Spago e un restaurant nou, deschis in ultimele zile ale lui decembrie 2017 in casa 1 de pe Vasile Urseanu, acolo unde incepe din Henri Coanda, aproape de Piata Romana, deci. Au mai fost restaurante acolo, eu stiu vreo doua si o cafenea, inainte de Spago. A fost si un restaurant cu bucatarie thailandeza in acea casa, cred ca se prezentau ca fiind primul de acest fel din Bucuresti.

Acolo, intre Calea Victoriei si Lascar Catargiu e Bucurestiul vechi, cu istorie si poezie, unele dintre strazile cele mai frumoase ale orasului. Casa e mica, fara etaj, insa cu un subsol mare. Au doua saloane la parter, unul cu o singura masa mare, rotunda, celalalt e amenajat ca o cafenea. Surpriza de proportii a fost cu amenajarea: niste mobilier si decoruri cum nu se mai fac de zeci de ani - cel putin nu in centrul Bucurestiului. Vor avea mari probleme din cauza asta, clientii nu prea mai stau intr-o astfel de ambianta, iar daca stau, multi nu vor mai reveni, din acest simplu motiv.

Subsolul e mai acceptabil pentru consumatorii zilelor noastre, se pot face petreceri si diverse alte evenimente acolo. Au si o curte destul de mare la Spago, fata de dimensiunea casei, au amenajat o terasa, ar putea deveni atractia locului la vara.

Dupa cum arata si sonoritatea numelui, care e un cuvant din vocabulatul italian, din care provine si "spaghetti", de altfel, Spago e un restaurant cu specific italian. E bucataria italiana clasica, traditionala, felurile obisnuite de mancare. Am luat vitello tonnato, destul de bun, ceva porc cu piure de telina, asa si asa, creveti cu un sos rosu,gustosi si bine facuti, si paste foarte bune, tagliatelle cu somon si cu putin sos, atat cat trebuie, nu inecate, asa cum primesti aproape peste tot in Bucuresti.

Serviciul a fost bun la Spago, un chelner tonic, deschis, cu chf de vorba si de munca. Putini clienti, adica nu mai era nimeni in afara de noi. Preturile rezonabile, cu 200 de lei poti avea o masa buna in doi, si cu doua pahare de vin.

Spago ar putea sa fie o alegere convenabila pentru cei care locuiesc sau lucreaza in zona aceea dintre Victor Manu, Calea Victoriei, Lascar Catargiu si Piata Romana, daca se vor obisnui cu un astfel de decor. Daca nu, ar fi bine sa stie de pe acum cei de la Spago de la ce li se va trage...

Sursa foto: George Butunoiu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri