Vacanta de Paste in Atena

Vacanta de Paste in Atena

Atena este o adevarata bijuterie a istoriei universale si a culturii actuale. Desi nu este printre cele mai cautate orase pentru city break, Atena este foarte ofertanta pentru devoratorii de plimbari, vizite si cunostinte.

Daca nu doriti sa plecati mult timp din tara de Paste sau 1 Mai, Atena poate fi o alegere potrivita datorita distantei scurte fata de Romania (zbor de 2 ore) si este un oras care poate fi vizitat in 2-3 zile.

Bilete de avion: 162 euro dus-intors (15-17 aprilie)

Cazare: 100 euro/persoana/camera (2 nopti)

Sursa foto: Anastasios71/Shutterstock.com

Vacanta de Paste in Catania

Vacanta de Paste in Catania

Ciao, Italia! V-ati imagina o vacanta fara un oras italian? Este imposibil, doar vorbim despre cea mai buna destinatie pentru dolce far niente (n.r.pur si simplu, sa nu faci nimic si sa te bucuri te momentul de leneveala). Va recomandam Catania fie pentru un city break, fie pentru un sejur pe insula Sicilia, unde temperaturile va permit sa faceti plaja in aprilie. In Sicilia va bucurati de apa turcoaz, de portocale, puteti face o plimbare pe vulcanul Etna, va puteti pierde pe strazile din Catania si, bineinteles, veti descoperi ce inseamna dolce far niente.

Bilete de avion: 144 euro dus-intors (14-20 aprilie)

Cazare: 300 euro/persoana/6 nopti

Sursa foto: Ba_peuceta/Shutterstock.com

Vacanta de Paste in Andaluzia

Vacanta de Paste in Andaluzia

In Andaluzia, regiunea de sud a Spaniei, vremea este perfecta pentru plimbare si contemplare. Aici puteti vizita cele mai importante orase din regiune, Sevilla, Cordoba, Granada si Malaga, dar si Palatul Alhambra si Mezquita din Cordoba sau puteti alege unul singur pentru un city break. De asemenea, o vizita merita si Gibraltar, un loc in care se regasesc in acelasi timp influente spaniole, britanice si marocane.

Bilete de avion: 218 euro dus-intors (14-18 aprilie)

Cazare: 310 euro/6 nopti/persoana

Sursa foto: leoks/Shutterstock.com

Vacanta de Paste in Praga

Vacanta de Paste in Praga

Praga este un oras atat de frumos incat poti sa-l vizitezi in orice moment al anului, dar mai ales primavara. Pe oriunde treci prin capitala ceha o sa te uimeasca tot ce vezi in jurul pentru ca pur si simplu te afli intr-un oras turistic, cu o arhitectura iesita din comun. In plus, in Praga preturile sunt comparabile cu cele din Bucuresti.

Cele mai importante locuri de vazut in Praga: Podul Carol, Piata Orasului Vechi, Ceasul astronomic, Castelul Praga, Catedrala Sf. Vitus.

Bilete de avion: 184 euro dus-intors (15-18 aprilie)

Cazare: 160 euro/persoana/3 nopti

Sursa foto: Pixabay.com

Vacanta de Paste in Republica Moldova

Vacanta de Paste in Republica Moldova

Republica Moldova este atat de aproape de Romania incat uitam sa o luam in calcul pentru calatorii. Vecina Moldova are preturi atat de mici incat iti golesti fericit portofelul, fara sa iti faci griji ca ai cheltuit prea mult. Prin urmare, un calcul in prealabil este irelevant.

Republica Moldova te asteapta sa descoperi "Drumul vinului", deoarece aici aroma din pahar este o destinatie in sine. Cele mai importante opriri ar trebui sa fie la Milestii Mici, Orheiul Vechi, Cricova, Purcari, Chateau Vartely.

Vecinii nostri de peste Prut au cea mai mare colectie de vinuri din lume, intrata in Cartea Recordurilor pentru cele peste 1,5 milioane de sticle de vin de la domeniul viticol de la Milestii Mici, aflat la 20 km sud de Chisinau. Citeste un reportaj pe "Drumul vinului" in Republica Moldova.

Transport autocar Bucuresti-Chisinau: 70 lei

Benzina masina personala: 140 lei/masina (dus)

Cazare: 20 euro/persoana/2 nopti

Vacanta de Paste in Malta

Vacanta de Paste in Malta

Situata in mijlocul Marii Mediterane, Malta este o destinatie de plaja mai tot timpul anului, mai ales de Paste 2017. Cele mai recomandate plaje din Malta sunt Laguna Albastra - situata pe insula Comino, Golden Bay, Paradise Bay, Mellieha Bay. De asemenea, in Malta puteti vizita Satul lui Popeye si va puteti pierde pe stradutele colorate din capitala Valletta.

Bilete de avion: 222 euro dus-intors (14-20 aprilie)

Cazare: 240 euro/6 nopti/persoana

Sursa foto: leoks/Shutterstock.com

Vacanta de Paste in Tenerife

Vacanta de Paste in Tenerife

Poate ca la prima citire Tenerife pare o destinatie de lux, pentru care crezi ca ai nevoie de un portofel generos. Adevarul este ca insula spaniola din Canare este un loc special, in care regasiti mare, plaja cu palmieri, munti si chiar un vulcan. Si este atat pentru tineri dornici de aventura, cupluri, cat si pentru familii. In plus, in Tenerife vremea este ideala tot timpul anului, fapt ce ii aduce denumirea de "Insula Primaverii Eterne".

Bilete de avion: 250 euro dus-intors (14-20 aprilie)

Cazare: de la 135 euro/5 nopti/persoana (4 stele)

Sursa foto: lorenzobovi/Shutterstock.com

Sursa foto: Ba_peuceta/Shutterstock.com