Manarola

Manarola

Manarola este una dintre cele cinci localitati care formeaza o bijuterie turistica a Italiei: Cinque Terre (5 sate), parc national in patrimoniul UNESCO. Se spune, totusi, ca Manarola este cea mai frumoasa dintre ele, datorita caselor care parca atarna pe stanca, la 70 de metri deasupra marii. Si cand poate fi un moment mai potrivit decat primavara, pentru a admira o priveliste ca in imaginea de mai sus? Ar trebui sa va grabiti pentru ca autoritatile locale vor limita numarul de turisti in parcul Cinque Terre, zona protejata, din vara acestui an.

Bilete de avion: 95 euro dus-intors (verifica oferta in timp real)

Bagaj recomandat: 250 lei (troler Kring Passenger)

Sursa foto: Gaspar Janos/Shutterstock.com

Oia, Santorini

Oia, Santorini

Din fotografii pare ireal, de aceea trebuie sa fii acolo si sa-l vezi cu ochii tai pentru ca asfintitul in Santorini este unul dintre cele mai frumoase apusuri din lume.

Satul Oia este locul in care se strang sute de turisti pentru a admira apusul in fiecare seara. In perioada verii, soarele apune la 20.40 in Oia, Santorini.

Bilete avion: 190 euro dus-intors (verifica oferta in timp real)

Sejur Santorini: 400 euro / persoana

Bagaj recomandat: 200 lei (troler Lamonza)

Sursa foto: Kats Mark/Shutterstock.com

Colmar

Colmar

In estul Frantei, in regiunea Alsacia, veti da peste o mica Venetie cu spirit frantuzesc. Este oraselul Colmar, un loc pitoresc desenat ca in povesti. Personalitatea marcanta a orasului este sculptorul Auguste Bartholdi. Daca va doriti mai mult decat o plimbare, in Colmar puteti vizita Muzeul Unterlinden, Muzeul Bartholdi, Muzeul de Istorie Naturala si Etnografie si Muzeul Jucariilor si Trenuletelor.

In Colmar ajungeti din Strasbourg, drum care dureaza aproximativ o ora cu masina si 31 de minute cu trenul, care pleaca din jumatate in jumatate de ora (la mintul 21 si mintul 51). Biletul pentru o calatorie costa 12,3 euro pentru persoanele intre 26 si 59 de ani, potrivit site-ului companiei nationale feroviare, SNCF.

Bilete de avion: 140 euro dus-intors

Bagaj recomandat: geanta din piele 215 lei

Sursa foto: Jorg Hackemann/Shutterstock.com

Cappadocia

Cappadocia

In Turcia chiar poti sa vezi cu ochii tai asa ceva. Pentru asta trebuie sa ajungi in Cappadocia, aflata cel mai aproape de Ankara. Locul a devenit cunoscut in toata lumea mai ales pentru ca aici iti lua o noapte de cazare. De fapt, cateva nopti pentru ca vei vrea sa descoperi cat mai multe lucruri despre Cappadocia.

Dupa o noapte petrecuta in stanca, aveti toate motivele sa va inaltati la cer cu balonul, activitatea principala pentru turisti in Cappadocia. Costa 150 de euro de persoana sa zburati o ora cu Sultan Balloons, cea mai recomandata firma pentru o plimbare cu balonul, inclusiv de Lonely Planet.

Bilete de avion: aprox. 180 euro dus-intors (urmareste oferta in timp real)

Bagaj recomandat: 150 lei (troler Lamonza)

Sursa foto: Tatiana Popova/Shutterstock.com

Corsica

Corsica

Poate ca poza de mai sus va duce cu gandul la Seychelles, insa este insula franceza Corsica, deci mult mai ieftin si mult mai aproape de Romania. Mai putin turistica decat alte destinatii din zona, Corsica este o insula mai mult salbatica, cu plaje izolate si stanci abrupte. Pe scurt, un spectacol al naturii care ruleaza non-stop in ochii tai.

Locuri recomandate: Palombaggia (imagine), care are un nisip alb ca in Maldive, Bonifacio, Porto-Vecchio, Calvi, Bastia, Saint-Florent, Cap Corse.

Pe insula Corsica puteti ajunge cu feribotul din Italia.

Bilete de avion: 380-400 euro dus-intors (verifica oferta in timp real)

Bagaj recomandat: troler Fantasy 317 lei

Sursa foto: gevision/Shutterstock.com

Barcelona

Barcelona

Cu siguranta Barcelona este intotdeauna o idee buna cand vrei sa calatoresti undeva si asta pentru ca este un oras vesel cu atatea locuri, cladiri si obiective turistice colorate. Barcelona este acel tip de destinatie in care totul ti se pare de fotografiat si iti vine sa petreci ore intregi la spectaculoasele Casa Batllo, Sagrada Familia, Parcul Guell, Montjuic, Las Ramblas, Piata Boqueria, Barceloneta. Barcelona are atat de multe locuri impresionante incat multi turisti spun ca o saptamana nu este suficient pentru a vedea tot ce ofera orasul.

Bilete de avion: de la 153 euro dus-intors

City-break: de la 180 euro/persoana (avion+cazare) verifica oferta aici

Bagaj recomandat: 240 lei troler American tourister by Samsonite

Sursa foto: Luciano Mortula/Shutterstock.com

Satul lui Popeye

Satul lui Popeye

Satul lui Popeye se afla in Malta si a fost initial creat ca decor pentru filmul "Popeye" din 1980. A fost creat prin trunchiuri de copaci aduse din Olanda si din 2.000 de litri de vopsea. Intre timp, Satul lui Popeye a devenit o destinatie veritabila pe harta lumii, unde turistii se pot bucura de plimbari cu barca, o vinarie si trambuline in apa.

Cum ajungi aici? Cu avionul, in cateva ore, intre Bucuresti si Aeroportul International Malta, singurul aeroport din Malta. Apoi iei un autobuz de la aeroport catre Satul lui Popeye, unde ajungi in cel mult o ora.

Bilete de avion: de la 140 euro dus-intors (verifica oferta in timp real)

Sejur Malta: de la 170 euro/persoana (cazare+avion)/verifica oferta aici

Bagaj recomandat: troler Lamonza 353 lei

Sursa foto: Alexander Vershinin/Shutterstock.com

Bali, Indonezia

Bali, Indonezia

Bali, considerata "insula zeilor", este dovada ca paradisul exista pe pamant. De la plaje exotice cu apa turcoaz, la temple si terase de orez, orice o sa te impresioneze in insula din Indonezia. Aici, poti sa te plimbi pe elefant, sa faci snorkeling si sa descoperi viata simpla a locuitorilor. Multi dintre cei care au fost in Bali spun ca s-au intors mai binedispusi si mai fericiti.

Bilete de avion: 900-1.000 euro dus-intors (verifica oferta in timp real)

Sejur Bali: 900 euro (avion+cazare)

Bagaj recomandat: troler Caliber 320 lei

Sursa foto: Zephyr_p/Shutterstock.com

Singapore

Singapore

Singapore este cel mai bogat oras din lume, potrivit unei analize Arcadis. Tot anul acesta, Singapore, care este un oras-stat aflat pe o insula, a fost desemnat cel mai scump oras din lume intr-un sondaj realizat de Economist Intelligence Unit. Chiar si asa, merita sa ajungeti in Singapore macar o data in viata, o destinatie care imbina armonios luxul si jungla.

Ce ai de vazut in Singapore: Marina Bay - principala atractie a destinatiei, Rezervatia Naturala Bukit Timah - unde este pastrata intact padurea tropicala, Insula Sentosa, Gradina Botanica, cartierul Chinatown.

Bilete de avion Singapore: de la 680 euro dus-intors (verifica aici oferta)

Bagaj recomandat: troler Glitz 411 lei

Sursa foto: Noppasin/Shutterstock.com

Sursa foto: Kats Mark/Shutterstock.com