Noodle Bar by Tuk Tuk e standul de street food din Piata Dorobantilor al celor de la restaurantul thailandez Tuk Tuk, din apropiere, despre care am scris deja. Au deschis de curand, de cateva saptamani, au preluat spatiul celor care au avut Macaroni acolo, street food-ul cu paste, care nu a avut o viata lunga.

Noodle Bar by Tuk Tuk e pe partea cu strada Beller a Pietei Dorobantilor, vizavi de Steak Up, cu vitrina (perete de sticla) spre strada. Au un spatiu ingust, e cel mai mic dintre cele trei din piata. Nu au locuri la mese, cum au Steak Up, sau chiar Raionul de Peste, ci numai cateva scaune inalte de bar, la o tejghea la geam.

Meniul nu e atat de scurt sau de simplu pe cat ar parea, au si carne, pe care o promoveaza, niste rate intregi (cred ca si jumatati), care par sa fie printre specialitatile lor, alaturi de noodles, evident. Am luat o supa cu vita, pachetele cu legume si noodles cu creveti, destul de bune toate. Arome intense si condimente in exces, peste limitele gustului meu, insa cei care cauta bucatariile asiatice pentru asta se duc, la urma urmei. Ca si la Tuk Tuk-ul “mama”, merg pe cartea “originalului”, a mancarii “populare”, adica mancare facuta ca la ei, pe strazile marilor orase thailandeze. Intr-adevar, cei de acolo nu au timp sa taie legumele si sa curate crevetii, pun totul de-a valma intr-un wok si ti le dau sa le mananci pe marginea drumului. Dar sunt cateva diferente fata de centrul centrului Bucurestiului: street-food inseamna acolo chiar mancare facuta in strada, cu creveti si pesti pescuiti cu cateva ore inainte in marea de peste drum, legumele nu mai ajung sa treaca si prin supermarket. Si, nu in ultimul rand, platesti pentru mancarea aceea chiar ca pentru un street-food, nu ca intr-un restaurant din centrul unei capitale europene.

Pentru ca preturile de la Noodle Bar by Tuk Tuk sunt surprinzator de mari – chiar daca si portiile sunt destul de mari la ei. Cred ca orice masa intreaga, cu un pahar de vin, cu un desert si cu o cafea la sfarsit, trece de 100 de lei (peste 20 de Euro), oricum ai lua-o.
Au o chelnerita fasneata foc la Noodle Bar by Tuk Tuk; sigura pe ea, dezinvolta, neobosita, cu zambet si cu replica. Si clienti au, unii care mananca acolo, insa si altii care pleaca cu mancarea in sufertas. Serviciul a fost rapid, in mai putin de 15 minute am avut toate felurile pe masa.

Noodle Bar by Tuk Tuk e o oprire interesanta pentru cei care vora sa manance asiatic rapid, foarte aromat si condimentat, si care au rabdare sa curate cozile de la creveti pe o mica tejghea in care nu stii ce sa pui mai intai. Pare sa le mearga bine, s-ar ptea sa aiba mai multi clienti decat la Tuk Tukul de pe Putul lui Zamfir. Mai vedem…

Citeste si:
Review George Butunoiu: Cele mai bune restaurante frantuzesti
Review George Butunoiu: Cele...

Sursa foto: George Butunoiu

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »



Citeste si
Butunoiu: Te duci pentru ce vrei la Tancabesti, dar nu pentru mancare