Daca deja v-ati plictistit dupa mesele si intalnirile cu familia de Craciun, iata 10 documentare si seriale Netflix pe care le puteti urmari fara sa va para rau ca ati pierdut timpul degeaba.

"Fed Up" (2014)

O investigatie in industria alimentara americana si raspunsul la intrebarea "de ce alimentele procesate - in special zaharul - contribuie la boli mortale precum obezitatea?".

Documentarele si serialele au fost selectate de Business Insider.

"Icarus" (2017)

filme si documentare netflix icarus

Cu doar cateva saptamani in urma, Comitetul International Olimpic (CIO) a suspendat Rusia de la Jocurile Olimpice de iarna la PyeongChang din 2018, din cauza dopajului atletilor sustinut de stat in anii anteriori. Documentarul Icarus dezvaluie marturiile lui Grigory Rodchenkov, directorul centrului anti-doping din Rusia, care a fugit in SUA.

"Food, Inc." (2008)

filme si documentare netflix food inc

O privirea de ansamblu asupra felului dramatic in care industria alimentara s-a schimbat incepand cu 1950, datorita - sau din cauza, multinationalelor si companiilor de fast food. Filmul a fost nominalizat la premiile Oscar.

"Bigger, Stronger, Faster" (2008)

filme si documentare netflix bigger stronger faster

Documentarul atrage telespectatorii in lumea bizara a sporturilor suplimentelor alimentare si medicamentelor pentru sporirea performantei folosite de sportivi. Show-ul se concentreaza pe interviuri cu doctori, culturisti, antrenori si politicieni, clarificand de ce americanii sunt atat de obsedati de victorie si de ce sunt dispusi sa faca orice pentru a o obtine.

"Cooked" (2016)

filme si documentare netflix cooked

Cooked este un documentar in patru parti in care jurnalistul si expertul gastronom Michael Pollan exploreaza evolutia istorica a mancarii si felul in care este preparata prin prisma a patru elemente: foc, apa, aer si pamant.

"Planet Earth" (2006)

filme si documentare netflix planet earth

Un serial HD al lui David Attenborough cu imagini incredibile despre minunine pamantului: oceane, calote glaciare, deserturi si alte formatiuni naturale.

"The Ivory Game" (2016)

filme si documentare netflix the ivory game

Un documentar prin care Richard Ladkani si Kief Davidson incearca sa protejeze specia elefantilor. Cei doi producatori urmaresc ofiterii legii care lupta impotriva braconierilor din Africa si incearca sa se infiltreze in piata neagra a fildesului din China.

"Cowspiracy" (2014)

filme si documentare netflix cowpiracy

Documentarul Cowspiracy dezvaluie impactul pe care productia de carne o are asupra mediului - inclusiv incalzirea globala, distrugerea habitatelor naturale si poluarea.

"Making a Murderer" (2015)

filme si documentare netflix making a murderer

Making a Murderer este un serial biografic care urmareste povestea lui Steven Avery, un om condamnat la 18 ani in inchisoare dupa ce a fost acuzat pe nedrept de o crima.

"Rats" (2016)

filme si documentare netflix rats

Asa cum numele o sugereaza, Rats este un documentar despre sobolani - acesti supravietuitori ai planetei care ne inconjoara si se hranesc cu resturile si gunoaiele noastre.

Foto: Netflix, YouTube, Bjee.com,Watchdocumentaries.com, IMDB

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri