Grecia este una dintre destinatiile preferate de turistii care adora vacantele la plaja. Insa Grecia are mult mai multe de oferit: peisaje spectaculoase, experiente culinare, viata de noapte, istorie bogata si, nu in ultimul rand, ospitalitatea localnicilor. Din Romania, zborul spre Grecia nu dureaza mai mult de doua ore, ceea ce ii confera un avantaj in plus.

Grecia se afla in topul celor mai vizitate zece tari din Europa, fiind cunoscuta pentru plajele spectaculoase. Clima mediteraneeana atrage turistii in mod deosebit vara, atunci cand temperaturile sunt perfecte pentru plaja. Am facut o lista cu cele mai frumoase plaje din Grecia, pe care daca nu ai ajuns inca, trebuie sa le vizitezi.

Plaje in Grecia pe care sa le vizitezi in vacanta de vara

Myrtos, Kefalonia

Plaje Grecia

Foto: Shutterstock.com

Myrtos este una dintre cele mai cunoscute plaje din Grecia. Plaja Myrtos este imprejmuita de munti verzi si are o forma de semiluna. Apa, de un albastru cristalin, face din Myrtos locul ideal pentru pasionatii de snorkeling si scuba diving.

Vai, Creta

Top plaje Grecia

Foto: Shutterstock.com

Plaja Vai este cunoscuta si sub denumirea de Finikodassos (Padurea de palmieri). Plaja este situata in zona de nord-est a insulei Creta si atrage turistii datorita padurii de palmieri, cea mai mare din Europa. Nisipul galben, padurea de palmieri si apa azurie ii confera aspectul unei plaje exotice, care poate deveni destul de neincapatoare in plin sezon estival.

Citeste si: Unde mergem in vacanta de vara: Cele mai frumoase plaje din Europa

Sarakiniko, Milos

Plaje Grecia

Foto: Shutterstock.com

Una dintre cele mai fotogenice plaje din Grecia este Sarakiniko. Plaje este formata din roci vulcanice, sefluite de-a lungul timpului de apa marii si vant. Pe insula Milos se poate ajunge cu avionul sau cu feribotul din Atena. Plaja este inconjurata de dealuri verzi, pe care sunt construite celebrele case albe grecesti. Peisajul este spectaculos, insa apusul de soare te va lasa fara cuvinte.

Psili Ammos, Patmos

Top plaje Grecia

Foto: Shutterstock.com

Numele plajei inseamna "nisip fin". Pe plaja Psili Ammos se poate ajunge cu un taxi-boat din Skala. Plaja este deschisa, briza marii bate tot timpul anului, fiind un loc ideal pentru pasionatii de windsurfing. Pe plaja Psili Ammos se afla o singura taverna, unde turistii pot manca cea mai buna carne de capra.

Hovolo, Skopelos

Plaje Grecia

Foto: Shutterstock.com

Plaja Hovolo este absolut spectaculoasa. Este inconjurata de dealuri impadurite, iar stancile se opresc in apa turcoaz a marii. Daca esti dintre turistii care cauta o plaja linistita, Hovolo nu este loc potrivit. Se aglomereaza destul de tare in sezonul estival.

Grias to Pidina, Andros

Top plaje Grecia

Foto: Shutterstock.com

Plaja Grias to Pidina este locul perfect pentru turistii care vor sa se bucure de liniste si de natura salbatica. Plaja ingusta, cu nisip fin, este inconjurata, pe de o parte, de stanci inalte, iar pe de alta, de marea intinsa, de un albastru spectaculos.

Orkos, Kea

Plaje Grecia

Foto: Shutterstock.com

Orkos este una dintre plajele care se afla cel mai aproape de Atena. Plaja are aproximativ un kilometru lungime, iar nisipul este format din pietris. Peisajul este tipic celor mai multe plaje din Grecia, stanci care se spala in apa marii, marea de un albastru cristalin, dealuri inverzite. Plaja Orkos este locul ideal pentru pasionatii de windsurfing si snorkeling.

Citeste si: Destinatii de vacanta la plaja. 7 locuri pe care sa le vezi macar o data in viata

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri