Danemarca a intrecut Suedia in clasamentul statelor in care femeile traiesc cel mai bine, potrivit unui studiu realizat, in 2018, de catre US News & World Report.

Cercetarea a fost realizata pe un esantion de 21.000 de persoane, iar scopul acesteia a fost sa alcatuiasca un clasament al tarilor in care femeile au cele mia bune conditii de trai, potrivit businessinsider.com. In realizarea topului s-a tinut cont de mai multe criterii, printre care drepturile omului, egalitatea de gen, venituri egale, posibilitatea de dezvoltare si siguranta.

Danemarca a primit cele mai bune scoruri la capitolele "drepturile omului" si "egalitatea sexelor". Aceasta tara se lauda cu cel mai bun sistem de ingrijire si cu cel mai flexibil concediu parental din Europa.

TOP 10 tari in care femeile traiesc cel mai bine: Danemarca

Foto: Shutterstock / Fedor Selivanov

Suedia, care in 2017 a fost pe primul loc in topul tarilor in care femeile traiesc cel mai bine, a cazut anul acesta pe locul doi. Aceasta tara are o atitudine progresiva fata de egalitatea de sexe.

TOP 10 tari in care femeile traiesc cel mai bine: Suedia

Foto: Shutterstock / Scanrail1

Norvegia. Motivul pentru care Norvegia este in top trei state care creeaza cele mai bune conditii de trai pentru femei este acela ca ofera cele mai bune conditii pentru concediul de maternitate din lume.

TOP 10 tari in care femeile traiesc cel mai bine: Norvegia

Foto: Shutterstock / Samot

Olanda a reusit sa reduca foarte mult decalajul dintre femei si barbati la nivel de sanatate, educatie, economie si politica. De asemenea, statul olandez ofera o multime de beneficii mamelor, printre care asistenta in timpul maternitatii.

TOP 10 tari in care femeile traiesc cel mai bine: Olanda

Foto: Shutterstock / S-F

Finlanda este prima tara care a oferit femeilor dreptul sa voteze si sa candideze in Parlament. Anul acesta, Finlanda a fost votata ca fiind una dintre tarile care ofera cele mai bune conditii de trai femeilor.

TOP 10 tari in care femeile traiesc cel mai bine: Finlanda

Foto: Shutterstock / Veronika Galkina

Canada promoveaza diversitatea si este una din tarile care are cele mai bune scoruri la capitolele "drepturile omului" si "egalitatea de gen".

TOP 10 tari in care femeile traiesc cel mai bine: Canada

Foto: Shutterstock / R.M. Nunes

Elvetia este una dintre cele mai bune tari in care femeile pot fi fericite si implinite. A obtinut nota 9 din 10 la "egalitatea intre femei si barbati".

TOP 10 tari in care femeile traiesc cel mai bine: Elvetia

Foto: Shutterstock / little_larc

Australia. Cu o speranta de viata ridicata atat pentru barbati, cat si pentru femei, Australia a obtinut 9,1 din 10 la "drepturile omului", insa doar 8,4 la "egalitatea de gen".

TOP 10 tari in care femeile traiesc cel mai bine: Australia

Foto: Shutterstock / f11photo

Noua Zeelanda. La alegerile parlamentare din 2017, Jacinda Ardern a condus Partidul Laburist catre o victorie, devenind cel mai tanar premier din lume. Cu toate acestea, Noua Zeelanda a obtinut un scor slab la "egalitatea intre femei si barbati", 7,6.

TOP 10 tari in care femeile traiesc cel mai bine: Noua Zeelanda

Foto: Shutterstock / DmitrySerbin

Germania este printre tarile care ofera cele mai bune conditii de trai pentru femei. A obtinut 9,2 din 10 la capitolul "progres/dezvoltare persoana si profesionala", 8,2 la "drepturile omului" si doar 7,6 la "egalitatea de gen".

TOP 10 tari in care femeile traiesc cel mai bine: Germania

Foto: Shutterstock /canadastock

Sursa foto: Shutterstock / Liderina

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri