Topul a fost dezvaluit de Post Office Travel Money care a luat in calcul preturile cazarii si meselor in 36 de orase din Europa, potrivit The Telegraph.

10. Praga

10. Praga

Praga este un oras atat de frumos incat poti sa-l vizitezi in orice moment al anului, dar mai ales primavara. Pe oriunde treci prin capitala ceha o sa te uimeasca tot ce vezi in jurul pentru ca pur si simplu te afli intr-un oras turistic, cu o arhitectura iesita din comun. In plus, in Praga preturile sunt comparabile cu cele din Bucuresti.

Cele mai importante locuri de vazut in Praga: Podul Carol, Piata Orasului Vechi, Ceasul astronomic, Castelul Praga, Catedrala Sf. Vitus.

Bilete de avion: de la 151 euro dus-intors

O noapte de cazare: de la 17 euro camera dubla

Sursa foto: Pixabay.com

9. Moscova

9. Moscova

Desi nu la fel de cautata ca Londra, Paris, Roma, Barcelona de turistii romani, Moscova are obiectivele sale turistice care o fac o destinatie unica pe harta turismului mondial. Printre acestea se afla Piata Rosie, Catedrala Sfantul Vasile, Muzeul Kremlinului si statiile de metrou, care sunt mai mult decat un obiectiv turistic, sunt o opera de arta deja faimoasa in lume, ceea ce ii face pe multi sa spuna ca Moscova este mai frumoasa sub pamant decat la suprafata.

Bilete de avion: de la 192 euro dus-intors

O noapte de cazare: de la 9 euro

Sursa foto: Reidl/Shutterstock.com

8. Atena

8. Atena

Atena este o adevarata bijuterie a istoriei universale si a culturii actuale. Desi nu este printre cele mai cautate orase pentru city break, Atena este foarte ofertanta pentru devoratorii de plimbari, vizite si cunostinte.

Bilete de avion: de la 56 euro dus-intors

O noapte de cazare: de la 9 euro

Sursa foto: Anastasios71/Shutterstock.com

7. Budapesta

7. Budapesta

Si aproape de Romania, si cu preturi mici, Budapesta ar trebui sa fie urmatoarea destinatie pe lista ta, mai ales ca din septembrie vor fi introduse zboruri low-cost directe din Bucuresti.

In capitala Ungariei nu ai cum sa te plictisesti: poti sa vezi castele si muzee, Palatul Parlamentului, sa te plimbi cu vaporul pe Dunare, sa te plimbi cu mocanita si funicularul si, cel mai importanta, sa mergi la baile termale, care sunt o emblema pentru Budapesta.

Bilete de avion: 40 euro dus-intors

O noapte de cazare: de la 10 euro

Sursa foto: TTstudio/Shutterstock.com

6. Lisabona

6. Lisabona

Cu stradute intortocheate, pe care urca celebrul tramvai galben, cu faleza la ocean pe care va puteti plimba linistiti si un centru cochet unde sa ascultati muzica fado, Lisabona este o destinatie cu mult farmec tot timpul anului. In cspitala portugheza ai de vazut zona Alfama - orasul vechi, castelul Sao Jorge, cartierele Bairro Alto si Baixa si in special metroul, care pare o galerie de arta contemporana.

Bilete de avion: 156 euro dus-intors

O noapte de cazare: de la 17 euro

Sursa foto: ESB Professional/Shutterstock.com

5. Cracovia

5. Cracovia

Considerata inima culturala si istorica a Poloniei, Cracovia atrage milioane de turisti straini in fiecare an pentru atmosfera sa medievala. Acesta este si unul dintre motivele pentru care Cracovia merita vizitata mai mult la pas si cu aparatul foto mereu pregatit pentru fotografii. Iar daca ajungeti aici, merita sa rezervati o zi pentru o vizita la lagarele de la Auschwitz, aflate la 60 km de Cracovia.

Bilete de avion: de la 74 euro dus-intors

O noapte de cazare: de la 12 euro

Sursa foto: Pixabay

4. Paphos

4. Paphos

Desi mai putin cautat pentru city break-uri, Paphos incepe sa intre in alegerile turistilor. Orasul din Cipru este perfect pentru plaja si poate fi vizitat si toamna cand temperaturile sunt inca mari. Paphos este capitala culturala a Ciprului, aflat in Patrimoniul UNESCO, unde poti vizita Mormintele Regilor, Parcul Arheologic Kato Pahos si Cascadele Adonis.

Bilete de avion: 150 euro dus-intors

O noapte de cazare: de la 18 euro

Sursa foto: Leonid Andronov/Shutterstock.com

3. Varsovia

3. Varsovia

Afectata de urme ale comunismului, Varsovia, capitala Poloniei, incearca sa se "comporte" tot mai mult ca un oras occidental. Are un centru dinamic si cosmopolit, iar orasul vechi, distrus complet in timpul comunismului, a fost refacut si introdus in patrimoniul UNESCO, pe care merita sa le descoperiti.

Bilete de avion: de la 241 euro dus-intors

O noapte de cazare: de la 12 euro

Sursa foto: PHOTOCREO Michal Bednarek/Shutterstock.com

2. Riga

2. Riga

Riga, capitala Letoniei, este considerata cel mai frumos oras din tarile baltice, datorita faptului ca iese in evidenta prin arhitectura Art Nouveau. La fel ca alte destinatii nordice, Riga este un oras linistit, pe care ziua sa-l descoperi pas cu pas si in care seara sa te retragi intr-un bar modern, unde sa incerci Black Balsam, o bautura facuta din ierburi.

Bilete de avion: de la 74 euro dus-intors

O noapte de cazare: de la 11 euro

Sursa foto: Pixabay

1. Vilnius

1. Vilnius

Vilnius este, asadar, cel mai ieftin oras in care sa mergi in city break. Capitala Lituaniei, cu strazile sale inguste si pline de istorie, imbie orice turist la plimbari lungi printre cladirile cu elemente arhitectonice in stic baroc, gotic, renascentist si chiar rusesc.

Bilete de avion: 91 euro dus-intors

O noapte de cazare: de la 10 euro

Sursa foto: Pixabay

Sursa foto: Leonid Andronov/Shutterstock.com