Agentii de turism au identificat anul acesta o noua tendinta in materie de vacante: tot mai multi romani aleg sa calatoreasca in luna ianuarie si aleg, bineinteles, destinatiile calde. Pentru aceste sejururi, turistii isi aloca bugete cuprinse intre 500 de euro si 4.000 de euro de persoana.

"Aproape ca devine o obisnuinta ca romanii sa mearga in destinatii calde pentru a fugi de gerul din Romania", a declarat Dan Goicea, manager Cocktail Holidays, pentru wall-street.ro. Iar cei mai multi romani care isi iau vacanta dupa sarbatorile de iarna aleg statiunea egipteana Sharm el Sheikh si emiratele Dubai si Abu Dhabi.

Fata de pachetele pentru Craciun si Revelion, pretul vacantelor pentru ianuarie scade cu minim 100 de euro.

Sharm el Sheikh, Dubai si Abu Dhabi au devenit tot mai cautate nu doar pentru ca acolo este vara, cu temperaturi intre 25 si 30 de grade numai bne pentru plaja, ci si pentru ca sunt cele mai apropiate destinatii calduroase de Romania cand la noi este iarna. Sharm el Sheikh se afla la doar 3 ore de zbor de Bucuresti, iar Dubai la 4 ore si jumatate.

Un alt motiv pentru care acestea sunt preferate este ca sunt destinatii accesibile ca pret. "Spre deosebire de Thailanda si Caraibe (nu mai punem cele 12-15 ore de zbor), un sejur in Sharm El Sheikh este de 2-3 ori mai ieftin si, in general, vorbim de un pachet all inclusive, deci turistii nu mai trebuie sa plateasca nimic in plus, decat daca vor excursii optionale sau sa faca cumparaturi la destinatie. Cat despre Dubai si Abu Dhabi, acestea nu sunt destinatii atat de scumpe pe cat lasa impresia", a explicat Dan Goicea.

De asemenea, Sharm El Sheikh este o destinatie potrivita si pentru turistii pasionati de sporturi acvatice, statiunea egipteana fiind in topul celor mai cunoscute si apreciate destinatii pentru snorkeling si scuba diving.

Turistii care si-au cumparat vacante prin agentia Cocktail Holidays si-au alocat bugete cuprinse intre 500 de euro si 4.000 de euro de persoana, pentru un sejur de 7 nopti.

Cele mai scumpe si cele mai ieftine pachete turistice

Cele mai ieftine pachetele sunt cele pentru Sharm El Sheikh, cu preturi de la 448 euro/persoana (regim demipensiune – doua mese pe zi incluse) si de la 474 euro/persoana (regim all inclusive) la hotel de 4 stele. Pachetele includ zboruri in regim charter, toate taxele, transferuri aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica, asigurare medicala si storno.

Cele mai scumpe pachete sunt pentru Dubai. O vacanta in Dubai costa de la 599 euro/persoana in luna ianuarie, pachet care include 7 nopti de cazare cu mic dejun, zboruri cu toate taxele incluse, transferuri aeroport-hotel-aeroport, asigurare medicala si storno, asistenta turistica. Romanii nu au nevoie de viza pentru Emiratele Arabe Unite.

Destinatii de Revelion. Cat costa sejururile

Cei mai multi romani au ales sa petreaca noaptea dintre ani in Sharm El Sheikh (Egipt), Varadero (Cuba), Abu Dhabi (UAE), Antalya (Turcia), Madeira (Portugalia), Maroc, Thailanda si Sri Lanka.

Un sejur de Revelion in Sharm El Sheikh incepe de la 542 euro/persoana. Pachetul cuprinde 7 nopti camera standard, hotel 5 stele (Radisson Blu Resort), regim all inclusive + cina festiva de Revelion, acces la SPA si piscine, zbor regim charter (bagaj de cala si bagj de mana incluse), cu plecare din Bucuresti, transferuri aeroport-hotel-aeroport incluse, toate taxele incluse, asistenta turistica pe intreg sejurul, asigurare medicala si asigurare storno

Un sejur de Revelion in Emiratele Arabe Unite incepe de la 661 euro/persoana. Acesta cuprinde 7 nopti cu mic dejun inclus, hotel 4 stele, zboruri de linie din Bucuresti sau Constanta, transferuri aeroport-hotel-aeroport si asistenta turistica, toate taxele incluse, asigurare medicala si storno

Pretul unui sejur de Revelion in Lisabona incepe de la 839 euro/persoana. Pachetul cuprinde 7 nopti cu mic dejun inclus, hotel 4 stele in centrul Lisabonei, cina festiva de Revelion in cadrul hotelului, transferuri aeroport-hotel-aeroport, toate taxele incluse, asistenta turistica, tur de oras, asigurare medicala si storno.

Un sejur de Revelion in Maroc de tip circuit (Casablanca, Essaouira, Fes, Marrakesh) incepe de la 1.249 euro/persoana. Pachetul cuprinde 8 nopti de cazare cu mic dejun si cina de tip bufet la hoteluri de 4 si 5 stele (in functie de oras), cina festiva de Revelion (fara bauturi), masa de pranz pe 1 ianuarie la restaurantul hotelului din Essaouira, zboruri companie de linie, transferuri aeroport-hotel-aeroport si transport intern cu autocarul cu aer conditionat, toate taxele incluse, asistenta turistica, asigurare medicala si storno

Pretul unui sejur de Revelion in Cuba, Varadero, incepe de la 1.469 euro/persoana. Sejurul cuprinde 7 nopti cu mic dejun, hotel 4 stele aflat aproape de plaja, zboruri companie de linie, transferuri aeroport-hotel-aeroport, taxe de aeroport incluse, asigurare medicala si storno. Pretul sejurului nu include taxa de viza.

Un sejur de Revelion in Sri Lanka incepe de la 1.964,5 euro/persoana. Pachetul cuprinde 9 nopti cu mic dejun, hotel 5 stele langa plaja, cina festiva de Revelion, transferuri aeroport-hotel-aeroport, taxe de aeroport incluse, asigurare medicala si storno, asistenta turistica locala in engleza. Pretul nu include taxa de viza.

Sursa foto: Shutterstock.com / Vishal Katyare

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri