30 aprilie este zi libera de la stat, astfel ca romanii vor avea parte de o minivacanta de 1 Mai. Pentru cei care nu au facut inca planurile pentru acel weekend prelungit, iata cu cateva sugestii pentru vacanta de 1 Mai, atat in tara, cat si in strainatate.

Nici bine nu s-a incheiat vacanta de Paste, ca trebuie sa ne facem planuri pentru mini-concediul de 1 Mai. Pentru cei care nu vor sa sarbatoreasca Ziua Internationala a Muncii printre gratare, dar nici nu vor sa plece prea departe de acasa, am selectat cateva destinatii numai bune de vazut intr-o mini-vacanta.

Unde mergem in vacanta de 1 Mai

Brno, Cehia

Idei de vacanta pentru mini-concediul de 1 Mai

Foto: Pixabay

Brno este o destinatie perfecta pentru cei care nu vor sa calatoreasca prea departe de casa si care au la dispozitie doar cateva zile libere. La Brno se poate ajunge usor din Praga, Viena sau Bratislava. O calatorie pitoreasca cu trenul sau autocarul. Brno este un centru universitar, asa ca orasul este animat atat in timpul zilei, cat si pe timpul noptii. Desigur, centrul istoric al orasului este zona care atrage cei mai multi turisti, iar de acolo se poate ajunge foarte usor la toate obiectivele turistice din oras.

Ce obiective sa nu ratezi daca ajungi in Brno: Catedrala Sfintii Petru si Pavel, Turnul Vechii Primarii, Fantana Parnas, cripta Manastirii Capucinilor, impunatorul Castel Spilberk, muzeul orasului Brno, Vila Tugendhat, una dintre cele mai importante cladiri ale curentului functionalist din arhitectura secolului XX.

Bratislava, Slovacia

Idei de vacanta pentru mini-concediul de 1 Mai

Foto: Pixabay

Bratislava este capitala Slovaciei si se afla la doar 60 de kilometri de Viena. Dunarea trece chiar si inima orasului, ceea ce ii da un farmec aparte. Zona veche a orasului, cu turnurile medievale, se completeaza cu partea noua a orasului, cu cladiri moderne si parcuri intinse.

Ce sa nu ratezi daca ajungi in Bratislava: Castelul Bratislava, Muzeul National Slovac, Poarta Sfantului Mihai, Catedrala Sfantul Martin, Castelul Devin.

Citeste si: Trip Advisor: top 10 destinatii de vacanta pe care sa le vezi in 2018

Berlin, Germania

Idei de vacanta pentru mini-concediul de 1 Mai

Foto: Pixabay

Berlin este un oras numai bun de vizitat intr-un city-break. Berlin este un oras pentru toate gusturile, asa ca nu vei avea ocazia sa te plictisesti. Arta, istorie, arhitectura, sport, plimbari in natura, manacare, pe toate le vei gasi in capitala Germaniei.

Ce obiective sa vezi daca ajungi in Berlin: Zidul Berlinului, Poarta Brandenburg, Alexanderplatz, Monumentul Eroilor Morti in Europa, Muzeul Pergamon, cladirea Parlamentului.

Malaga, Spania

Idei de vacanta pentru mini-concediul de 1 Mai

Foto: Pixabay

Malaga este un oras-port in Andaluzia, sudul Spaniei, pe portiunea coastei Marii Mediterane numita Costa del Sol. Este locul in care s-a nascut Pablo Picasso. Clima blanda face ca Malaga sa fie o destinatie care poate fi vizitata tot timpului anului. Plajele superbe si vegetatia luxurianta face ca Malaga sa fie o destinatie dorita de turistii din intreaga lume. Chiar daca este un oras modern, Malaga pastreaza cladiri istorice, care dau locului un farmec aparte.

Ce sa nu ratezi daca ajungi in Malaga: Calle Marques de Larios, Plaza de la Constitutión sau Plaza Mayor, Calle de Granada, Alcazaba, Catedrala Malaga, Plaja de la Malagueta.

Vacanta de 1 Mai: destinatii din Romania

Oradea

Idei de vacanta pentru mini-concediul de 1 Mai

Foto: Pixabay

Cei care nu vor sa stea acasa in mini-vacanta de 1 Mai, dar nici nu vor sa plece din tara, pot face o vizita in Oradea. Orasul s-a dezoltat foarte mult in ultimii ani, astfel ca potentialul turistic a crescut enorm.

Ce sa nu ratezi daca ajungi in Oradea: centrul istoric, Biserica cu Luna, Turnul Primariei, Sinagoga Zion, Palatul Baroc, Cetatea Oradei, Baile Felix, Aquapark Nymphaea, Palatul Moskovits, Casa Darvas-La Roche.

Iasi

Idei de vacanta pentru mini-concediul de 1 Mai

Foto: Facebook

Iasiul este unul dintre cele mai frumoase orase din Romania. Orasul celor 7 dealuri este o destinatie in care merita sa revii de cate ori ai ocazia. Iasiul este o combinatie perfecta intre vechi si nou, care impresioneaza chiar si cei mai retincenti turisti.

Obiective turistice de vazut in Iasi: Palatul Culturii, Parcul Copou, Muzeul Memorial "Ion Creanga", Mitropolia Moldovei si Bucovinei, Gradina Botanica, Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Palatul Braunstein, Palatul Sturdza de la Cozmesti, Castelul Sturdza de la Miclauseni, Ansamblul urbanistic Palas, Biblioteca "Gheorghe Asachi" din Iasi, Podgoriile Cotnari.

Citeste si: Sapte locuri uimitoare pe care trebuie sa le vizitezi inainte sa dispara

Sursa foto: Pixabay.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri