Indiferent ca esti in cautarea unui nou job sau doar esti intr-un moment in care astepti o promovare la locul de munca, nu strica sa primesti cateva sfaturi bune care te pot ajuta in cariera. Cartile raman cea mai sigura sursa de informare, asa ca am pregatit o lista cu cinci carti clasice despre cariera, la care oamenii de succes se intorc mereu.

Piata de carti este invadata de lucrari care ne invata cum sa ne organizam timpul eficient, cum sa fim mai productivi la locul de munca, cum sa fim colegi sau sefi mai buni, insa putine sunt cele care ofera sfaturi cu adevarat importante, pe care sa le aplicam in viata de zi cu zi si care sa ne ajuta, in mod real, sa evoluam. Si tocmai pentru ca vorbeam despre eficienta, am pregatit o lista cu carti, ca sa citesti direct din clasici cele mai bune sfaturi despre cariera.

Carti despre cariera pe care toti oamenii de succes le citesc

The Pathfinder: How to Choose or Change Your Career for a Lifetime of Satisfaction and Success, Nicholas Lore

Carti despre cariera pe care toti oamenii de succes la citesc

Foto: elefant.ro

Cartea lui Nicholas Lore te va ajuta sa iti gasesti jobul care ti se potriveste cel mai bine si care sa te implineasca. Acesta nu este o carte pe care o citesti si apoi o uiti imediat. Din contra! O sa te puna la munca! De fapt, e ca si cand ai avea propriul tau consilier in cariera.

Business Adventures: Twelve Classic Tales From the World of Wall Street, John Brooks

Carti clasice care te vor ajuta sa ai o cariera de succes

Foto: elefant.ro

Warren Buffett i-a imprumutat cartea Business Adventures a lui John Brooks lui Bill Gates, iar acesta din urma a spus ca este "cea mai buna carte de business pe care a citit-o vreodata". Cartea contine multe povesti de pe Wall Street care te vor tine cu sufletul la gura de la inceput pana la sfarsit. John Brooks te introduce in lumea economistilor, isi explica criza financiara din 1962 si caderea unor firme importante de brokeraj.

Citeste si: Top 10 carti de afaceri care iti vor asigura un 2018 mai eficient si mai productiv

Unlimited Power: The New Science of Personal Achievement, Tony Robbins

Carti clasice care te vor ajuta sa ai o cariera de succes

Foto: elefant.ro

In cartea sa, Tony Robbins le arata cititorilor cum sa evolueze, putin cate putin, catre statutul de lider, cum sa castige incredere de sine si cum sa aleaga drumul spre o viata sanatoasa si fericita. Cu toate ca aceasta carte a fost publicata in 1987, oamenii inca se bazeaza pe ea pentru a-si indeplini cu succes obiectivele.

How to Win Friends and Influence People, Dale Carnegie

Carti clasice care te vor ajuta sa ai o cariera de succes

Foto: elefant.ro

Cartea lui Dale Carnegie se inscrie pe lista clasicilor si este "singura carte care te va conduce spre o cariera de succes". Autorul le dezvaluie cititorilor o multe de sfaturi despre cum sa intretina relatii eficiente cu cei din jurul lor si despre cum sa te faci placut, fara ca oamenii sa creada ca vrei sa ii manipulezi. In plus, cititorii vor invata cum sa ii faca pe oameni sa gandeasca si sa actioneze exact asa cum fac ei.

7 Habits of Highly Effective People, Stephen Covey

Carti despre cariera pe care toti oamenii de succes la citesc

Foto: elefant.ro

Cartea lui Stephen Covey a fost publicata prima data in anul 1990 si a fost vanduta in 25 de milioane de copii in intreaga lume. Autorul ii invata pe cititori tehnici care ii vor ajuta sa aiba succes in cariera. Pentru asta, insa, este nevoie de o schimbare de paradigma. Covey garanteaza ca, odata invatate, tehnicile ca vor schimba modul in care vedeti productivitatea, gestionarea timpului, gandirea pozitiva si multe altele.

Citeste si: Carti care i-au adus succes miliardarului Elon Musk

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri