Peste 99% dintre angajatii romani sunt stresati, se arata intr-un studiu lansat de Dynamic HR, o initiativa prin care a fost masurat stresul in randul angajatilor din Romania.

99,7% dintre angajatii romani sunt stresati, 98% se simt epuizati si 93% sunt deprimati, potrivit studiului Stres National. Acesta a vizat 20 de industrii diferite, avand circa 1.000 de respondenti din 35 de judete.

"Lucram cu organizatiile din anul 2010 la starea de bine a angajatilor prin programe de wellbeing, iar managementul stresului a stat la baza acestor programe care au scopul de a face viata oamenilor mai sanatoasa, mai echilibrata. In 2017 ne-am propus sa masuram starea populatiei la nivel national cu privire la acest subiect si am realizat ca, din pacate cifrele sunt ingrijoratoare. 99,7% dintre angajati cu probleme in aceasta directie este enorm. Se stie foarte bine ca daca stresul nu este gestionat corect poate avea efecte
dramatice asupra starii fizice si psihice, poate provoca relatii de tensiune cu colegii, cu prietenii, cu familia, poate duce la depresie, ceea ce se traduce in concedii medicale, lipsa de productivitate. De aceea, se impune ca la nivel national sa cream o strategie de prevenire a stresului, implicand actori precum furnizorii de servicii medicale, de servicii de wellbeing, wellness, departamente de resurse umane si psihoterapeuti", a declarat Simona Nicolaescu, Business Owner, Dynamic.

Potrivit aceluiasi studiu, 91,4% nu au rabdare in relatia cu ceilalti, 52% se simt instrainati fata de familie, 75% tipa la ceilalti fara motiv, 72,6% nu pot vorbi deschis despre propriile stari atunci cand sunt tristi, 90,1% se supara din orice nimic, 55% nu participa in mod regulat la activitati sociale.

Sursa foto: Shutterstock/ Doidam

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri