Cele mai prietenoase orase au fost selectate in functie de cat de bineveniti se simt turistii dupa urmatorii factori: cum arata punctele de intrare (aeroport, gara etc), nivelul de fericire al locuitorilor, deschiderea pentru a caza turisti si nivelul de cunoastere a limbii engleze de catre localnici. Avand in vedere toti acesti factori, Bucurestiul se claseaza pe locul 99 din 100, in fata Budapestei.

10. Orlando

10. Orlando

Orlando este prin excelenta visul oricarui copil. Aici se afla cel mai mare parc de distractii din lume, Walt Disney World, intins pe o suprafata de 120 km patrati. De fapt, acest resort al lumii Disney este format din 4 parcuri tematice. Intrarea in parc costa 101 dolari (o zi) pentru persoanele peste 10 ani. Pretul scade cu cativa dolari stati mai multe zile.

Daca ajungeti in Orlando, merita sa vizitati si Miami pentru cateva zile la plaja sau chiar sa faceti o scurta croaziera in Bahamas.

Bilete de avion: de la 447 euro dus-intors

Sursa foto: Ken Wolter/Shutterstock.com

9. Zurich

9. Zurich

Zurich este un oras modern care pune accentul pe institutii financiare faimoase. De asemenea, Zurich este unul dintre cele mai scumpe orase, considerat "centrul financiar al lumii".

Ce poti sa vezi in Zurich: Bahnhofstrasse - una dintre cele mai scumpe strazi din lume, Biserica Fraumunster, fabrica de ciocolata Lindt, Orasul Vechi (Altstadt) si Lacul Zurich.

Bilete de avion: de la 127 euro dus-intors

Sursa foto: canadastock/Shutterstock.com

8. Oslo

8. Oslo

Daca vrei sa vezi civilizatia la capacitatea ei maxima, planuieste o calatorie la Oslo. Calatorilor de acolo nu li se cere sa valideze cardurile de metrou pentru ca statul nu se teme ca va fi furat, cetatenii te ajuta cu draga inima sa le descoperi orasul, iar daca se intampla sa-ti uiti telefonul pe o banca in parc il poti recupera din acelasi loc.

In Oslo natura exista in zeci de parcuri, insule, rauri si dealuri verzi (galben-rosiatice toamna). Pentru un peisaj cu mori de vant vechi, cascade, cafenele si tarmuri de ape, fa o plimbare de-a lungul raului Aker (Akerselva), cunoscut drept „plamanul verde din Oslo. Desi nordul Europei nu este o destinatie ieftina, in Oslo poti sa economisesti daca achizitionezi un city pass – ai intrare gratuita la 30 de muzee, piscine, transport public si altele.

Bilete de avion dus-intors: de la 135 euro dus-intors

Sursa foto: Nattee Chalermtiragool/Shutterstock.com

7. Tokyo

7. Tokyo

Tokyo, considerat un oras al viitorului, are tot ce isi poate imagina un turist, asa ca ia-ti un bilet de avion si aparatul foto si mergi sa-l descoperi. Ai de vazut in primul rand efervescenta de pe strada si apoi obiectivele turistice, Turnul Tokyo, Palatul Imperial, Gradina Chinzan-So, Templul Asakusa, Centrul Istoric si nu in ultimul rand cartierul de lux Ginza, cea mai scumpa artera comerciala din lume.

Bilete de avion: 583 euro dus-intors

Sursa foto: Luciano Mortula/Shutterstock.com

6. Lisabona

6. Lisabona

Lisabona este cel mai ieftin oras din Europa, atunci cand vine vorba de vacante. Cu stradute intortocheate, pe care urca celebrul tramvai galben, cu faleza la ocean pe care va puteti plimba linistiti si un centru cochet unde sa ascultati muzica fado, Lisabona este o destinatie cu mult farmec tot timpul anului. In capitala portugheza ai de vazut zona Alfama - orasul vechi, castelul Sao Jorge, cartierele Bairro Alto si Baixa si in special metroul, care pare o galerie de arta contemporana.

Bilete de avion: 102 euro dus-intors

Sursa foto: ESB Professional/Shutterstock.com

5. Rotterdam

5. Rotterdam

Amsterdam castiga de fiecare data cand un turist se gandeste sa mearga in Olanda, desi Rotterdam are de asemenea multe de oferit intr-un city break. In Rotterdam ajungi cel mai usor cu trenul din Bruxelles, fiind mai aproape de Belgia decat capitala Amsterdam.

Rotterdam este unul dintre cele mai mari orase-port din Europa si un oras modern nascut intr-un sat pescaresc. Ce ai de vazut in Rotterdam: Casa Alba (primul zgarie-nori de pe continent), Podul Erasmus - caruia localnicii ii spun "Lebada", cartierul Delfshaven, Muzeul Maritim si casele cubice - o inventie arhitecturala care atrage toate privirile.

Bilete de avion: 216 euro dus-intors

Sursa foto: Leonid Andronov/Shutterstock.com

4. San Francisco

4. San Francisco

San Francisco este considerat unul dintre cele mai placute orase americane atat datoria climei, cat si datorita oamenilor prietenosi. Si chiar daca nu este la fel de mare ca New York sau Los Angeles, San Francisco are multe de oferit turistilor.

Ce sa vezi in San Francisco: Podul Golden Gate, parcul Golden Gate, insula si inchisoarea Alcatraz, Lombard Street, Piramida Transamerica, Chinatown, Parcul Alamo.

Bilete de avion: 824 euro dus-intors

Sursa foto: Pixabay.com

3. Helsinki

3. Helsinki

Desi mai putin cautat pentru un city break, Helsinki are multe de oferit turistilor, parcuri, muzee, biserici, monumente si altele. In plus, capitala Finlandei este una dintre cele mai prietenoase orase din lume.

Ce ai de vazut in Helsinki: Ateneul din Helsinki si Muzeul de Arta, Catedrala Luterana, Piata Senatului, Suomenlinna, Muzeul in aer liber Seurasaari, Biserica Tempeliaukio.

Bilete de avion: 129 euro dus-intors

Sursa foto: Pixabay.com

2. Stockholm

2. Stockholm

Stockholm este unul dintre cele mai frumoase orase din Europa, insa pe cat este de frumos, pe atat este de scump. Chiar si asa, orasul nordic este cel mai primitor din Europa.

Stockholm este format din 14 insule, conectate prin poduri si canale in Marea Baltica, iar 30% din suprafata orasului este acoperita de apa si 30% de parcuri si paduri. In orasul nordic nu trebuie sa ratezi Gamla Stan (Centrul Medieval), Muzeul Vasa, Palatul Regal, muzeul in aer liber Skansen, insula Djurgarden, primaria din Stockholm si o plimbare cu barca prin oras.

Bilete de avion: de la 56 euro dus-intors

Sursa foto: Oleksiy Mark/Shutterstock.com

1. Singapore

1. Singapore

Singapore, cel mai bogat oras din lume, este cea mai primitoare destinatie din lume. Tot anul acesta, Singapore, care este un oras-stat aflat pe o insula, a fost desemnat cel mai scump oras din lume intr-un sondaj realizat de Economist Intelligence Unit. Chiar si asa, merita sa ajungeti in Singapore macar o data in viata, o destinatie care imbina armonios luxul si jungla.

Ce ai de vazut in Singapore: Marina Bay - principala atractia a destinatiei, Rezervatia Naturala Bukit Timah - unde este pastrata intact padurea tropicala, Insula Sentosa, Gradina Botanica, cartierul Chinatown. Singapore se viziteaza de regula in combinatia cu o tara vecina, Indonezia sau Thailanda, sejur care costa de la 1.500 euro de persoana.

Bilete de avion: de la 570 euro dus-intors

Sursa foto: Noppasin/Shutterstock.com

Sursa foto: Pixabay.com