Vacanta la plaja este cea mai buna varianta de luat in calcul pentru concediul de vara. Indiferent daca mergi cu toata familia, doar cu partenerul de viata sau, de ce nu, in gasca, cu prietenii, destinatiile cu iesire la mare sau la ocean sunt pentru toate gusturile.

Vacanta la plaja este unica in felul ei: intindere nesfarsita de apa, plaja cu nisip fin, leneveala la umbra unui palmier, scufundari, apusuri incredibile. Daca iti este dor de un concediu, dar inca nu te-ai hotarat care sa fie urmatoare destinatie de vacanta, am selectat cateva locuri pe care merita sa le vizitezi macar o data in viata.

Idei de vacanta la plaja

Algarve, Portugalia

Destinatii de vacanta la plaja

Foto: Shutterstock.com

Portugalia este una dintre destinatiile populare din Europa, iar Algarve este una dintre cele mai frumoase regiuni din Portugalia. Plajele din Alvarge sunt scaldate de soare 300 de zile pe an, insa cea mai buna perioada in care sa ajungi acolo este in septembrie, atunci cand temperaturile sunt ceva mai blande.

Mii de turisti ajung in fiecare an pe plajele incredibile din Alvarge, atrasi de nisipul fin, clima si stancile de coasta spectaculoase, care completeaza perfect peisajul. In plus, Algarve este o destinatie foarte prietenoasa cu bugetul turistilor. Atat cazarea, cat si mancarea fiind foarte accesibile.

Ce sa nu ratezi daca ajungi in Algarve: Praia da Marihna, Praia da Rocha, Praia do Ancao, Praia do Camilo, Praia dos Arrifes, Praia do Castelo.

Playa de la Concha, Spania

Destinatii de vacanta la plaja

Foto: Shutterstock.com

La Concha, una dintre cele mai cunoscute plaje din Europa, se afla in San Sebastian, un oras incantator, care este foarte popular si pentru mancarea delicioasa. La Conchia este o destinatie potrivita atat pentru familii, cat si pentru cupluri, care sunt in cautarea unor destinatii romantice. Nisipul fin, apa limpede si curata, dealurile impadurite alcatuiesc un peisaj relaxant, ideal pentru o vacanta de vara. In timpul zilei poti iesi cu barca in larg sau te poti plimba de-a lungul plajei, admirand frumusetile naturii. Iti va fi greu sa nu te indragostesti de acest loc!

Corfu, Grecia

Destinatii de vacanta la plaja

Foto: Shutterstock.com

Corfu este una dintre cele mai populare destinatii din Grecia. Este situata in partea de vest a Greciei si se poate ajunge usor si cu masina. Corfu este o alegere buna pentru cei care au buget de vacanta limitat, dar care vor sa se bucure de plaja si soare.

Daca ajungi in Corfu, fa-ti timp sa te plimbi printre casele vopsite in alb, viziteaza bisericile bizantine si plimba-te printre ruinele cetatilor venetiene si ale templelor grecesti. Rezerva-ti o zi in care sa mergi intr-un salon spa si bucura-te de experienta unei bai cu minerale si a unui masaj relaxant.

Glyfada, Dasia, Ermones, Paleokastritsa, Sidari, Kavos, Kontokali, Benitses, Halikounas, lista cu plajele de pe Insula Corfu pe care le poti vizita este generoasa. Fiecare plaja are ceva de oferit, de la piesaje pitoresti, plaje cu nisip fin, la baruri si taverne si sporturi de apa.

Citeste si: Experiente de calatorie pe care sa le traiesti pana la 30 de ani

Coasta de Azur, Franta

Destinatii de vacanta la plaja

Foto: Shutterstock.com

Coasta de Azur sau Riviera Franceza este regiunea de coasta a Frantei la Marea Ligurica si una dintre cele mai cunoscute zone de litoral din lume. In est, Coasta de Azur se continua cu Riviera Italiana prin Monaco. Cu plaje insorite, orase fermecatoare, iahturi si celebritati, Coasta de Azur tine Belle Epoque in viata.

Daca esti dintre cei care doar prefera sa stea la plaja si sa se bronzeze la soare pe un sezlong confortabil sau daca esti pasionat de inot sau vrei doar sa lenevesti la umbra unui palmier, vei descoperi cu placere posibilitatile pe care le ofera plajele de pe Riviera Franceza.

Pointe de l’Aiguille din Théoule-sur-Mer, Paloma din Saint-Jean-Cap-Ferrat, Mala din Cap-d’Ail, La Salis din Antibes si La Petite Afrique din Beaulieu-sur-Mer sunt doar cateva dintre plajele pe care te poti bucura de o vacanta de neuitat. Unele sunt linistite, cu doar cateva magazine si cafenele, in timp ce altele sunt efervescente, pline de turisti din toate colturile tarii.

Bavaro Beach, Republica Dominicana

Destinatii de vacanta la plaja

Foto: Shutterstock.com

Republica Dominicana este o tara insulara din America Centrala, situata in nordul Marii Caraibilor. Pentru turistii obisnuiti cu plajele europene, plajele din Republica Dominicana sunt o schimbare radicala de piesaj. Iar plaja Bavaro este, in mod special, o destinatie unica. Cocotierii inalti, nisipul alb si moale si apa turcoaz a oceanului te vor face sa crezi ca ai ajuns in paradis.

Daca nu esti dintre cei care vor sa leneveasca pe un hamac la umbra unui cocotier, atunci trebuie sa stii ca pe Plaja Bavaro poti face o multime de activitati: windsurfing, kayaking, snorkeling, navigare.

Cabbage Beach, Bahamas

Destinatii de vacanta la plaja

Foto: Shutterstock.com

Bahamas este o tara insulara in arhipelagul Lucayan si este formata din mai mult de 700 de insule si atoli din Oceanul Atlantic.

Fasia nesfarsita de ocean, de-a lungul plajei Cabbage, este situata pe insula Paradise Island, in Bahamas. Acestea zona este destul de cautata de turisti, insa daca vrei o plaja mai linistita, atunci va trebui sa mergi pana la One&Only Ocean Club. In acest resort si-au petrecut si isi petrec vacantele celebritati din intreaga lume.

Sunset Beach, Hawaii

Destinatii de vacanta la plaja

Foto: Shutterstock.com

Oameni din intreaga lume vin in Oahu, zona din partea de nord a insulei Hawaii, pentru a se bucura de liniste si de peisajele spectaculoase. Una dintre cele mai frumoase intinderi de nisip este Sunset Beach. In sezonul rece, atunci cand valurile sunt uriase, Sunset Beach este locul de intalnire al surferilor. Asa ca daca vrei sa ii vezi in actiune, pune-ti in bagaje si aparatul de fotografiat, pentru ca vei avea parte de un spectacol unic. Vara, apa oceanului este mai linistita, fiind o perioada numai buna pentru sporturile nautice.

Cieste si: Destinatii pentru vacanta de vara. 6 tari ieftine de vizitat in Asia

Sursa foto: Shutterstock.com / icemanphotos

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri