Romania are cea mai ridicata rata a persoanelor angajate aflate in risc de saracie din UE, cu un procent de 18,9%. Statul roman este urmat de Grecia, cu 14,1% rata de risc, Spania, cu 13,1%, si Luxemburg, cu 12%, potrivit unei statistici Eurostat, citata de Hotnews.

Urmatoarele state din UE cu risc de saracie in randul persoanelor ocupate sunt Italia, cu un procent de 11,7%, Bulgaria, cu 11,4%, Portugalia, cu 10,9%, si Polonia, cu 10,8%.

De asemenea, la polul opus tarile cu cel mai mic risc de saracie la locul de munca sunt Finlanda (3,1%), Cehia (3,8%), Belgia (4,7%) si Irlanda (4,8%).

O tendinta de crestere s-a inregistrat in majoritatea statelor membre, cele mai mari cresteri fiind inregistrate in Ungaria (de 4,3%), Bulgaria (3,7%), Estonia (3,1%), Germania (2,3 %), Italia si Spania (2,2%).

In ultimii ani, proportia persoanelor angajate si in situatie de risc de saracie a crescut continuu, de la 8,3% in 2010 la 9,6% in 2016.

Citeste si:
Achim Irimescu, ministrul Agriculturii: retrospectiva unui tehnocrat
Un an de guvernare...

Potrivit raportului publicat, riscul a fost puternic influentat de tipul de contract: acest risc este de doua ori mai mare pentru cei care lucreaza in regim part-time decat cei care lucreaza full time si de aproape trei ori mai mare pentru cei care au locuri de munca temporare decat cei cu locuri de munca permanente.

Angajatii barbati (10,0%) au fost, de asemenea, mai expusi riscului saraciei decat femeile angajate (9,1%).

9,6% dintre persoanele angajate in varsta de peste 18 ani din Uniunea Europeana (UE) au fost expuse riscului de saracie in 2016.

Citeste si:
Cele mai importante declaratii ale managerilor IT&C din ultimele luni
Iesiri la rampa: Declaratiile...

Sursa foto: Shutterstock / fizkes

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »Citeste si
STUDIU: Produsele de contrabanda sufoca retailul traditional