Ce bucurestean nu a auzit de Capricciosa? Si cati nu spun ca, vai, ce mancare buna e la Capricciosa, fara sa fi calcat vreodata pe acolo, dar fixandu-si clar o rezolutie pe 2018, ca sa ajunga si ei neaparat, sa nu creada cineva ca...

E mancare italieneasca traditionala buna la Capricciosa, am fost si eu de cateva ori, am scris despre ei si mai inainte, dar m-am dus doar pentru ca trebuia sa scriu, nu sunt genul care sa se duca pe toti coclaurii si sa manance prin toate soproanele doar pentru ca tot felul de bezmetici sunt convinsi ca o mancare e cu atat mai buna cu cat locul in care iti este pusa in farfurie e mai neobisnuit si mai nonconformist. Am patit-o de multe ori, urmand astfel de recomandari, si mi-a ajuns...

Capricciosa e un restaurant vechi al Bucurestiului, si cred ca dintotdeauna a fost in baraca aceea de pe Ion Ionescu de la Brad, construita nu se stie de ce pe un loc viran de la marginea Bucurestiului. Cred ca a fost mai mica la inceput, doar partea din fata, insa au mai construit ceva si in spate, dupa cat de neincapatoare era. Fiindca trebuia sa iti faci rezervare ca sa mananci in baraca de la Capricciosa, ani de zile, si nu m-ar mira sa fie la fel si in continuare.

Cand am fost eu ultima data la Capricciosa parca imi aduc aminte ca aveau bucataria deschisa, sau cel putin o parte din ea, si galantare cu aperitive chiar in sala. Acum am vazut doar cuptorul de pizza la vedere, celelalte s-au dus in spate, ca sa mai faca loc pentru alte mese.

Capricciosa e un restaurant popular, intr-un fel de baraca, o constructie usoara, in orice caz, cu plafonul jos, cu podea de caramida, un fel de cantina, mese si mobilier simplu, fete de masa cu patratele, iluminat industrial.

Meniul e imens la Capricciosa, bucatarie italiana traditionala, desigur, felurile cunoscute si arhicunoscute, nimic nou, la prima vedere, cel putin.

Mancarea a fost surprinzator de buna la Capricciosa, dupa cum am spus, fata de ce ne-am fi asteptat vazand meniul kilometric si fluxurile industriale de servire. Vinetele cu parmenzan si dovleceii chiar buni, la fel si pastele, pastravul, ba chiar si sosul de la peste! Vitello nu cine stie ce, insa destul de rezonabil, focaccia foarte buna, cafeaua asa si asa. Mancarea a venit incredibil de repede, o performanta remarcabila, pentru care chiar il apreciez pe managerul care a reusit sa organizeze businessul de la Capricciosa!

Multi chelneri la Capricciosa, si aproape inevitabil unii rapizi, eficienti si cu prezenta de spirit, si altii care nu puteau sa si serveasca si sa fie si inteligenti in acelasi timp. Ca peste tot unde sunt multi oameni la un loc, dupa cum am spus...

Preturile rezonabile la Capricciosa, insa portiile cam mici fata de cele cu care suntem obisnuiti la restaurantele populare cu specific italian, si mai ales la cele indepartate de centru.

Lume multa la Capricciosa, ca de fiecare data, de toate felurile si din toate categoriile sociale deopotriva, cot la cot: singuri, cate doi, cate trei sau mai multi, cu familia, cu copiii si in toate celelalte configuratii posibile.

Ca e mancarea ceva mai buna decat la alte restaurante, trattorii sau osterii italienesti, populare si informale, nu cred ca e de ajuns ca sa explice de ce se duc bucurestenii pana in camp si sa stea inghesuiti si cu tavanul in cap ca sa manance la Capricciosa, si asta de atatia si atatia ani. Insa profesorii si studentii de la Facultatea de Psihologie stiu.

Dar, oricare ar fi explicatia, se spune ca restaurantul, trattoria sau osteria Capricciosa, orice ar fi ea, e cel mai cunoscut si mai profitabil restaurant cu specific italian din Bucuresti.

Sursa foto: George Butunoiu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri