Tinerii romani vor putea primi bilete gratuite de tren pentru a calatori in 30 de tari din Europa, scrie Digi24.

Comisia Europeana si-a propus sa implementeze un program prin intermediul caruia intre 20.000 si 30.000 de tineri din Uniunea Europeana vor primi un bilet de tren gratuit, in ziua in care implinesc 18 ani, pentru a calatori timp de o luna in 30 de tari din Europa.

Potrivit presei internationale, proiectul ar costa Bruxelles-ul 12 milioane de euro, iar printre beneficiari se vor numara si tineri din Romania.

In perioada urmatoare, Comisia urmeaza sa definitiveze modalitatea prin care tinerii vor putea aplica pentru a primi biletul de tren Interrail, in valoare de pana la 510 euro. Scopul programului este de a-i ajuta pe tineri sa isi largeasca orizonturile si sa capete o idee mai clara despre traditiile, cultura si obiceiurile altor state.

„Educatia nu este doar ceea ce invatam in sala de clasa, dar si ceea ce descoperim despre culturile si traditiile celorlalte tari”, a mentionat Tibor Navracsics, comisarul european pentru Educatie, Cultura, Tineret si Sport.

Cu ajutorul biletului oferit de Uniunea Europeana, tinerii vor putea calatori timp de o luna prin Europa. De asemenea, biletul este valabil inclusiv pentru modalitati alternative de transport, precum ferryboat-ul sau autobuzele din Estonia, Letonia, Lituania, Malta sau Cipru.

Primii beneficiari ai programului vor putea calatori gratuit chiar din aceasta vara.

Sursa foto: Shutterstock / Eugenio Marongiu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri