Cei care au lantul de restaurante Il Calcio le impart in doua categorii: "Ristorante Il Calcio" pe un nivel superior, si "Trattoria Il Calcio", cele mai populare.

Il Calcio din strada Clucerului era si el unul dintre Ristorante Il Calcio, insa acum pare sa fi fost "retrogradat" la categoria de Trattoria Il Calcio, ca toate celelalte ale lor, cu exceptia celui din Parcul Herastrau, care a ramas singurul Ristorante Il Calcio.

Pe Il Calcio din Clucerului il stiu de cand s-a deschis. A avut o perioada de glorie, cand il vedeam plin in permanenta. Acum pare sa-si fi pierdut o buna parte din acea faima. Acest Il Calcio ocupa o vila destul de mare de pe frumoasa strada Clucerului, chiar alaturi de alt restaurant cunoscut al zonei, libanezul Piccolo Mondo. E amenajat dupa luxul cam depasit al anilor de dupa Revolutie, stilul British, opulent, greu, cu mult lemn masiv, maro inchis. Au doua niveluri, un parter jos, sau chiar un demisol, mai bine zis, si nivelul de deasupra. Multe incaperi si separeuri. Au banchete la perete si scaune foarte comode.

Terasa e ciudata la Il Calcio, intotdeauna m-am intrebat de ce au acoperit-o atat de ermetic, incat nici nu mai arata a terasa, adica ceva in aer liber, e ca un fel de baraca intunecoasa si neprimitoare.

Toate ristorante si trattoria Il Calcio au meniuri din bucataria italieneasca traditionala, clasica, nimic cu adevarat fin, original, creativ sau sofisticat. Felurile arhicunoscute, pe care le gasesti cam peste tot in Bucuresti.

Citeste si:
Review George Butunoiu: Cele mai bune restaurante frantuzesti
Review George Butunoiu: Cele...

Eu am luat niste garnituri de spanac si de orez, ca sa vad cum sunt; au fost rezonabile, nimic special. Melanzana a fost ceva mai buna, insa cu gust intens de bulion; pastele cu trufe putin cam sarate, insa destul de bune; pestele cu un sos de vin, cred, a fost si el destul de bun, insa, iarasi, nimic special. Cafeaua buna.

Serviciul a fost bun la Il Calcio, cu niste chelneri activi, insa neatenti la detalii: chelnerul mai sef se rastea la chelnerul ucenic de fata cu clientii, nu au strans tacamurile de alaturi, de la locul liber, si altele de felul acesta.

Preturile nu par atat de mari in meniu, insa pe nota de plata parca arata altfel. Mi-au luat 260 de lei pe un antreu, un fel principal, doua garnituri, un pahar de vin (nu o sticla!) si o cafea. Fara desert. Trufele mi le-au pus separat pe nota; pestele a fost 94 de lei, iar paharul de vin 53 de lei - Uberland de la Recas.

Clienti aveau destui, era aproape plin restaurantul. Sa le tihneasca, poate ca lor nu le pasa de bani, insa mie nu mi-a picat deloc bine sa platesc atat pe o mancare destul de comuna. Aviz amatorilor...

Citeste si:
Review George Butunoiu: O patroana sloboda la gura
Review George Butunoiu: O...

Sursa foto: George Butunoiu

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »



Citeste si
Butunoiu: Te duci pentru ce vrei la Tancabesti, dar nu pentru mancare