Cele mai prietenoase orase din lume au fost votate turisti din intreaga lume pe site-ul TravelandLeisure.

5. Queenstown

5. Queenstown

Autoproclamata capitala a aventurii in lume, Queenstown - oras din Noua Zeelanda - este recunoscut pentru bungee jumping, jet boating, skydiving si alte activitati care va fac sa traiti adrenalina la maxim, fapt pentru care cei mai multi turisti internationali l-au votat printre cele mai prietenoase orase datorita atmosferei relaxante.

De vazut in Queenstown: Lake Wakatipu, Coronet Peak, Skippers Canyon, Kiwi Birdlife Park

Bilete de avion: de la 1.462 euro dus-intors

Sursa foto: ChameleonsEye/Shutterstock.com

4. San Miguel de Allende

4. San Miguel de Allende

San Miguel de Allende este un oras minunat din Mexic in care localnicii si turistii se intampina cu zambete. Recunoscut pentru arta si arhitectura, orasul se afla in Patrimoniul UNESCO.

De vazut in San Miguel de Allende: Museo La Esquina, Canada de la Virgen, La Parroquia, Casa de Cultura Banamex, San Miguel Parque de Aventuras.

Bilete de avion: de la 819 euro dus-intors

Sursa foto: Glass and Nature/Shutterstock.com

3. Chiang Mai

3. Chiang Mai

Romantic, fermecator si distractiv, Chiang Mai bifeaza toate capitolele. In plus, locuitorii sunt deschisi si primitori fata de turistii straini, asa ca nu aveti niciun motiv sa nu treceti prin Chiang Mai cand mergeti in Thailanda.

De vazut in Chiang Mai: Wat Prathat Doi Suthep, Chiang Mai Gate Market, Elephant Nature Park, Wat Chedi Luang, Doi Suthep.

Bilete de avion: de la 573 euro dus-intors

Sursa foto: Take Photo/Shutterstock.com

2. Charleston

2. Charleston

Charleston, aflata in statul Carolina de Sud, este cel mai prietenos oras din America. Aceasta destinatie fascineaza prin istoria locului, remarcata in arhitectura cladirilor, multe construite in stil britanic. In Charleston veti observa cat de cochete sunt restaurantele din centrul orasului si va veti bucura de o atmosfera boema specifica secolelor trecute.

De vazut in Charleston: Magnolia Plantation and Gardens, Middleton Place, Waterfront Park, Drayton Hall, Johns Island

Bilete de avion: de la 843 euro dus-intors (viza necesara).

Bilete de avion: Rostislav Ageev/Shutterstock.com

1. Thimphu

1. Thimphu

Daca cele mai multe tari din lume isi masoara nivelul economic prin PIB, Bhutan are o alta metoda de masurare: indicele de fericire. Astfel, in 2016, peste 43% din locuitori s-au declarat "profund" fericiti - o stare care parca pluteste in aer liber in capitala Bhutanului. De aceea Thimphu a fost votat cel mai prietenos oras din lume de catre turisti de pe intreg globul, mai ales ca oamenii sunt calmi si binevoitori.

Thimphu este un loc unde natura se imbina armonios cu efervescenta de pe strada. Dincolo de faptul ca este un oras cu trafic rutier intens, aici nu exista semafoare. Insa chiar si asa oamenii nu se supara si traiesc in armonie cu lucrurile de care se lovesc zi de zi. De altfel fericirea interioara (fara consumerism) este filosofia religiei budiste.

De vazut in Thimphu: Templul Changangkha Lhakhang, Fortareata Trashi Chhoe, Rezervatia Motithang Takin, Manastirea Dechen Phodrang.

Bilete de avion: de la 369 euro dus-intors (Bucuresti-Nepal)

Sursa foto: theskaman306/Shutterstock.com

Sursa foto: theskaman306/Shutterstock.com