Fitto Cafe e un restaurant cu mancare sanatoasa, dietetica, intr-o oarecare masura, asa cum ii sugereaza si numele. Au vrut sa faca un brand cu acest concept, poate chiar si un lant de cafenele-restaurant cu mancare pentru oameni care au grija de ei mai mult decat altii, dar se pare ca nu le-au iesit socotelile chiar cum au vrut. A fost un Fitto Cafe si pe Titulescu, la parterul America House, insa a fost inchis dupa ceva vreme.

Fitto Cafe e pe Calea Floreasca, aproape de Piata Dorobantilor, vizavi de un alt restaurant la care am fost, EMTE. E la parterul unui bloc de birouri si are doua mici terase pe doua laturi ale cladirii, una dintre ele chiar pe Calea Floreasca.

Nu stiu cum a convins-o arhitectul pe proprietareasa de la Fitto Cafe sa faca o astfel de amenajare, dar pe cat ma mai pricep si eu la reactiile clientului bucurestean, cred ca aceasta e cea mai mare problema a lor. E demodat, arata cam ca un hol de institutie, mult alb te face sa te gandesti chiar la un spital, mai ales daca vrei sa faci neaparat si o legatura cu numele. Nici terasa nu e amenajata prea bine, cand vorbesti de sanatate probabil te astepti sa vezi mai multa verdeata in jur, nu numai pe cea de la culoarea scaunelor.

Meniul e scurt la Fitto Cafe, au cateva feluri relativ simple, sandviciuri, supe, paste, chiar si ceva peste si, din afara meniului, mie mi-au facut un piept de curcan cu legume. Care piept de curcan nu a fost cine stie ce, nici nu ar avea cum sa fie mai bun de atat, de altfel, doar pus pe gratar si atat, insa pastele cu legume si cu carne de vita au fost bune.

Am dat peste o chelnerita foarte agreabila, dezinvolta si zambitoare, mi-a placut mult. Preturile sunt rezonabile, clienti erau la pranz, corporatisti de la numeroasele companii din zona, dupa imbracaminte si, mai ales, dupa ecusoanele de la gat.

Am vorbit cu proprietareasa, spunea ca vor incepe o reamenajare. Era si cazul. Sper, doar, sa nu ii ceara aceluiasi arhitect sa faca planurile, fiindca cineva care a facut acum cativa ani (ii stiu de cand s-a deschis) un restaurant care arata ca Fitto Cafe pe care il stim, nu cred ca va putea face ceva cu totul diferit, asa cum cred ca ar merita cei care promoveaza astfel de concepte de mancare sanatoasa. Sper sa le iasa bine... (GB - august 2017)

Sursa foto: George Butunoiu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri