Locul 5: Cracovia

Locul 5: Cracovia

Scor: 88,72

Preturile mici la cazare, transport intern si mancare fac din Cracovia o alegere buna pentru turistii care tin la bani si prefera sa calatoreasca des in timpul anului, fapt pentru care nu este de mirare ca se afla printre cele mai apreciate orase. In plus, Cracovia este in sine o destinatie istorica, ceea ce o face o destinatie ideala pentru cei interesati de trecut si perioada celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

Bilete de avion: 72 euro dus-intors

Cazare: 407 euro/3 nopti/camera dubla

Sursa foto: Mark_and_Anna_Wilson/Shutterstock.com

Locul 4: San Sebastian

Locul 4: San Sebastian

Scor: 88,75

Poate putin mai cunoscut, San Sebastian, o statiune balneara aflata in nordul Spaniei, are peisaje cu care incanta orice turist. In ultimii ani, orasul a crescut simtitor si a devenit o destinatie tot mai ceruta de straini si unul dintre locurile populare din Europa pentru plimbari pe apa.

Bilete de avion: 332 euro dus-intors

Cazare: 232 euro/3 nopti/camera dubla

Sursa foto: Botond Horvath/Shutterstock.com

Locul 3: Roma

Locul 3: Roma

Scor: 89,22

Roma nu mai are nevoie de nicio descriere, este cu adevarat un muzeu in aer liber, iar cel mai important este ca obiectivele turistice sunt situate la distante scurte, asa ca poti sa ajungi pe jos de exemplu de la Colosseum, la Forumul Roman, Panteon, respectiv la Fontana di Trevi. Totodata, nu poti sa ajungi in Roma fara sa dai o fuga la Vatican.

Bilete de avion: 35 euro dus-intors

Cazare: 300 euro/3 nopti/camera dubla

Sursa foto: Viacheslav Lopatin/Shutterstock.com

Locul 2: Barcelona

Locul 2: Barcelona

Scor: 89,60

Cu siguranta Barcelona este intotdeauna o idee buna cand vrei sa calatoresti undeva si asta pentru ca este un oras vesel cu atatea locuri, cladiri si obiective turistice colorate. Barcelona este acel tip de destinatie in care totul ti se pare de fotografiat si iti vine sa petreci ore intregi la spectaculoasele Casa Batllo, Sagrada Familia, Parcul Guell, Montjuic, Las Ramblas, Piata Boqueria, Barceloneta. Barcelona are atat de multe locuri impresionante incat multi turisti spun ca o saptamana nu este suficient pentru a vedea tot ce ofera orasul.

Bilete de avion: 78 euro dus-intors

Cazare: 400 euro/4 nopti/camera dubla

Sursa foto: Luciano Mortula/Shutterstock.com

Locul 1: Florenta

Locul 1: Florenta

Scor: 89,85

Florenta, cel mai apreciat oras european de catre turisti, este cea mai buna dovada de cultura si istorie, unde poti sa vizitezi o multime de biserici, muzee, galerii de arta si piete. Ce sa vezi in Florenta: Domul Santa Maria del Fiore si Piazza del Duomo, Muzeul Galleria degli Uffizi, Biserica Santa Croce, Palazzo Vecchio, Bazilica San Lorenzo, Ponte Vecchio.

Bilete de avion: 40 euro dus-intors

Cazare: 300 euro/3 nopti/camera dubla

Sursa foto: Pixabay.com

Sursa foto: Luciano Mortula/Shutterstock.com