Sara Restaurant & more, sau Sara Pizza, cum l-am mai vazut numit, e o bacanie cu restaurant, dar una mare, mai mare decat cele mai multe pe care le-am vazut eu prin Bucuresti, facute dupa acest model preluat din Occident, si care prinde foarte bine si la noi.

Inainte de luna septembrie, cand s-a deschis Sara Restaurant & more, lucrurile au stat cam asa: Cristian Petcana, un bun bucatar de pizza, paste si alte lucruri traditionale italienesti, energic si cu spirit intreprinzator, a deshis un mic restaurant-pizzerie in centrul Bucurestiului, numindu-l Lorenzo, sau Da Lorenzo. Apoi s-a dus cu pizzerie cu tot in Centrul Vechi, pana de curand.

Un italian face afaceri in Romania cu produse de-ale gurii de-ale lor, italienesti, de multe feluri, grupate sub brandul Sara, din cate am inteles.

Italianul s-a intalnit intr-o zi cu Cristian Petcana, s-au placut si au decis sa faca o afacere impreuna: italianul sa vina cu produsele, Cristi Petcana sa se ocupe direct de business, sa faca si un restaurant in bacania in care-si vand ce aduc din Italia, si sa fie si head-chef, desigur.

Asa ca au luat parterul si urmatorul nivel al unei cladiri mari de birouri de pe Popa Petre, aproape de unde incepe ca prelungire a Mariei Rosetti, la intersectia cu Toamnei, si au deschis Sara Restaurant & more in aceasta toamna. Cristian Petcana a incercat sa mai salveze ceva din brandul lui cu pizza Da Lorenzo, care castigase ceva notorietate, si l-a alipit si el pe site, pe meniu si pe unde a mai apucat, asa ca daca veti citi "pizza Da Lorenzo la Sara Restaurant & more" de acolo vine...

Spatiul e foarte mare, nu e foarte lat, insa merge mult pe lungime, cu un perete de sticla pe o parte, insa care da catre o cale de acces interioara, nu vezi decat acoperisurile frumoaselor case vechi din Bucurestiul de altadata.

Galantarele si rafturile lui Sara Restaurant & more gem de produse de toate felurile, dupa cum se vede si in poze: si proaspete, si conservate, si imborcanate, si crude, de pus in cuptor, si in toate felurile posibile. Mai in spate au o masa de bucatarie, de preparare, iar in spate au cuptorul de pizza si ce or mai avea ei in bucatarie.

Pe partea cu peretele de sticla sunt mesele, cred ca pot sta vreo 30 de oameni odata la masa acolo. Iar la etaj a o sala foarte mare, de vreo suta de oameni, care in acest moment e doar sala de evenimente, pana cand vor reusi sa-si puna la punct bucataria la capacitatea maxima.

Acum nu au gaze la Sara Restaurant & more, fac totul pe plitele electrice si la un cuptor cu vapori, de care sunt tare mandri si tot insista sa-ti vanda genul acela de mancare sanatoasa facuta numai la aburi. Asa ca, in acest moment, pe langa mezelurile, branzeturile si tot ce au rece in galantare din care iti poti face tot felul de combinatii de aperitive, ca mancare calda au supe, paste, pizza si cosuletele la vapori, care sunt niste vase cu legume si peste sau fructe de mare pe care le gatesc la fierbintii vapori in cateva minute. Si deserturi, desigur.

Peste cateva luni, cand vor reusi sa aduca si gaze in Sara Restaurant & more, vor extinde meniul cald si vor putea sa serveasca si la etaj meniuri mai consistente, inclusiv steakuri cu vita adusa tot din Italia, desigur.

Noi am luat o supa de peste, foarte buna si consistenta, destul de condimentata, cu crevetii necuratati, ca sa para si mai "autentica" (o prostie!), un sandvici "guurmet", cu mult prea multa paine, si arsa, pe deasupra, insa buna la gust, cosuletul cu fructe de mare si legume trecute prin vapori, care a ramas neatins, cu toata incarcatura lui de sanatate, fiindca nu avea absolut niciun gust, cum e toata mancarea la aburi, evident. Ar fi trebuit sa le preparam noi, intr-adevar, sa le punem sare, ulei, otet de Modena si ce s-ar mai fi putut adauga, ca sa mai castige putin gust (nu prea mult, oricum), insa nu aveam niciun chef sa ma duc la un restaurant si sa-mi gatesc tot singur, si sa mai dau si nu stiu cati bani pentru asta.

Si a mai fost un motiv simplu pentru care nu ne-am atins de vaporii lui Petcana: venise pizza Da Lorenzo intre timp si apucaseram sa gustam din ea. Pentru mine a fost cea mai buna pizza pe care am mancat-o in Bucuresti, ever, iar pentru Cristi a fost pe locul al doilea, dupa cea de la Animaletto, despre care imi spune incontinuu de cand a apucat sa ajunga acolo. Si cum sa sa te mai atingi de niste legume oparite si de creveti insipizi dupa ce mananci o astfel de pizza? Am luat si o prajitura buna, iar cafeaua a fost surprinzator de buna si ea.

Serviciul a fost bun, in general, cu niste fete inimoase, chiar daca nu se prindeau ele prea usor de ce ar putea avea nevoie doi barbati heterosexuali cand stau la masa. Una dintre ele, cea din poza, a fost adorabila. Si bucatareasa a fost adorabila, cu figura ei de personaj care joaca rolurile de mama gospodina in filme sau in reclame.

Sara Restaurant & more e o bacanie, inainte de toate, e si o excelenta pizzerie, si iti poate astampara bine foamea cu cele cateva feluri de mancare calda, daca nu vrei sa mananci doar sandviciuri acolo, fie ele si cu cele mai bune sunci sau branzeturi. Si cei care vor sa traiasca mult mai mult decat vom trai eu si Cristi, da, sa-si ia vaporii si sa incerce sa se convinga singuri ca sunt si buni la gust. Noi le dorim sa reuseasca, autosugestia prinde foarte bine la multe categorii de oameni...

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri