Setenil de las Bodegas

Setenil de las Bodegas

Setenil de las Bodegas este un sat in Spania construit sub stanca, unde traiesc 3.043 de oameni. Locul a devenit o atractie turistica tocmai datorita arhitecturii sale unice.

Setenil de las Bodegas se afla in provincia Cadiz din regiunea Andaluzia, in sudul Spaniei, este plin de casute albe construite in si din peretele de stanca al Cheilor Raului Trejo si se intinde pe o suprafata de 82 km patrati.

Cum ajungi: dupa ce aterizezi in Malaga, cel mai apropiat oras cu aeroport, iei autobuzul si ajungi in Setenil in 2 ore si 10 minute. Un bilet Malaga-Setenil costa 10,68 euro.

Bilete de avion: de la 81 euro dus-intors

Sursa foto: mmee/Shutterstock.com

Riomaggiore

Riomaggiore

Cu case colorate care parca atarna deasupra mariii si valuri turcoaz care se sparg in stanca, Riomaggiore pare decupat dintr-o carte de povesti scrisa la malul Marii Ligurice. Riomaggiore este un sat cu peste 1.600 de locuitori in parcul national Cinque Terre din zona La Spezia, Italia.

Daca nu ai planuit nicio vacanta, iti recomandam sa mergi cat mai curand sa vezi Riomaggiore si celelalte 4 sate din Cinque Terre intrucat italieni au inceput sa limiteze numarul turistilor in aceasta zona protejata.

Bilete de avion Pisa: de la 69 euro dus-intors

Sursa foto: Emi Cristea/Shutterstock.com

Popoye Village

Popoye Village

Satul lui Popeye se afla in Malta si a fost initial creat ca decor pentru filmul "Popeye" din 1980. A fost creat prin trunchiuri de copaci aduse din Olanda si din 2.000 de litri de vopsea. Intre timp, Satul lui Popeye a devenit o destinatie veritabila pe harta lumii, unde turistii se pot bucura de plimbari cu barca, o vinarie si trambuline in apa.

Cum ajungi aici? Cu avionul, in cateva ore, intre Bucuresti si Aeroportul International Malta, singurul aeroport din Malta. Apoi iei un autobuz de la aeroport catre Satul lui Popeye, unde ajungi in cel mult o ora.

Bilete de avion: de la 94 euro dus-intors

Sursa foto: Alexander Vershinin/Shutterstock.com

Blagaj

Blagaj

Blagaj este un satuc in Bosnia si Hertegovina, deci foarte aproape de Romania. Blagaj atrage turisti prin faptul ca aici se afla o manastire care parca a fost ridicata din apa. Locul este de poveste datorita raului cu apa turcoaz pe care il vezi in imagine, potrivit recomandarilor Business Insider.

Cum ajungi aici? Blagaj se afla langa orasul Mostar, unde din Bucuresti ajungi in aproape 15 ore, dupa peste 1.000 de km parcursi.

Bilete de avion: de la 215 euro dus-intors

Susa foto: RossHelen/Shutterstock.com

Santa Maddalena

Santa Maddalena

Santa Maddalena este un sat in Alpii italieni care ofera turistilor o priveliste de poveste catre Muntii Dolomiti. Santa Maddalena se afla in nordul Italiei, in apropierea granitei cu Austria, unde cel mai indicat este sa ajungi cu masina personala. Un punct de reper este orasul Cortina d'Ampezzo. Atat aici, cat si in regiune te poti bucura de o vacanta de vara plina de drumetii usoare la poalele muntilor, prin sate, catre Lacul Misurina sau drumetii aventuroase pe culmile spectaculoase ale Dolomitilor.

Bilete de avion: de la 129 euro dus-intors

Sursa foto: Matteo Volpone/Shutterstock.com

Reine

Reine

Satul pescaresc Reine din Norvegia este una dintre dovezile ca natura este un creator desavarsit si ca intrece orice imaginatie. In Reine traiesc putin peste 300 de locuitori, ceea ce orice turist ajuns aici poate simti ca locul este doar pentru el.

Reine se afla in Insulele Lofoten, deasupra Cercului Polar, practic unde se termina Europa. Aici ajungi cel mai usor si cel apid cu avionul. Dupa o escala la Oslo, orasul tau de aterizare va fi Bodo, de unde va trebui sa urci in feribot pana in Reine.

Bilete de avion: 64 euro dus-intors

Sursa foto: Raja Ampat/Shutterstock.com

Giethoorn

Giethoorn

Daca zburi spre Amsterdam, mergi apoi direct la Giethoorn, un sat pitoresc plin de verdeata si barci pe apa. Este considerat "Venetia Olandei" datorita celor 180 de poduri construite aici. Le poti numara si tu intr-o singura zi, mai ales ca Giethoorn se afla destul de aproape de Amsterdam, la 121 km.

Bilete de avion: de la 92 euro dus-intors

Sursa foto: Littleaom / Shutterstock.com

Sursa foto: Littleaom / Shutterstock.com