Potrivit unui clasament ONU al fericirii, pe locul intai se situeaza Finlanda, iar la polul opus Burundi. Fata de anul trecut, americanii sunt un pic mai nefericiti, scrie Digi24.

Raportul Mondial al Fericirii 2018, realizat de Reteaua de Solutii pentru Dezvoltare Durabila (SDSN), un program mondial al Organizatiei Natiunilor Unite (ONU), a clasificat nivelul de multumire din 156 de tari pornind de la un scor care includea PIB-ul pe cap de locuitor, asistenta sociala, speranta de viata sanatoasa, libertate sociala, generozitate si absenta coruptiei.

Potrivit calculelor finale, Finlanda a urcat pe primul loc in acest clasament de pe a cincea pozitie ocupata anul trecut, detronand astfel Norvegia, iar Romania se afla pe pozitia 52.

Ca de obicei, si in 2018 primele zece locuri ale topului celor mai fericite tari din lume sunt dominate de state nordice. Primele clasate sunt: Finlanda, Norvegia, Denemarca, Islanda, Elvetia, Olanda, Canada, Noua Zeelanda, Suedia si Australia.

Statele Unite se afla pe locul al 18-lea, cu patru pozitii mai jos fata de anul trecut, iar Marea Britanie ocupa locul al 19-lea. Emiratele Arabe Unite se afla pe locul 20 in acest clasament cu 156 de pozitii.

In premiera de la initierea sa, in anul 2012, raportul, care se bazeaza pe o varietate de organizatii de votare, cifre oficiale si metode de cercetare, a luat in calcul gradul de fericire al imigrantilor nascuti in strainatate din 117 tari. Finlanda a obtinut si la aceasta categorie rezultatele cele mai bune, ceea ce a oferit acestei tari un avantaj statistic.

Persoanele straine nascute in strainatate erau cel mai putin fericite in Siria, o tara impotmolita intr-un razboi civil de sapte ani.

Sursa foto: Shutterstock/ blvdone

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri