Am vazut trei localuri cu numele Nuba in Bucuresti, pana acum: Nuba din Grigore Gafencu, in Village Francais, despre care scriu acum, cafeneaua Nuba din Beller si terasa Nuba din Herastrau.

Nuba din Grigore Gafencu pare sa fie primul restaurant deschis de ei, in ordine cronologica, adica. Apoi, ca si alte restaurante care se pozitioneaza mult mai aproape de un club cu mancare decat de un restaurant cu mai multa muzica si petreceri decat altele, au inceput si ei sa tina deschise locatiile alternativ, vara si iarna, mutandu-si clientii fideli de colo-colo.

Cladirea aceea mare si impozanta de pe Grigore Gafencu pare sa fi fost constuita special spre a fi restaurant, club sau ceva din zona aceasta, oricum. Cred ca primul local acolo a fost Casa M, apoi Maiko, dupa care au venit cu Nuba, acum cativa ani.

Am mai fost la Nuba, la putin timp dupa ce l-au deschis. Nu-mi aduc aminte ca atunci sa fi aratat ca un club in toata regula, cred ca schimbarea aceasta e mai recenta. Au un ecran gigantic, spatiu pentru muzica, lumini colorate, tot tacamul. Nu m-au lasat sa fac poze. Toata lumea facea poze acolo, fara sa intrebe. Numai pe mine nu m-au lasat, fiindca am intrebat! Si chelnerul, sau sef de sala, managero, ce o fi fost el, cu figura de boxer, s-a gandit ca de ce sa nu-si foloseasca dreptul de veto, daca tot il are...

E intuneric la Nuba, au doar lumini de club, asa ca nu am putut citi meniul. Toti cei din jur, de altfel, isi foloseau telefoanele mobile pe post de lanterna ca sa poata citi ceva. Care meniu e bine facut, exact ce trebuie pentru un astfel de local - ca si la celelalte localuri Nuba ale lor.

Mi-au spus ca meniul de la Nuba din Gafencu e aproape identic cu cel de la Nuba din Herastrau, doar cu cateva mici adaugiri. Am scris si atunci ca mancarea e buna la Nuba, au un chef talentat, se vede repede asta. Are si produse si ingrediente de buna calitate la indemana, stie si trucurile din bucatarie, cum ar fi acela cu pusul zaharului in mancare, sau a sucurilor dulci, ca sa fie mai buna la gust...

Nu iti dau amuse bouche la Nuba. Noi am luat un tartar de ton, destul de bun, dar mai iute decat ar fi fost nevoie, un miel excelent, creveti in crusta de orez, foarte buni, creveti cu paste, buni si acestia; si pastele bune, dar nu cine stie ce; salata cu sos de mango a fost buna. Si toate prezentate foarte bine.

Preturile sunt mari la Nuba, desigur, si nu cred ca mira pe nimeni. O masa in doi, cu o sticla de vin, te costa vreo 5-600 de lei. Nu e cel mai scump restaurant din Bucuresti la mancare, insa am auzit ca bauturile sunt scumpe la ei, si de acolo castiga mai mult.

Avand mult personal, serviciul a fost amestecat, dupa cum era si de asteptat. De noi s-au ocupat mai multi: o chelnerita foarte amabila si zambitoare, unul sau doi chelneri cu totul absenti, cu mintea cine stie unde. Mai erau si unii care inca nu serveau, faceau pregatiri pentru multi clienti care abia urmau sa vina. Strigau unii la altii de parca nu ar fi fost nimeni in sala, dintr-un capat in celalalt al Nubei. Cel de la bar, alt boxer, spunea bancuri porcoase si injura in voie... Poti sa-i intelegi, totusi. Oamenii acestia stau in fiecare zi intr-un tambalau de nedescris, cu muzica data dincolo de maximum, asa ca ei nu mai pot avea auzul normal. Cand ei cred ca vorbesc si injura in soapta, ca sa nu auda clientul, de fapt vorbesc in gura mare, facandu-te sa tresari tot timpul si sa te intrebi daca de tine e vorba sau nu.

Noi am fost printre primii clienti la Nuba, pe la sapte sau opt seara, nu mai stiu exact. Dupa aceea au tot inceput sa vina. Fetele imbracate cu ce aveau mai scump si mai senzual in sifonier, barbatii bine ferchezuiti, de am crezut ca am nimerit la o nunta, la inceput. Dar nu era nunta, erau clienti care pareau pregatiri sa stea multe ore la Nuba, si nu doar pentru o cina, fie ea si buna la gust. Insa tot o nunta si asta, la urma urmei, desi fara miri si mirese. O nunta perpetua, care se termina in fiecare dimineata, spre a incepe din nou seara...

Dupa ce a inceput sa se mai umple sala, s-au mai calmat si chelnerii si ceilalti din personal si au inceput sa fie ceva mai atenti la ce spun si ce fac.

Nuba sunt in voga acum, pe toate segmentele (cafenea, terasa, restauramt, club), le merge bine, bucurestenii isi lasa cu larghete si cu mandrie banii acolo, asa ca vom auzi inca multa vreme de ei...

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri