Il Destino a ajuns un restaurant cunoscut al Bucurestiului - cel putin in partea aceea de oras vechi, cu mult farmec si spiritualitate din jurul maiestuoasei Biserica Sfantul Silvestru, cunoscuta oricarui bucurestean, in special datorita parintilor Galeriu: bunicul, plimbandu-se agale printre sfinti, acum, si nepotul care duce mai departe.

Il Destino are o casa foarte frumoasa, bine ingrijita si frumos amenajata inauntru. Au un salon mai mare la parter, iar la etajul facut dintr-o mansarda o sala mai mica, folosita doar pentru evenimente, presupun. Au si o crama, sau asa ceva, la subsol, bine amenajata si aceea, dupa cum se vede in poze.

Si gradina e frumoasa (am fost la ei in septembrie, insa am reusit sa scriu abia la Craciun.. :(). Nu e mare, insa au reusit sa puna multe plante, ceea ce o face umbroasa, pe de o parte, insa nu mai vezi nimic din mandra Biserica Silvestru si din Bucurestiul atat de frumos din jurul ei. De ce au facut asta, nu stiu...

Meniul e foarte lung la Il Destino, ceea ce ma face sa cred ca restaurantul apartine cuiva care vine din lumea fostilor sefi de restaurante sau de bucatarii mari. E un meniu din bucataria italiana traditiona,al clasica, populara, nu se abate caturi de putin de la lista batatorita a felurilor italienesti arhicunoscute de-acum burtilor bucurestene.

Noi am luat o rata cu varza rosie chiar buna, niste paste cu ciuperci si ceapa bunicele, fructe de mare asa si asa, adica fara mana unui bucatar priceput peste ele, si alte paste, ceva mai bune decat primele.

Serviciul a fost lent, insa au compensat cu prezenta unui sef (poate chiar patronul, nu stiu) cu care ne-a placut sa stam de vorba, si mai ales cu prezenta unei chelnerite cu chef de vorba, care ne-a facut ziua mai frumoasa - cred ca Liliana o cheama, e cea dintr-o poza.

Preturile sunt marisoare la Il Destino, o masa in doi, cu o sticla de vin, iti scoate repede vreo 300 de lei de pe card. Insa parca nu-ti pare rau, asa cum ti se intampla adesea in Bucuresti. Clienti erau destui, si cred ca Il Destino e un restaurant de succes, din miscarea pe care am vazut-o inauntru cand mai treceam prin dreptul lor.

Il Destino e si un restaurant de evenimente, am vazut ca se promoveaza in directia aceasta. Oricum, Il Destino e un restaurant serios, asezat, in care se munceste pentru mancarea pe care ti-o pun pe masa, chiar daca nu e ea sofisticata sau originala. Sper sa le mearga bine, intotdeauna i-am incurajat pe cei care se straduiesc asa cum o fac cei de la Il Destino...

Sursa foto: George Butunoiu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri