Targurile de Craciun 2017 sunt pe lista cu prioritati ale primariilor. Autoritatile locale au inceput deja pregatirile pentru sarbatorile de iarna, astfel ca in multe orase au fost instalate deja lumiitele de Craciun, iar targurile cu cadouri sunt pregatite sa isi primeasca vizitatorii.

Capitala si marile orase incep sa imbrace haine de sarbatoare. Mai este o luna pana la Craciun, iar pregatirile sunt in toi. Sibienii sunt singurii care se bucura deja de targul de Craciun care a fost deschis deja. In celelalte orase, autoritatile monteaza brazi uriasi de Craciun, pun ultimele decoratiuni. Bineinteles, Mos Craciun va fi prezent la toate targurile de Craciun pentru a le aduce cadouri copiilor. Evenimentele sunt si pentru adulti, nu doar pentru cei mici. In toate orasele vor avea loc concerte cu artisti cunoscuti.

Cele mai frumoase targuri de Craciun din Romania

Targ de Craciun 2017 Bucuresti

In Bucuresti, Targul de Craciun va fi organizat in Piata Constitutiei si va fi deschis in perioada 1 decembrie - 27 decembrie, intre orele 10.00 - 22.00, a anuntat Primaria Capitalei. In mijlocul targului va fi montat un brad inalt de 30 de metri, care va fi decorat cu mii de beculete. Decorul va fi completat cu povestea Nasterii Domnului.

Targuri de Craciun 2017

Foto: Grigore Popescu / AGERPRES FOTO

Casa lui Mos Craciun poate fi vizitata incepand cu 1 decembrie pana in seara de Ajun, intre orele 11.00 - 13.00 si 17.00 - 22.00, cand copiii ii vor putea intalni pe spiridusii mosului. Mos Craciun va sosi la targ pe 16 decembrie si ii va astepta pe copii in casuta sa intre orele 11.00 - 13.00 si 17.00 - 22.00, pana pe 24 decembrie.

Vizitatorii vor avea de ales intre o zona gastronomica variata cu produse specific romanesti, un targ de mestesuguri si produse traditionale, cu peste 100 de casute, spectacole de muzica si dans din folclorul romanesc, concerte, precum si activitati interactive pentru intreaga familie - un patinoar in aer liber, carusel, ateliere creative si Casa lui Mos Craciun.

Arta populara romaneasca poate fi descoperita la targ prin intermediul demonstratiilor sustinute de mestesugari si artisti plastici, care vor impartasi din secretele prelucrarii sticlei, lemnului sau realizarii decoratiunilor personalizate de Craciun. Potrivit organizatorilor, vizitatorii vor fi intampinati zilnic cu o varietate de produse: de la ornamente specifice sarbatorilor de iarna, jucarii, accesorii, ii, costume populare, produse naturale de ingrijire, pana la produse si preparate realizate dupa retete traditionale romanesti — prajituri de casa, cozonaci, dulceturi, poale-n brau, placinte, sarmale, mamaliga, carnati, muraturi, vin fiert, zacusca, branzeturi.

Editia din acest an va reuni peste 1.000 de artisti, de la coruri prestigioase, orchestre, grupuri de colindatori, interpreti de muzica populara, cantareti folk, pana la trupe rock si pop, intre care Loredana, Smiley, Andra, Directia 5, Bere Gratis, Voltaj, Horia Brenciu, Paula Seling, Luminita Anghel, Marcel Pavel, Phoenix, Iris, Vita de Vie, Gheorghe Zamfir, Fuego, Stefan Hrusca, Ducu Bertzi, Orchestra Nationala "Valahia", Corul de Copii Radio, Orchestra "Mundi Colour".

Targ de Craciun 2017 Sibiu

Targul de Craciun din Sibiu a fost deschis pe data de 17 decembrie, in prezenta a 10.000 de oameni. Editia din acest an reuneste peste 90 de expozanti din tara si strainatate, cel mai mare numar de pana acum, dar si atractii numeroase pentru copii. Pe langa toate acestea, conceptul de iluminat este unul deosebit – o proiectie grandioasa pe toate cladirile din Piata Mare va face ca centrul Sibiului sa fie probabil cel mai luminos din tara.

Targuri de Craciun 2017

Foto: Romulus Bruma / AGERPRES FOTO

In cadrul Targului de Craciun, au fost amplasate peste 100 de casute ale expozantilor din tara si strainatate, de la care sibienii si turistii pot cumpara tot ce au nevoie pentru a oferi cadouri de Craciun: de la globuri personalizate, realizate dupa model unicat, la ciocolata in forma de unelte folosite de mestesugari.

Evenimentul a ajuns cunoscut in tara si strainatate pentru amploarea, atmsofera si traditia creata, iar multi spun ca este comparabil cu Targul de Craciun de la Viena. Fiecare editie a adus noutati si atractii de succes, cum ar fi Atelierul lui Mos Craciun, vizitat in fiecare an de peste 3000 copii care fac rezervari cu o luna inainte de inaugurare; Parcul lui Mos Craciun, un parc de distractii pentru copii in centrul caruia sta un carusel construit special pentru acest eveniment; proiectul de city-break pentru evenimente, care a reprezentat o noutate in domeniu si se bucura de un succes deosebit, astfel incat aproape orice hotel si pensiune din zona ofera un pachet atractiv special pentru a vizita Targul de Craciun din Sibiu.

Targ de Craciun 2017 Cluj-Napoca

Targul de Craciun din Cluj-Napoca se deschide pe 24 noiembrie, in Piata Unirii. Anul acesta, Craciunul va fi insufletit de un nou concept, concretizat intr-o imagine noua si jucausa, o aranjare diferita a spatiului din Piata Unirii, o abordare noua a activarilor, standurilor si a evenimentelor care strang toti membrii familiei laolalta, au anuntat organizatorii, intr-un comunicat.

Vezi AICI programul complet al Targului de Craciun din Cluj-Napoca

"Ne-am propus sa plasam targul pe piata evenimentelor de acest gen din Europa, crescand astfel numarul de turisti care aleg Clujul ca destinatie pentru aceasta perioada festiva. Am pornit la drum cu un gand foarte simplu: sa surprindem ideea familionului cu tot farmecul ei. Anul acesta vrem sa va obisnuim cu aceste noi vesminte pe care le-a imbracat Targul de Craciun insa in anii urmatori vrem ca aceasta tema a familionului sa primeasca si cateva note specifice: un familion jucaus (2018), un familion care are activitati mestesugaresti (2019), un familion sugubat (2020) si pus pe sotii sau un familion care se indreapta catre radacini (2021)", a declarat Mihai Oprean, directorul Targului de Craciun.

Din punct de vedere al spatiului, anul acesta organizatorii si-au propus sa creeze un spatiu aerisit, care sa permita organizarea evenimentelor specifice intr-un cadru mult mai deschis.

Din 24 noiembrie pana in 31 decembrie, Piata Unirii va fi animata de concerte si evenimente pentru toate varstele si gusturile din familie. Artisti precum Frozen - Taramul de Gheata, Young & Famous Orchestra, Moonlight Breakfast, Smiley, Vunk, Proconsul, Grupul Iza si multi multi altii vor fi prezenti la targul de Craciun din Cluj-Napoca.

Targ de Craciun 2017 Timisoara

Targul de Craciun din Timisoara se deschide pe 25 noiembrie 2017 si va putea fi vizitat pana pe 5 ianuarie 2018. Evenimentul, denumit "Craciun la Cetate", este organizat la Bastionul Maria Theresia de Muzeul National al Banatului, scrie tion.ro.

"Craciunul la Cetate” vrea sa fie o alternativa la targurile obisnuite si propune iesirea din standardele prezente la actiuni similare in ultimii ani in preajma sarbatorilor de iarna. Misiunea evenimentului este sa aduca in fata publicului in primul rand branduri timisorene, spun organizatorii.

Targuri de Craciun 2017

Foto: Constantin Duma / AGERPRES FOTO

Programul artistic al targului de Craciun va fi unul special. Pe 25 noiembrie 2017 vor canta cei de la Eugene the Cat – cea mai importanta formatie de electro-swing din Austria dar si Pannonia Allstars Ska Orchestra – una dintre cele mai energice trupe din estul Europei. Ska, raggae, funk – intr-un cocktail oferit de o trupa care are deja 5 prezente la festivalul Sziget.

Targ de Craciun 2017 Oradea

La Oradea, targul de Craciun va avea loc in Piata Unirii si Cetatea Oradea in perioada 30 noiembrie – 31 decembrie, scrie bihon.ro. Organizatorii au inceput deja pregatiril, astfel ca in Piata Unirii au fost aduse casutele care vor gazdui comerciantii, dar si bradul care urmeaza sa fie impodobit.

In perioada urmatoarele urmeaza sa fie instalat patinoarul, roata gigant, dar si restul decorurilor.

Targuri de Craciun 2017

Foto: Shutterstock / Adellyne

Targ de Craciun 2017 Craiova

Si Craiova intra in atmosfera sarbatorilor de iarna. De sambata, 25 noiembrie 2017, craiovenii se pot bucura de evenimentele pregatite cu ocazia targului de Craciun: spectacole, expozitii cu vanzare de produse specifice Craciunului, patinoar si Oraselul Copiilor, din dorinta ca locuitorii Craiovei sa petreaca impreuna cele mai frumoase sarbatori de peste an, se arata intr-un comunicat emis de Primaria Craiova.

Evenimentele vor avea loc in Piata Mihai Viteazu, unde sunt amplasate Targul de Craciun, patinoarul si scena, si pe esplanada Teatrului National Marin Sorescu, unde va fi montat Oraselul Copiilor.

Spectacolul de inaugurare al Galei Sarbatorilor de Iarna 2017 si aprinderea oficiala a luminitelor de Craciun sunt programate sambata, 25 noiembrie, in Piata Mihai Viteazu, incepand cu ora 18.00, cand artistii Casual Band, Raoul, Dinu Iancu Salajanu si Corina Chiriac vor incalzi atmosfera si vor da startul sezonului alb.

Concertele si spectacolele initiate de Primaria Craiova, cu sprijinul partenerilor, vor continua in Piata Mihai Viteazu, in zilele de 02, 08, 09, 15, 16 si 21 decembrie 2017, intre orele 18.00 – 20.00. Pe scena special amenajata, craiovenii vor avea ocazia sa-i admire pe copiii si artistii de la Palatul Copiilor din Craiova, de la Opera Romana Craiova, Ansamblul Folcloric Maria Tanase, Casa de Cultura a Studentilor, Filarmonica Oltenia Craiova, Liceul de Arta Marin Sorescu, Seminarul Teologic, Colegiul National Carol I, Casa de Cultura Traian Demetrescu, dar si pe Rafaela, pe folkistii din Generatia Folk (coordonati de Madalina Amon) sau pe tinerii solisti de la Scoala de Muzica Dan Sincai. Vineri, 01 decembrie 2017, scena din Piata Mihai Viteazu este rezervata artistilor invitati in cadrul Festivalului International Adrian Paunescu.

Sursa foto: Shutterstock/ Ditty_about_summer

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri