City-break-urile sunt perfecte pentru cei care vor sa evadeze din rutina zilnica, sa se relaxeze si sa isi incarce bateriile dupa o perioada epuizanta. Am selectat cateva orase europene pe care le poti descoperi in doar cateva zile.

Vrei sa pleci intr-o scurta vacanta, dar nu ai nicio idee despre ce city-break sa alegi? Optiunile sunt nelimitate si nu trebuie sa calatoresti prea departe de casa pentru a avea un concediu minunat.

Idei de city-break: Cele mai potrivite orase pe care sa le vizitezi primavara

Roma

Daca "toate drumurile duc la Roma", cum se face ca pana acum nu ai ajuns sa vezi unul dintre cele mai frumoase orase din Europa? Cea mai buna perioada din an ca sa vizitezi Roma este primavara, nu doar pentru ca atunci temperatura este ideala pentru plimbari, dar este si mai putin aglomerat.

Foto: Shutterstock / Battee Chalermtiragool

Provocarea cea mare atunci cand ajungi la Roma este sa te decizi ce sa nu faci. Orasul este ca un muzeu in aer liber, tocmai de aceea vei avea nevoie de cateva zile pentru a putea vizita cat mai multe obiective. Desigur, nu poti rata Colosseum-ul si Fontana di Trevi. Daca ai ajuns la Roma, nu poti sa nu vezi Vaticanul si Capela Sixtina. In afara de vizitarea obiectivelor turistice, plimba-te pe stradute pentru a cunoaste mai bine atmosfera locului.

Bilete de avion de la 135 de euro - VEZI oferta in timp real

Sevilla

Foto: Shutterstock / S-F

Incarca de istorie, faimoasa pentru flamenco, tapas (celebrele gustari spaniole) si portocali, Sevilla este ideala pentru vacantele scurte, mai ales primavara, inainte ca soarele sa devina arzator. Porneste vizita in Sevilla din centrul vechi al orasului si descopera la pas cartierul Santa Cruz si uluitorul palat regal Alcazar. Plaza de Espana este un alt loc pe care nu trebuie sa il ratezi.

Bilete de avion de la 250 de euro - VEZI oferta in timp real

Marsilia

Foto: Shutterstock / S-F

Marsilia este cel mai vechi oras din Franta, fiind fondat de catre comerciantii greci in urma cu 2.600 de ani. Marsilia este un oras incarcat de cultura si extrem de efervescent si are cate ceva de aratat pentru toate gusturile. Lista cu obiective de vazut este lunga (va las pe voi sa le descoperiti), insa daca ajungeti in Marsilia trebuie sa vizitati Castelul If, o fortareata impresionanta, construita in anul 1524, pentru a proteja localnicii de atacurile venite pe mare.

Bilete de avion de la 173 de euro - VEZI oferta in timp real

Citeste si: TOP 10 locuri de poveste pentru cei care s-au saturat de orase aglomerate

Lisabona

Foto: Shutterstock / Tom Kolossa

Lisabona este orasul de care te vei indragosti pentru totdeauna. Daca planifici un city-break in Lisabona, cel mai bine este sa ajungi acolo primavara, lunile de vara fiind extrem de calduroase. Pregateste-te pentru plimbari lungi, pentru ca nimic din ce poate oferi acest oras nu trebuie aratat. De asemenea, tine cont de faptul ca orasul este construit pe dealuri, asa ca plimbarile vor fi de-a dreptul provocatare. Admira arhitectura cladirilor, intra in vorba cu localnicii si incearca bucataria portugheza in cartierul istoric Belem. Daca ai ajuns in Lisabona, rezerva o zi ca sa ajungi la plaja. Peisajele sunt de-a dreptul spectaculoase.

Bilete de avion de la 239 de euro - VEZI oferta in timp real

Dubrovnik

Foto: Shutterstock / S_F

Dubrovnik este un oras care trebuie vazut! Zidurile vechi ale orasului si-au protejat comorile arhitecturale de-a lungul secolelor. Odata ce ai vizitat aceasta bijuterie pe coasta Adriaticii, iti vei promite sa te intoarceti din nou. Punctul de atractie este centrul vechi al orasului, unde se afla cladiri elegante si biserici baroce. Orasul ofera turistilor si experiente culinare de neuitat. Poti face si cumparaturi, mai ales daca iti plac bijuteriile.

Bilete de avion de la 190 de euro - VEZI oferta in timp real

Bruges

Foto: Shutterstock / Madrugada Verde

Bruges este cel mai frumos oras din Belgia. Si cea mai buna destinatie pentru un city-break. Bruges este unul dintre cele mai bine conservate orase medievale din Europa, astfel ca intr-o singura zi vei avea timp suficient sa vezi casele colorate facute, parca, din turta dulce, sa te plimbi cu barca pe canale si sa admiri arhitectura gotica specifica tarilor din nordul Europei. Chiar daca este un oras mic, este plin de muzee, restaurante de buna calitate, baruri si cafenele si magazine de unde poti sa cumperi ciocolata delicioasa.

Bilete de avion de la 120 de euro - VEZI oferta in timp real

Edinburgh

Foto: Shutterstock / Martin M303

Edinburgh isi merita reputatia de unul dintre cele mai frumoase orase din lume. Incepe cu o plimbare in centrul orasului pentru a explora patrimoniul orasului vechi si al orasului nou, precum si toate muzeele si galeriile din zona. Apoi, fa o pauza pentru o masa delicioasa facuta din produse proaspete scotiene. In Edinburgh nu exista metrou, insa transportul public este foarte bine pus la punct. Recomandarea este sa vizitati orasul la pas, in felul acesta veti putea interactiona si cu localnicii, care sunt foarte prietenosi.

Bilete de avion de la 148 de euro - VEZI oferta in timp real

Citeste si: Vacante ieftine in care sa mergi anul acesta. Descopera 5 destinatii de neuitat

Sursa foto: Momondo.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri