Sarbatorile pascale sunt prima ocazie din an pentru a ne bucura de un weekend prelungit. Dupa ce Vinerea Mare a fost declarata sarbatoare legala, nu mai aveti niciun motiv sa nu planificati o vacanta de Paste.

Vacanta de Paste este un motiv de bucurie nu doar pentru cei mici, dar si pentru cei mari. In ultimii ani, tot mai multi romani isi petrec sarbatorile pascale peste granite, un prilej numai bun pentru a descopri locuri si culturi noi, de relaxare si, de ce nu, o ocazie pentru a face planurile pentru urmatoarea vacanta.

Vacanta de Paste: Destinatii pentru cupluri si familii aventuroase

Florenta

Florenta este, din pacate, o destinatie subevaluata de multi turisti. Florenta este situata in regiunea Toscana si se intinde la baza muntilor Apenini. Insa nu doar pentru peisajul magnificat trebuie sa ajungi in Florenta. Orasul este o combinatie de istoria artei, monumente istorice, arhitectura impresionanta, gradini spectaculoase, cafenele faimoase si una dintre cele mai bune inghetate. Cea mai buna perioada sa vizitati Florenta este primavara si toamna, verile fiind destul de calduroase.

Idei pentru vacanta de Paste

Foto: Shutterstock / Olga Gavrilova

Obiective turistice de vazut in Florenta: Vilele Medici, Ponte Vecchio, Gradinile Boboli, Piazza Michelangelo, Galeria Uffizi, Palatul Pitti, Biserica Santa Croce, Palazzo Vecchio, Domul Santa Maria del Fiore, Mercato Nuovo, Galleria dell'Academia.

Amsterdam

Amsterdam, supranumit "Venetia Nordului", este una dintre cele mai populare destinatii din Europa, fiind o destinatie perfecta atat pentru un city-break, cat si pentru o vacanta de mai lunga. Amsterdam nu este doar un oras cosmopolit, dar ofera turistilor si multe libertati. Pe bicicleta, pe jos sau la bordul unei ambarcatiuni, orasul se va dezvalui turistilor la orice pas.

Idei pentru vacanta de Paste

Foto: Shutterstock / JeniFoto

Obiective turistice de vazut in Amsterdam: Muzeul Van Gogh, Muzeul Madame Tussauds, Muzeul National - Rijksmuseum, Cartierul Rosu, Casa Anne Frank, Muzeul Torturilor, Piata Albert Cuyp, Palatul Regal, Muzeul Lalelelor.

Citeste si: TOP 10 destinatii de vacanta in 2018, recomandate de Trip Advisor

Balcic

Balcic nu este doar un oras foarte accesibil pentru turistii romani care nu vor sa calatoreasca prea departe de casa, dar este si o destinatie cu o multime de atractii turistice. Intre anii 1913 si 1940, Balcic a apartinut Romaniei, dupa care sudul Dobrogei, cu tot cu Balici, a fost recastigat de bulgari.

Idei pentru vacanta de Paste

Foto: Shutterstock / ncristian

Obiective turistice de vazut in Balcic: Castelul Reginei Maria si Gradina Botanica, Muzeul de Istorie, Muzeul Etnografic, Templul Cybele.

Istanbul

Istanbul este o destinatie pentru cei cu spirit de aventura. Orasul are cate ceva de aratat la fiecare pas, asa ca odata ajuns acolo vei simti ca nu iti ajunge o viata sa vezi tot ce are de oferit. Nu-ti fie teama sa te pierzi pe strazile intortocheate si nici sa interactionezi cu localnicii care, in ciuda barierei lingvistice, sunt foarte amabili si prietenosi. De asemenea, Istanbul este locul perfect pentru cei care fac turism culinar.

Idei pentru vacanta de Paste

Foto: Shutterstock / Boris Stroujko

Obiective turistice de vazut in istanbul: Palatul Topkapi, Hagia Sophia, Cisterna Basilica, Moscheea Albastra, Marele Bazar, Turnul Galata, Palatul Dolmabahce, Moscheea Suleymaniye, Piata Taksim.

Citeste si: Delta Dunarii, tot mai atractiva pentru petrecerea Pastelui

Larnaca

Larnaca este una dintre cele mai vechi orase din Europa, avand o istorie de peste 6.000 de ani. Este o destinatie potrivita atat pentru cupluri, cat si pentru familiile cu copii. Larnaca este un oras mic, care poate fi strabatut la pas. Primavara este o perioada buna in care sa vizitezi Larnaca, atunci cand temperaturile ajung pana la 20 de grade, fiind o vreme potrivita pentru plimbari. Chiar daca nu este o vreme potrivita pentru plaja, multi turisti merg in Larnaca cu ocazia sarbatorilor de Paste.

Idei pentru vacanta de Paste

Foto: Shutterstock / kirill_makarov

Ce sa faci in Larnaca: vizite la Muzeul de Istorie, Muzeul Medieval, Catedrala Sfantul Lazar, Fortul din Larnaca, plimbare pe promenada Finikoudes si in portul turistic.

Moscova

Daca vrei sa intelegi mai bine istoria Rusiei, o vacanta in Moscova iti va dezvalui multe secrete. Dincolo de partea culturala, orasul este plin de parcuri frumoase, piete si biserici impresionante.

Idei pentru vacanta de Paste

Foto: Shutterstock / Viacheslav Lopatin

Obiective turistice de vazut in Moscova: cladirea Kremlin, Piata Rosie, Catedrala Sfantul Vasile, Catedrala Hristos Mantuitorul, Parcul Gorky, Muzeul Garage, metroul din Moscova, Teatrul Balsoi, Palatul Tsaritsyno, Mausoleul lui Lenin, Muzeul Sculpturilor de Gheata.

Vacante de Paste in Romania

Romanii care vor sa petreaca vacanta de Paste in stil traditional, sa participe la slujba de Inviere si sa se bucure de mese cu preparate specifice, prefera sa ramana in tara. Iar hotelierii se intrec sa intampine clientii cu numeroase servicii, dar si cu meniuri traditionale si decoruri specifice acestei perioade.

Marginimea Sibiului

Idei pentru vacanta de Paste

Foto: Shutterstock / Andrew Babble

Marginimea Sibiului este locul perfect pentru turistii care vor sa se retraga intr-un loc linistit, departe de aglomeratia urbana si care sa le aminteasca (unora dintre ei) de copilarie.

Cele mai frumoase locuri din Marginimea Sibiului sunt Saliste, Sibiel, Fantanele, Rasinari, Tilisca, Sadu, Rau Sadului, Rod, Poiana Sibiului, Orlat, Jina, Gura Raului, Gales, Boita, Talmacel, Cisnadioara, Amnasul, Talmaciu.

Turistii care ajung in Marginimea Sibiului au ocazia nu doar sa cunoasca cultura romaneasca autentica, dar se pot bucura si de drumetii intr-un peisaj de poveste.

Baile Felix

Idei pentru vacanta de Paste

Foto: Shutterstock / Calin Stan

Si statiunile balneare sunt cautate de turisti in perioada sarbatorilor pascale. Baile Felix este o destinatie populara, fiind foarte accesibila pentru turistii care dispun de un buget limitat. La Baile Felix, un pachet de trei nopti la un hotel de patru stele, cu demipensiune, care include si masa festiva de Paste, costa aproape 1.000 de lei pentru doua persoane.

Citeste si: Vacanta de Paste, mai ieftina cu 16% decat in 2017. Care sunt cele mai cautate destinatii

Sursa foto: Shutterstock / Akos Nagy

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri