Locuri de vizitat: Marrakech

Locuri de vizitat: Marrakech

Marrakech, capitala turistica a Marocului, aflat la marginea desertului Sahara, este un mozaic de simturi, mirosuri, imagini, experiente pe care trebuie sa le traiesti ca sa intelegeti despre ce vorbesc. In Marrakech, dispare limita dintre realitate si fantezie si intri intr-o atmosfera desprinsa parca din "1001 de nopti". Pentru asta, ziua trebuie sa te pierzi in Medina - zona veche a oasului, iar seara sa traiesti efervescenta din Piata Djemaa El-Fna (foto). Bei cel mai bun fresh de portocale cu 1,6 lei paharul si te mai pierzi o data in Medina. O sa iti placa atat de mult incat Marrakech o sa devina o obsesie acuta.

Bilete de avion: 172 euro dus-intors (martie - verifica oferta actuala la zboruri catre Marrakech)

Sursa foto: Matej Kastelic/Shutterstock.com

Locuri de vizitat: Lacul Bled

Locuri de vizitat: Lacul Bled

La 1.000 km de Romania, se intinde intr-un taram de poveste Lacul Bled din Slovenia. Cuvintele nu sunt deloc exagerate, mai ales ca in mijlocul lacului se afla o biserica care parca pluteste. Mii de turisti ajung la biserica, atrasi de "clopotul dorintelor", mai mult o legenda, ce-i drept, conform careia cel care face acest clopot sa sune poate sa isi puna o dorinta care se va indeplini.

La biserica ajungi cu o barca fara motor, inchiriata cu 10 euro pentru o ora. In Bled, o statiune montana cu ape termale, ajungi dupa 46 de km parcursi din Ljubljiana, capitala Sloveniei.

Bilete de avion: 164 euro dus-intors (pentru mai 2017 - vezi oferta actuala)

Sursa foto: lukaszimilena/Shutterstock.com

Locuri de vizitat: Insulele Gili

Locuri de vizitat: Insulele Gili

Insulele Gili sunt locul unde poti sa atingi paradisul cu mana ta. Cu apa ca de cristal si cu o viata marina bogata, Gili sunt considerate un miracol al Indoneziei. Aici poti sa mergi la petreceri pe plaja care tin pana la rasaritul soarelui si sa te plimbi prin jungla.

Gili se afla in nordul-vestul insulei Lombok din Indonezia, insa aproape de Bali. Astfel, poti sa ajungi in Gili din Bangsal (Lombok) cu feribotul public, care costa 6-7 lei/cursa.

Bilete de avion: 638 euro dus-intors (verifica oferta actuala de zbor catre Denpasar, Bali in Indonezia)

Sursa foto: Luciano Mortula/Shutterstock.com

Locuri de vizitat: St. Petersburg

Locuri de vizitat: St. Petersburg

Sankt Petersburg a fost ales cea mai buna destinatie din Europa in 2016, potrivit juriului World Travel Awards. Sankt Petersburg este al doilea cel mai mare oras al Rusiei, vizitat de 7 milioane de turisti straini anul trecut, potrivit Russia Today.

Denumit si "Venetia nordului", "Orasul tarilor" sau "Orasul celor 101 insule", Sankt Petersburg este recunoscut pentru celebrele Nopti Albe, in perioada 11 iunie-2 iulie, cand soarele aproape ca nu mai coboara sub linia orizontului si amurgul dureaza pana spre ora 3 dimineata, cand soarele incepe sa straluceasca din nou. Sankt Petersburg este orasul palatelor si al artei, asa ca aici este recomandat sa vizitati Muzeul Ermitaj, Palatul de Iarna, Palatul Menshikov, Catedrala Kazan, Palatul Petrodvoret.

Bilete de avion: de la 308 euro dus-intors (vezi pretul actual la bilete de avion catre Sankt Petersburg)

Sursa foto: Roman Evgenev/Shutterstock.com

Locuri de vizitat: Cascada Niagara (Canada)

Locuri de vizitat: Cascada Niagara (Canada)

Cascada Niagara, cea mai vizitata cascada din lume, este un miracol al naturii impartit intre SUA si Canada. Iar cum de la 1 decembrie 2017 se vor ridica definitiv vizele pentru romanii care vor sa mearga in Canada, poti sa te gandesti de acum la o vacanta in statul nord-american. In plus, Cascada Niagara este cu adevarat spectaculoasa si in timpul iernii.

Bilete de avion: de la 473 euro dus-intors (vezi oferta actuala la zboruri catre Toronto, Canada)

Sursa foto: mikecphoto/Shutterstock.com

Locuri de vizitat: Marea Moschee Sheikh Zayed

Locuri de vizitat: Marea Moschee Sheikh Zayed

Marea Moschee Sheikh Zayed din Abu Dhabi este unul dintre locurile pe care merita sa le vezi o data in viata. Moscheea este o constructie spectaculoasa si impunatoarea prin marimea sa, facuta din marmura alba cu model de flori. De asemenea, moscheea are cel mai lung covor din lume de 5.627 metri patrati si 35 de tone si 7 candelabre imense facute din cristale Swarovski. Chiar daca este a 8-a cea mai mare din lume (nici macar pe podium), Marea Moschee din Abu Dhabi este absolut grandioasa si este printre putinele din lume care pot fi vizitate si de non-musulmani. Moscheea este deschisa zilnic pentru turisti, mai putin vineri (de la ora 17), iar intrarea si tururile cu ghid sunt gratuite.

In Abu Dhabi poti ajunge cu autobuzul din Dubai, calatorie care dureaza o ora si jumate si costa 35 lei.

Bilete de avion: de la 232 euro dus-intors (verifica preturile la zboruri in Dubai)

Sursa foto: Marinela Oprea/Wall-Street.ro

Locuri de vizitat: Porto

Locuri de vizitat: Porto

Cand vine vorba de un city break in Portugalia, Lisabona este intotdeauna prima sau singura alegere a turistilor, uitand ca pot da o fuga si in Porto sau pot merge direct in orasul pe care il asociem cu binecunoscutul vin.

Porto se afla in nordul Portugaliei, la 2-3 ore cu trenul sau autobuzul sau la 50 de minute cu avionul de Lisabona. Indiferent de mijlocul de transport, preturile pentru o calatorie dus-intors sunt similare.

Ce vezi in Porto: Catedrala Se, Centrul istoric Ribiera, Placa da Liberdade, malul raului Douro si Gara Sao Bento - o adevarata opera de arta.

Bilete de avion: de la 77 euro dus-intors (verifica oferta actuala la zboruri din Bucuresti catre Porto)

SUrsa foto: Pixabay.com

Locuri de vizitat: Myanmar

Locuri de vizitat: Myanmar

Myanmar este cea mai generoasa tara din lume si asta datorita faptului ca 91% dintre locuitorii acestei tari asiatice au donat bani in ultimul an, 62% dintre ei au spus ca au ajutat un strain si 55% sustin ca au facut voluntariat.

De ce sa vizitezi aceasta tara: Myanmar este una dintre putinele destinatii care inca nu sunt luate cu asalt de turisti straini, ceea ce ar trebui sa te convinga sa vizitezi un loc atat de autentic. In Myanmar merita sa vezi orasele Yangon, Mandalay si Bagan, Lacul Inle cu gradinile sale plutitoare, Ananda Pahto, Shwemawdaw Paya, plajele din Ngapali.

Bilete de avion: de la 797 euro dus-intors (verifica pretul la bilete de avion Bucuresti - Yangon in perioada care te intereseaza)

Sursa foto: R.M. Nunes/Shutterstock.com

Locuri de vizitat: Dark Hedges

Locuri de vizitat: Dark Hedges

Cel mai fotografiat fenomen al Irlandei de Nord asteapta sa apara si intr-o poza cu voi. Dark Hedges este si mai spectaculos pe intuneric pentru ca o sa va dea senzatia ca o sa intrati intr-o padure ce va duce intr-o alta lume. Cei care au vazut Game of Thrones au recunoscut locul un pic sumbru, ce-i drept, in episodul "The North Remembers".

Dark Hedges este o poteca marginita de fagi batrani de 300 de ani, in Ballymoney, Comitatul Antrim. Drumul a fost amenajat de familia Stuart pentru a impresiona vizitatorii conacului lor, Gracehill House.

Pentru un selfie de "Game of Thrones" la Dark Hedges, trebuie sa ajungeti la Ballymoney. O calatorie cu trenul de la Belfast, capitala Irlandei de Nord, dureaza o ora si jumatate si costa 10,5 lire de persoana, potrivit translink.co.uk.

Bilete de avion: 116 euro dus-intors (urmareste oferta actualizata la zboruri din Bucuresti catre Belfast)

Sursa foto: Adrian Pluskota/Shutterstock.com

Sursa foto: Luciano Mortula/Shutterstock.com