Moscova si Sankt Petersburg

Moscova si Sankt Petersburg

Daca iarna rezisti cu greu in Rusia, din cauza gerului, vara este perioada ideala pentru a vizita Moscova si Sankt Petersburg. Desi nu la fel de cautata ca Londra, Paris, Roma, Barcelona de turistii romani, Moscova are obiectivele sale turistice care o fac o destinatie unica pe harta turismului mondial. Printre acestea se afla Piata Rosie, Catedrala Sfantul Vasile, Muzeul Kremlinului si statiile de metrou, care sunt mai mult decat un obiectiv turistic, sunt o opera de arta deja faimoasa in lume, ceea ce ii face pe multi sa spuna ca Moscova este mai frumoasa sub pamant decat la suprafata.

Denumit si "Venetia nordului", "orasul tarilor" sau "orasul celor 101 insule", Sankt Petersburg este recunoscut pentru celebrele Nopti Albe, in perioada 11 iunie-2 iulie, cand soarele aproape ca nu mai coboara sub linia orizontului si amurgul dureaza pana spre ora 3 dimineata.

Temperaturi: intre 15 si 24 grade iulie si august

Bilete de avion: 267 euro dus-intors

Sursa foto: Reidl/Shutterstock.com

Chamonix

Chamonix

O vacanta in racoarea Alpilor francezi este tot ce ai nevoie pentru a sfida canicula. Pentru iubitorii de munte si pasionatii de trekking, Chamonix este locul ideal pe timp de vara, cand temperaturile in statiunea franceza nu depasesc 24 de grade Celsius.

Pe langa vizitarea statiunii Chamonix, poti sa urci cu trenuletul cu cremaliera la Montenvers-Mer de Glace (1913 metri) sau cu telecabina si cu un lit pana la Aiguille du Midi (3.842 metri) pentru o panorama impresionanta in Alpii francezi. Aici poti sa iei pranzul la restaurantul Le 3.842 aflat la cea mai mare altitudine din regiune. Cei curajosi si experimentati pot urca pe varful Mont Blanc (4.810 metri).

Bilete de avion: 194 euro dus-intors (Geneva)

Sursa foto: ZM_Photo/Shutterstock.com

Tallin

Tallin

Tallinn, capitala tarii baltice Estonia, este o alternativa buna la orasele din vestul sau din nordul continentului, mai ales daca ai un buget redus. Tallinn are unul dintre cele mai bine pastrate centre vechi din Europa, cu farmec medieval si ambianta moderna, si este o surpriza din ce in ce mai mare pentru turisti. Asa ca pregateste aparatul foto!

De vazut: Vanalinn (orasul vechi), Parcul Kadriorg, Dealul Toompea, Raekoja Plats, Olde Hansa (restaurant traditional)

Temperaturi: 17-24 grade Celsius (iulie-august)

Bilete de avion: 194 euro dus-intors

Sursa foto: Pixabay.com

Lacul Bled

Lacul Bled

La 1.000 km de Romania, se intinde un taram de poveste, pe malul unui lac montan, se afla statiunea Bled din Slovenia. Cuvintele nu sunt deloc exagerate, mai ales ca in mijlocul lacului se afla o biserica care parca pluteste. Mii de turisti ajung la biserica pentru ca sunt atrasi de "clopotul dorintelor", mai mult o legenda ce-i drept conform careia cel care face acest clopot sa sune poate sa isi puna o dorinta care se va indeplini.

In statiunea Bled poti face plaja si baie in lacul turcoaz, te poti plimba cu barca sau poti face drumetii montane in zona. Bled se afla la 46 de km de capitala Ljibljiana. In iulie si august, temperaturile nu depasesc 29 grade Celsius.

Bilete de avion: 282 euro dus-intors (Ljiubljana)

Sursa foto: lukaszimilena/Shutterstock.com

Hallstatt

Hallstatt

Hallstatt este o statiune turistica in Austria, aflata aproape de Romania, la 768 km de Arad. Situata pe malul lacului Hallstattersee, Hallstatt este considerata unul dintre cele mai pitoresti orase-port, pe un lac de munte. Daca ajungi in aceasta statiune, poti face schi nautic, surfing sau un salt cu parapanta. Statiunea Hallstatt primeste anual peste 1 milion de turisti.

In timpul verii, temperaturile nu depasesc 28 de grade Celsius in statiunea Hallstatt.

Sursa foto: canadastock/Shutterstock.com

Riga

Riga

Riga, capitala Letoniei, este considerata cel mai frumos oras din tarile baltice, datorita faptului ca iese in evidenta prin arhitectura Art Nouveau. La fel ca alte destinatii nordice, Riga este un oras linistit, pe care ziua sa-l descoperi pas cu pas si in care seara sa te retragi intr-un bar modern, unde sa incerci Black Balsam, o bautura facuta din ierburi.

Temperaturi: 17-24 grade Celsius (iulie-august)

Bilete de avion: 220 euro dus-intors

Sursa foto: Pixabay.com

Edinburgh

Edinburgh

Desi mai putin turistic decat alte orase europene, Edinburgh este o optiune ideala pe timpul verii. In capitala Scotiei temperaturile sunt intre 15 si 21 de grade Celsius in iulie si august.

Orasul scotian Edinburgh are o istorie bogata si interesanta, care poate fi descoperita la pas pe strazile pietruite. Aici merita vazut Castelul Edinburgh, Muzeul copilariei (intrare libera), Muzeul National al Scotiei, Palat Holyrood, Catedrala Sf. Giles si poti face un tur al fantomelor prin oras.

Bilete de avion: 261 euro dus-intors

Sursa foto: Shaiith/Shutterstock.com

Sursa foto: ZM_Photo/Shutterstock.com