Ayia Napa

Ayia Napa

Ayia Napa este un mic paradis in Cipru, pe care multi o considera o "Ibiza" locala, datorita vietii de noapte tumultoase. Nissi Beach este cel mai apreciat loc din statiunea cipriota, unde turistii se bucura de o apa ireprosabil de limpede si plaja cu nisip alb.

Aiya Napa are 14 plaje certificate blue flag (nota maxima pentru siguranta si curatenie), ceea ce o face o destinatie de top pentru cei care vor un sejur nelipsit de griji.

Bilete de avion: 162 euro dus-intors

Sursa foto: Palis Michalis/Shutterstock.com

Ibiza si Formentera

Ibiza si Formentera

Ibiza este cunoscuta in toata lumea ca o Mecca a distractiei, ca insula care nu doarme niciodata datorita cluburilor si petrecerilor de pe plaja. Este cu siguranta asa, insa in afara de cluburile si plajele din capitala insulei, Ibiza Town, vei descoperi o destinatie verde cu locuri si plaje izolate si linistite, ceea ce poate parea un soc.

Cala Salada, Santa Eulalila, Sa Caleta, Cala d'Hort, Cala Conta, Cala Bassa sunt cateva dintre locurile linistite, izolate si cu vegetatie salbatica. In plus, poti vizita insula Formentera, unde apa marii este de un albastru ireal.

Cei care vor sa viziteze, cu un buget modest, insula care nu doarme niciodata, este indicat sa mearga in iunie, cand preturile in Ibiza sunt mai mici. Daca vreti sa petreceti o noapte intr-unul dintre cluburile faimoase, pregatiti cel putin 30 de euro de persoana (ex. Club Amnesia).

Bilete de avion: 155 euro dus-intors

Sursa foto: Marinela Oprea/Wall-Street.ro

Ischia

Ischia

Ischia este o insula vulcanica si una dintre putinele destinatii de plaja din Italia putin descoperite de catre turisti. Totusi, Ischia este recomandata pentru plajele sale, care se intind intre apa turcoaz si muntii inverziti, ceea ce creeaza atmosfera unui paradis. In general, Ischia este o destinatie preferata de indragostiti sau grupuri mici de prieteni tocmai datorita plajelor linistite care ofera intimitate.

Pentru a ajunge in Ischia va trebui sa zbori la Napoli si apoi sa faci un transfer cu feribotul.

Bilete de avion: 119 euro dus-intors

Sursa foto: leoks/Shutterstock.com

Budva, Muntenegru

Budva, Muntenegru

Muntenegru este o adevarata bijuterie in Marea Adriatica si o destinatie situata aproape de Romania. Aici poti descoperi statiunea Budva, unde te bucuri de apa turcoaz, cladiri medievale si racoarea stancilor montane. Cu atatea calitati la un loc, Muntenegru poate fi mereu o idee buna, in loc de Grecia sau Turcia.

In Budva, cea mai recomandata destinatie de plaja din Muntenegru, este recomandat sa mergi cu masina personala, in schimbul unor zboruri cu mai multe escale. Budva se afla la 668 km (10 ore si 39 minute) de Drobeta Turnu Severin.

Bilete de avion: 263 euro dus-intors

Sursa foto: Sorin Colac/Shutterstock.com

Fuerteventura

Fuerteventura

Desi poate mai putin cunoscuta, insula spaniola Fuerteventura este varianta low-cost pentru Maldive, adica si aici gasesti o apa extrem de limpede, de un albastru ireal si nisip alb, doar ca este mai aproape si un sejur costa mai putin.

Aflata in Oceanul Atlantic, la 97 km de Maroc, Fuerteventura nu este doar o destinatie pentru plaja si inot, ci poti face diverse drumetii si sa faci safari in desert.

Bilete de avion: 306 euro dus-intors

Sursa foto: holbox/Shutterstock.com

Corsica

Corsica

Poate ca poza de mai sus va duce cu gandul la Seychelles, insa este insula franceza Corsica, deci mult mai ieftin si mult mai aproape de Romania. Mai putin turistica decat alte destinatii din zona, Corsica este o insula mai mult salbatica, cu plaje izolate si stanci abrupte. Pe scurt, un spectacol al naturii care ruleaza non-stop in ochii tai.

Locuri recomandate: Palombaggia (imagine), care are un nisip alb ca in Maldive, Bonifacio, Porto-Vecchio, Calvi, Bastia, Saint-Florent, Cap Corse.

Pe insula Corsica puteti ajunge cu feribotul din Italia.

Bilete de avion: 268 euro dus-intors

Sursa foto: gevision/Shutterstock.com

Vis, Croatia

Vis, Croatia

Vis, aflata in apropiere de Split, nu este doar o insula din Marea Adriatica, este cu adevarat o destinatie de vis. Dintre toate insulele croate, Vis este cea mai misterioasa, inclusiv pentru localnici, mai ales ca intre 1950 si 1989 a fost baza militara pentru Armata nationala iugoslava si nu a primit turisti. Acum, insa, este prin excelenta o destinatie de vacanta, daca iti doresti un loc ca in paradis, cu apa turcoaz si plaje cu nisip alb, pe scurt o alternativa putin costisitoare la destinatiile exotice din Caraibe.

Bilete de avion: 183 euro dus-intors

Sursa foto: Nneirda/Shutterstock.com

Sursa foto: gevision/Shutterstock.com