Rue du Pain e o brutarie frantuzeasca in Piata Floreasca, patiserie si mic bistrou. Nu stiu daca au avut in plan de la inceput sa dea si mancare, insa cred ca acum fac mai multi bani din asta decat din vanzarea painilor. Fiindca vad mereu lume la Rue du Pain, infulecand sandviciuri si ce mai au ei acolo, inca de dimineata, de la micul dejun.

Brutaria si patiseria, cu galantarele si cu rafturile cu produse sunt in fata, in spate au o sala cu niste mese, scaune si banchete pentru mancat acolo. Ambianta e cam sumbra, culoarea dominanta e cenusiul, are mai mult aspect de magazin decat de bistrou, cu tavan inalt si vitrina la strada. Mobilierul e auster, la fel ca si amenajarea. Vara pun scaune direct pe trotuar, pe doua randuri.

Meniul e si el scurt si auster la Rue du Pain, au niste tartine (felii de paine unse cu cate ceva, un fel de sandvici cu o singura felie de paine, nu intre doua), salate, quiches si cate un plat du jour, adica o supa si un fel de mancare calda, ceva de genul meniul zilei.

Am luat si eu acest meniu al zilei, care era supa gulas, asa si asa, si dorada cu mazare, sparanghel si cartofi, bune toate, acestea. Sparanghelul putin atos si fiert ceva mai mult decar ar fi fost cazul, insa a mers. Painea uscata, taiata cu mult timp inainte, nu mi-am dat seama de ce.

Serviciul a fost bun, cu o fata si un baiat dezinvolti, bine dispusi, dezghetati. Lume destula si seara. Preturile nu sunt mici, am vazut la meniurile zilei 38 si 44 de lei, ca in marile restaurante.

Cred ca au si un meniu de mic dejun, presupun ca acela e cu adevarat frantuzesc si deosebit, altfel mi-ar fi greu sa-i inteleg pe cei care se imbulzesc sa manance la Rue du Pain, si mai stau si la coada, cateodata, ca sa se elibereze un loc... (GB - decembrie 2017)

Sursa foto: George Butunoiu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri