Esti asistent manager? Asociat intr-o companie? Vice-presedinte care beneficiaza de vacante fara limita? Nici nu conteaza prea mult. Nu este important la ce nivel esti in cariera, pentru ca indiferent de stadiul in care te afli poti mereu sa obtii mai mult.

Cartile sunt o sursa foarte buna de inspiratie, mai ales pentru cei care au ajuns intr-un impas in cariera si care au nevoie de un sfat. Am selectat sapte carti care te vor ajuta atat in viata profesionala, cat si in viata personala. Fiecare carte se concentreaza pe diferite abilitati, credinte si valori care te vor ajuta sa te dezvolti. Te vor motiva, te vor inspira si te vor ajuta sa nu te blochezi intr-o rutina.

Carti care te ajuta sa obtii tot ce vrei in cariera

Asadar, renunta putin la lectura ta preferata si acorda putin din timpul tau acestor carti care iti vor da exact imboldul de care ai nevoie in acest moment.

1. Daca vrei sa iti duci cariera la urmatorul nivel

"Maximize Your Potential: Grow Your Expertise, Take Bold Risks & Build an Incredible Career" este o carte despre "cum sa". Te va ajuta sa inveti cum sa iti creezi noi oportunitati, cum sa iti construiesti relatii la locul de munca si sa fii increzator in potentialul tau creativ si sa iti pui in practica ideile, scrie themuse.com.

2. Daca vrei sa te indragostesti de jobul tau

Sa fim cinstiti: munca este mult mai distractica atunci cand iti place ceea ce faci. "Your Job: The New Rules for Career Happiness" este scrisa de Kerry Hannon, care te va ajuta sa iti transformi jobul plictisitor intr-unul cu sens. Pentru cei care se chinuie in fiecare zi la locul de munca, sfaturile scriitorului ii vor ajuta sa isi schimbi obiceiurile si atitudinea, astfel incat sa inceapa sa isi iubeasca jobul asa cum nu au mai facut-o pana acum.

3. Daca vrei un echilibru intre munca si viata personala

Arianna Huffington ne reaminteste in cartea sa, "Thrive: The Third Metric to Redefining Success and Creating a Life of Well-Being, Wisdom, and Wonder", ca viata inseamna mai mult decat sa castigam bani. Din pacate, aceste este un scop in viata pentru multi oamenii, astfel ca nu ar trebui sa ne mire ori de cate ori auzim de cazuri de sindrom burnout (boala muncii in exces). Arianna ii incurajeaza pe oameni sa nu uite sa se protejeze si sa aiba grija de ei in fiecare zi. Scriitoarea povesteste in carte si despre experientele personale, cum a invatat sa iti organizeze eficient timpul si sa gaseasca echilibrul perfect intre cariera si viata de familie.

4. Daca vrei sa iti revii dupa un esec in cariera

Adevarul este ca fiecare om experimenteaza esecul, indiferent daca este vorba despre cariera sau viata personala. Important este cum il gestionam. Cum devii unul dintre cei care stiu sa transforme esecul intr-o experienta din care sa inveti ceva? Bloggerul Megan McArdle explica acest lucru in cartea sa "The Up Side of Down: Why Failing Well Is the Key to Success". Vei descoperi povesti de viata ale unor oameni care provin din domenii diferite: medicina, educatie, finante etc. Experientele lor te vor ajuta sa ai o alta perspectiva a esecului.

5. Daca te simti blocat in cariera

In cartea "Moving the Needle: Get Clear, Get Free, and Get Going in Your Career, Business, and Life", Joe Sweeney ofera o schema detaliata pentru cei care se simt blocati in cariera si au nevoie de un plan pentru a face schimbari. Experientele descrise in carte se pot aplica si persoanelor care au nevoie de inspiratie in job.

6. Daca vrei sa iti schimbi cariera

Laura Berman Fortgang descrie modul in care si-a ajutat clientii sa faca schimbari importante in viata. Daca esti in cautarea unui job si te intrebi ce ar fi mai potrivit pentru tine sa faci, cartea "Now What?: 90 Days to a New Life Direction" te va ajuta sa gasesti raspunsurile.

7. Daca vrei sa dezvolti noi obiceiuri legate de munca

Cartea "The 7 Habits of Highly Effective People", scrisa de Stephen Covey, a fost publicata prima data in 1990, insa continua sa se vanda ca painea calda. Nu este o carte care face "reparatii imediate" in viata celor care o citesc. Insa ii invata pe oameni sa isi schimbe perceptia asupra modului in care functioneaza lumea din jurul lor si ii ajuta sa obtina din ce in ce mai mult.

Citeste si: Carti despre cariera pe care toti oamenii de succes le citesc

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri