Taverna Marelui Paharnic e un restaurant grecesc de la Piata Domenii, pozitionat mai sus la inceput, cand l-au deschis, acum cativa ani, insa care pare sa fi devenit un restaurant de trafic, de rulaj, un fel de cantina greceasca in mijlocul unui loc foarte aglomerat al Bucurestiului.

Au o casa chiar in Piata Domenii, pare sa fie o extensie printr-o constructie usoara a unui colt de cladire. De-a lungul bulevardului Ion Mihalache au un fel de marchiza, iar pe partea cu Alexandru Constantinescu un fel de terasa, dar care era deja golita cand am ajuns noi, la inceput de toamna.

Amenajarea e de taverna greceasca, in mare, culorile lor alb si azuriu, cateva decoruri cu trimitere la Grecia si la mare.

Meniul e lung la Taverna Marelui Paharnic, cu tot ce stim deja din bucataria greceasca traditionala. Salata de vinete a fost cea mai buna, restul mai putin: chifteaua lor greceasca asa si asa, la fel musacaua, branza la cuptor, mielul tot la cuptor; icrele au fost proaste, de nemancat.

Serviciul a fost amestecat. Lent, la inceput, dupa 20 de minute inca nu ajunsese nimeni la noi la masa. Probabil ca de aceea ne-am si certat cu chelnerul, care a fost de-a dreptul impertinent, apoi. Insa i-a luat locul o chelnerita deschisa si placuta, care ne-a calmat in scurt timp.

Citeste si:
KFC vrea sa introduca kiosk-uri in 30% din restaurantele din Romania
KFC vrea sa introduca...

Taverna Marelui Paharnic e, asadar, mai degraba o cantina si un take-away grecesc, fiindca i-am vazut pe multi plecand cu sufertasele cu mancare, cat am stat noi. Preturile nu sunt mari, insa mancarea e obisnuita, adesea banala. Desigur, Taverna Marelui Paharnic nu e unul dintre restaurantele grecesti ale Bucurestiului la care sa trimiti pe cineva special pentru mancare, mai ales daca nu locuieste sau lucreaza chiar acolo, in jur...

Sursa foto: George Butunoiu

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »



Citeste si
Cat timp pierd angajatii din Capitala, in medie, intre casa si birou