Vacamuuu 2, cunoscut si ca Vacamuuu GWT, adica Vacamuuu de la Globalworth Tower din Floreasca, langa Promenada Mall, e al doilea restaurant steakhouse al celor care au deschis primul Vacamuuu in Piata Floreasca, acesta al doilea deschis cam de vreun an.

Vacamuuu 2 e facut dupa acelasi concept si cu design asemanator, dar parca nu arata atat de bine ca Vacamuuu din Piata Floreasca. Si pentru ca am fost la pranz, cand au inceput sa intre cete, cete de corporatisti in cautare de meniuri ale zilei cu preturi reduse. Nu prea e de mers la Vacamuuu 2 in jurul pranzului daca vrei sa mananci linistit, e mai ceva ca la gara acolo. La fel ca la toate restaurantele din jur si din Promenada Mall, de altfel. Interesant a fost ca la Vacamuuu 2 am vazut si cativa oameni de business putred de bogati, alaturi de corporatistii tineri, care acum doar viseaza la cat de putred de bogati vor fi intr-o zi.

Nu am stat sa compar meniul de la Vacamuuu 2 cu cel de la Vacamuuu din Piata Floreasca, dar presupun ca sunt cam la fel, daca nu chiar identice. Am luat un antricot si spanac. Spanacul a fost foarte bun, facut chiar ca la marile restaurante cu bucatarie fina, ceea ce nu intalnesti prea des in Bucuresti, chiar daca nu e mare lucru de facut. Antricotul, venit alaturi cu niste cartofi prajiti si ceva salata, nu a fost la fel de bun. Mi-au spus ca e cu vita Limousain, din Franta. Nici gustul si nici textura nu mi s-au parut la fel ca la alte antricoate mancate in cele cateva mari steakhouses din Bucuresti, insa le-am lasat nota maxima la vita pentru ca stiu ca celelalte, mult mai scumpe, sunt ceea ce trebuie sa fie.

Si ca vorbeam despre preturi, Vacamuuu 2 e un restaurant foarte scump. E drept, antricotul a fost foarte mare, a si ramas in farfurie o bucata din el, pentru ca nu am putut sa-l mananc pe tot. Mi-a parut rau pentru risipa si pentru bani, si presupun ca li se intampla si altora la fel. In locul turcilor de la Vacamuuu 2, eu as pune bucati mai mici de carne, dar si preturi mai mici, pe cale de consecinta.

Serviciul a fost surprinzator de bun la Vacamuuu 2, mai ales ca aveam experienta celor de la Vacamuuu din Piata Floreasca, cu care nu prea am fost pe aceeasi lungime de unda. Un chelner mai slabanog, sau sef de sala, ceva, ce o fi fost, ca era in blugi, nu in costume negre, ca ceilalti (foarte numerosi), a fost foarte natural si zambitor. Ba chiar s-a oferit sa-mi schimbe antricotul cand i-am spus ca nu-mi place, insa nu l-am luat in serios.

Vacamuuu 2 e, asadar, o mare cantina corporatista pe la pranz, dupa care presupun ca revine la normal si seamana cu un (o?) mare steakhouse, asa cum si este perceput Vacamuuu, de altfel, cu sau fara o cifra la coada...

Sursa foto: George Butunoiu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri