Transfagarasan

Transfagarasan

"Nu ma surprinde ca atunci cand a cautat cel mai deosebit drum din lume pe care sa conduci Jeremy Clarkson (Top Gear) a declarat ca l-a gasit pe Transfagarasan, in Romania", scrie autorul articolului din publicatia britanica. "Daca pentru tine paradisul este un Scalextric (n.r.: pista de masinute) intins pe mai mult de 80 km, acesta este Transfagarasan", a adaugat jurnalistul.

De altfel, Transfagarasanul face o onoare Romaniei prin faptul ca an de an este mentionat in fiecare top cu cele mai frumoase si periculoase drumuri din lume.

Cazare: 18 euro/noapte/camera dubla

Sursa foto: Pixabay.com

Sankt Petersburg

Sankt Petersburg

Sankt Petersburg a fost aleasa cea mai buna destinatie din Europa in 2016, potrivit juriului World Travel Awards. Sankt Petersburg este al doilea cel mai mare oras al Rusiei, vizitat de 7 milioane de turisti straini anul trecut, potrivit Russia Today.

Denumit si "Venetia nordului", "Orasul tarilor" sau "Orasul celor 101 insule", Sankt Petersburg este recunoscut pentru celebrele Nopti Albe, in perioada 11 iunie-2 iulie, cand soarele aproape ca nu mai coboara sub linia orizontului si amurgul dureaza pana spre ora 3 dimineata, cand soarele incepe sa stralucească din nou. Sankt Petersburg este orasul palatelor si al artei, asa ca aici este recomandat sa vizitati Muzeul Ermitaj, Palatul de Iarna, Palatul Menshikov, Catedrala Kazan, Palatul Petrodvoret.

Bilete de avion: de la 308 euro dus-intors

Cazare: 330 euro/camera dubla/3 nopti

Sursa foto: Roman Evgenev/Shutterstock.com

Muntii Tatra

Muntii Tatra

Muntii Tatra sunt cea mai inalta parte a Carpatilor (2.655 metri vf. Gerlachovsky), aflati la granita Slovaciei cu Polonia. Tatra sunt considerati un paradis al naturii salbatice in contextul defrisarilor de pe continent si in care se regasesc locuri neatinse de mana omului.

Muntii Tatra sunt destinatia ideala pentru turism activ, de aventura sau chiar extrem, de la drumetii la escalada si alpinism. Tatra se afla la 7 ore cu masina personala de Romania (Oradea).

Cazare: 20 euro/camera dubla/noapte

Sursa foto: Pixabay.com

Mostar

Mostar

Desi este aproape de Romania, Bosnia Hertzegovina nu prezinta mult interes pentru romani. Vecina noastra este un exemplu de bogatie istorica si cultura, care merita descoperita pe indelete, in principal Mostar - un reper turistic important in Bosnia Hertzegovina.

Mostar are un centru vechi tipic turcesc, cu un labirint de strazi pe care sa te pierzi intentionat ca sa descoperi esenta locala care amintesc de islam. Aici nu poti rata Podul Vechi, Vechiul Bazar, Cascada Kravice.

Cazare: de la 20 euro/camera dubla/noapte

Sursa foto: Pixabay.com

Moscova

Moscova

Desi nu la fel de cautata ca Londra, Paris, Roma, Barcelona de turistii romani, Moscova are obiectivele sale turistice care o fac o destinatie unica pe harta turismului mondial. Printre acestea se afla Piata Rosie, Catedrala Sfantul Vasile, Muzeul Kremlinului si statiile de metrou, care sunt mai mult decat un obiectiv turistic, sunt o opera de arta deja faimoasa in lume, ceea ce ii face pe multi sa spuna ca Moscova este mai frumoasa sub pamant decat la suprafata.

Bilete de avion: 156 euro dus-intors

Cazare: 300 euro/3 nopti/camera dubla (3 stele)

Sursa foto: Reidl/Shutterstock.com

Lacul Bled

Lacul Bled

La 1.000 km de Romania, se intinde intr-un taram de poveste Lacul Bled din Slovenia. Cuvintele nu sunt deloc exagerate, mai ales ca in mijlocul lacului se afla o biserica care parca pluteste. Mii de turisti ajung la biserica, atrasi de "clopotul dorintelor", mai mult o legenda, ce-i drept, conform careia cel care face acest clopot sa sune poate sa isi puna o dorinta care se va indeplini.

La biserica ajungi cu o barca fara motor, inchiriata cu 10 euro pentru o ora. In Bled, o statiune montana cu ape termale, ajungi dupa 46 de km parcursi din Ljubljiana, capitala Sloveniei.

Cazare: de la 42 euro/camera dubla

Sursa foto: lukaszimilena/Shutterstock.com

Parcurile nationale Durmitor si Biogradska

Parcurile nationale Durmitor si Biogradska

Muntii din Durmitor si Biogradska din Muntenegru sunt un adevarat paradis pentru iubitorii de drumetii. Cea mai buna perioada pentru a ajunge aici sunt lunile de vara, cand esti intampinat de un peisaj feeric din care nu mai vrei sa pleci: plin de verdeata si flori care ies din muntii pietrosi.

Parcurile se afla in nordul tarii, in apropiere de Serbia, asa ca iti recomandam sa calatoresti aici cu masina personala.

Cazare: 12 euro/noapte/camera dubla

Sursa foto: Alexey Kotikov/Shutterstock.com

Riga, Letonia

Riga, Letonia

Riga, capitala Letoniei, este considerata cel mai frumos oras din tarile baltice, datorita faptului ca iese in evidenta prin arhitectura Art Nouveau. La fel ca alte destinatii nordice, Riga este un oras linistit, pe care ziua sa-l descoperi pas cu pas si in care seara sa te retragi intr-un bar modern, unde sa incerci Black Balsam, o bautura facuta din ierburi.

Bilete de avion: 157 euro dus-intors

Cazare: 301 euro/3 nopti/camera dubla

Total: 257,5 euro/persoana

Sursa foto: Pixabay.com

Delta Dunarii

Delta Dunarii

Jurnalistii de la The Telegraph au clasat Delta Dunarii pe locul doi in lista locurilor care merita o vizita cel putin o data in viata. De altfel, Delta Dunarii este cel mai bun motiv pentru care strainii sunt indemnati de publicatii straine sa ajunga in Romania. Delta Dunarii este o bijuterie a naturii si o destinatie cu care ne mandrim in lume prin unicitatea si biodiversitatea sa.

Cazare Delta Dunarii: 11 euro/noapte/2 persoane - camping; 50 euro/camera dubla - pensiuni, resorturi

Sursa foto: iliuta goean/Shutterstock.com

Tallinn, Estonia

Tallinn, Estonia

Tallinn, capitala tarii baltice Estonia, este o alternativa buna la orasele din vestul sau din nordul continentului, mai ales daca ai un buget redus. Tallinn are unul dintre cele mai bine pastrate centre vechi din Europa, cu farmec medieval si ambianta moderna, si este o surpriza din ce in ce mai mare pentru turisti. Asa ca pregateste aparatul foto!

De vazut: Vanalinn (orasul vechi), Parcul Kadriorg, Dealul Toompea, Raekoja Plats, Olde Hansa (restaurant traditional)

Bilete de avion: 229 euro dus-intors

Cazare: 304 euro/3 nopti/camera dubla

Total: 381 euro/persoana

Sursa foto: Pixabay.com

Sursa foto: Pixabay.com