Odata cu promulgarea de catre Klaus Iohannis a legii conform careia Vinerea Mare va fi zi libera legala, tot mai multi romani au decis sa plece intr-o mini-vacanta in perioada sarbatorilor pascale, un fel de antrenament pentru mini-vacanta de 1 mai.

Din punct de vedere turistic, se preconizeaza cresteri de pana la 30% ale cererilor pentru aceasta perioada. Daca te numeri printre cei care planuiesc o vacanta pentru viitorul apropiat, iata 5 lucruri pe care sa le ai in vedere atunci cand alegi cazarea, astfel incat sa nu-ti umbreasca nimic bucuria zilelor libere:

1. Proximitatea si accesibilitatea

Indiferent daca optezi pentru o mini-vacanta in tara sau pentru un city break, este important ca obiectivele turistice pe care le ai in vizor sa iti fie aproape si la indemana. In cazul in care te deplasezi cu masina catre destinatie, lucrurile sunt putin mai simple, dar daca destinatia ta este mai indepartata, trebuie sa te interesezi din timp care sunt mijloacele de transport disponibile in apropierea cazarii, ce rute au si ce costuri implica.

2. Imprejurimile si autonomia zonei

In cazul in care te cazezi intr-un hotel sau o pensiune, grija mancarii va fi ultima pe lista prioritatilor tale. Daca insa vei inchiria un apartament, o cabana sau o casuta, trebuie sa verifici inainte ce restaurante exista in apropiere, daca ai la dispozitie variante de street food si unde poti manca traditional. La urma urmei, este o modalitate de a lua pulsul locului si de a-i simti personalitatea; in plus, nu prea te poti lipsi de “combustibil”, mai ales daca esti genul de turist explorator, care consuma multa energie in vacante.

3. Raportul calitate-pret

Intereseaza-te de zona in care inchiriezi, fa comparatii cu celelalte oferte disponibile in apropiere si nu face compromisuri prea mari in ceea ce priveste conditiile de sedere. Nu ai nevoie de lux pentru a te simti bine intr-o vacanta, dar ai nevoie de un loc curat si ingrijit, in care sa te simti bine si pe care sa nu il platesti la suprapret. Regula este cu atat mai importanta cu cat cele doua vacante, de Paste si de 1 mai, sunt apropiate si necesita resurse diferite.

4. Utilitati si dotari

Gasirea unei cazari perfecte se poate traduce uneori si prin asigurarea unor conditii care te vor face sa te simti bine. Daca pleci in vacanta cu un grup mai mare sau daca ai o familie numeroasa si copii, cu siguranta o masina de spalat vase iti va permite sa simti ca esti in vacanta si te va scapa de grija vaselor. In cazul in care vrei sa ai preparate traditionale la masa de Paste, chiar daca esti in vacanta, te vei bucura de prezenta unui cuptor in spatiul pe care il inchiriezi. Indiferent care sunt prioritatile si nevoile tale, asigura-te ca te vei caza intr-un loc in care simti ca ai tot ce iti trebuie la indemana.

5. Atitudinea gazdei

Pe site-urile specializate vei gasi informatii despre gazde si ratinguri pentru spatiile pe care acestea le inchiriaza. Informeaza-te temeinic inainte de a lua o decizie si asigura-te ca nu vor exista costuri ascunse de curatenie sau garantii nejustificate si ca persoana in casa careia iti vei petrece cateva zile te va trata cu respect si bunavointa.

Acestea fiind spuse, nu-ti ramane decat sa-ti gasesti destinatia visurilor si sa iti pregatesti bagajele.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri