Trei e un restaurant nou al Bucurestiului, deschis in noiembrie 2017 pe Calea Calarasilor, unde inainte a fost multi ani un restaurant libanez, Tarbush, chiar peste drum de alte doua restaurante din zona, despre care am scris deja: Tripoli si Terra e Mare.

Restaurantul Trei ocupa parterul unei cladiri de pe cunoscutul bulevard si are un singur salon, de marime mijlocie, daca nu punem la socoteala si nisa in care e barul, in care mai este o masa. Am vazut si o gradina mare in spate, in care cred ca vom gasi o terasa foarte interesanta la vara.

Am fost mai demult la Tarbush, am si scris despre ei atunci, si daca imi aduc eu bine aminte, cred ca mobilierul de la actualul Restaurant Trei e cel ramas de la libanezi. Mese si scaune mari, din lemn greu, tapisate cu rosu, gresie pe jos, tablouri dintr-o expozitie cu vanzare pe pereti, fete de masa albe, atmosfera clasica si foarte conservatoare, in general.

Meniul e scurt la Restaurantul Trei, ceva intre bucataria internationala, bucataria urbana si un fel de bucatarie romaneasca boiereasca; sunt bine alese, in general, cate ceva din fiecare. Noi am luat un pate de casa, bun, bine facut si prezentat, un platou spaniol cu tortilla de cartofi cu sos picant, chorizo, jamon, jugo de tomate frio, alioli, masline, queso Manchego, din care doar maslinele si branza au fost bune, o pulpa de rata cu piure de mazare si un boeuf bourguignon destul de bune, acestea.

Chelnerul a fost amabil, s-a straduit cat a putut, insa nu are deloc reflexul detaliului, nu prea intelege el ce e cu client service-ul. Preturile chiar mici la Restaurantul Trei, pe tot ce am insirat mai sus, plus o apa si doua cafele, am platit mai putin de 130 de lei.

A fost o singura masa ocupata cat am sta noi la Restaurantul Trei, doua familii cu plozi isterici, care zbierau cat ii tineau bojocii, fara vreun motiv aparent, doar pentru ca parintii se bucurau cand auzeau aceste sunete guturale, considerate ceva interesant de catre ei, pesemne, de vreme ce nu numai ca nu faceau vreun gest ca sa-i mai calmeze, ci ii si incurajau de-a binelea. Cred ca si clientilor de la hotelul Tripoli, de peste drum, le-a inghetat sangele in vine cand au auzit...

La Restaurantul Trei se mananca destul de bine, deci, si la preturi rezonabile, e curat, e luminos, promit sa aiba si o mare si frumoasa terasa, la vara, asa ca le dorim sa le mearga bine.

Sursa foto: George Butunoiu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri