si Varsovia.

Afectata de urme ale comunismului, Varsovia, capitala Poloniei, incearca sa se "comporte" tot mai mult ca un oras occidental. Are un centru dinamic si cosmopolit, iar orasul vechi, distrus complet in timpul comunismului, a fost refacut si introdus in patrimoniul UNESCO, pe care merita sa le descoperiti.

Bilete de avion Varsovia: de la 39 euro dus-intors

Sursa foto: PHOTOCREO Michal Bednarek/Shutterstock.com

4. Rio de Janeiro, Brazilia

4. Rio de Janeiro, Brazilia

Rio de Janeiro, cunoscut pentru statuia lui Iisus, castiga tot mai multa popularitate in randul turistilor straini. Mai mult de atat, orasul brazilian a primit recent titlul de "primul peisaj urban clasificat Patrimoniu Mondial UNESCO".

Daca planuiti sa vedeti acest peisaj cu ochii vostri, puteti stabili un sejur de 7 nopti in Rio de Janeiro pe cont propriu de la 800 euro/persoana (bilete de avion + cazare la un hotel de 3 stele) sau puteti opta pentru pachetele agentiilor de turism, care pornesc de la 1.400 euro de persoana.

Sursa foto: T photography/Shutterstock.com

3. Portugalia

3. Portugalia

Portugalia, o tara sigura in Europa, incepe sa castige din ce in ce mai multi turisti straini, mai ales datorita plajelor si peisajului deosebite de la ocean. Cea mai cunoscuta destinatie de pe litoralul portughez este Algarve, faimoasa pentru plajele sale cu nisip auriu si stanci care ies din apa. Algarve a fost aleasa de doua ori consecutiv cea mai buna destinatie de plaja din Europa.

De asemenea, Portugalia este o alegere buna pentru city break in capitala Lisabona si in orasul Porto.

Bilete de avion Lisabona: de la 103 euro dus-intors

Sursa foto: Pawel Kazmierczak/Shutterstock.com

2. Orlando, Florida

2. Orlando, Florida

Orlando este prin excelenta visul oricarui copil. Aici se afla cel mai mare parc de distractii din lume, Walt Disney World, intins pe o suprafata de 120 km patrati. De fapt, acest resort al lumii Disney este format din 4 parcuri tematice. Intrarea in parc costa 101 dolari (o zi) pentru persoanele peste 10 ani. Pretul scade cu cativa dolari stati mai multe zile.

Daca ajungeti in Orlando, merita sa vizitati si Miami pentru cateva zile la plaja sau chiar sa faceti o scurta croaziera in Bahamas.

Bilete de avion Miami: de la 486 euro dus-intors

Sursa foto: Ken Wolter/Shutterstock.com

1. Franta

1. Franta

Franta a fost cea mai cautata destinatie din lume in 2016, potrivit Google, ceea ce ne face sa credem ca cei mai multi turisti din intreaga lume au luat in calcul sau chiar si-au planuit o vacanta aici. De altfel, Franta este an de an este cea mai vizitata tara din lume, cu 84,5 milioane de turisti straini in 2015, potrivit Organizatiei Mondiale a Turismului.

Franta este o destinatie completa, cu orase pentru city-break, statiuni pentru schi si binecunoscuta Coasta de Azur pentru plaja si viata de noapte. Pe langa Paris, merita sa vizitati Strasbourg, oraselul Colmar si Bordeaux - unde puteti merge la singura duna de nisip din Europa, Dune du Pilat, cu deschidere la ocean (foto)

Bilete de avion Bordeaux: de la 55 euro dus-intors

Sursa foto: JP Chretien/Shutterstock.com

Romania

Romania

Romania se claseaza pe locul 12 printre cele mai cautate destinatii din lume pe Google. Tara noastra a fost si este in continuare promovata de ghidurile turistice si de presa internationala ca o destinatie pitoreasca in care turistii straini pot descoperi autenticitatea locului, peisaje deosebite si zone naturale inca neatinse de mana omului. In plus, Romania are cateva locuri unice in Europa si chiar in lume, ca Delta Dunarii, Cimitirul Vesel si Castelul Bran.

Sursa foto: Gaspar Janos/Shutterstock.com

Sursa foto: JP Chretien/Shutterstock.com