Weekendurile prelungite pot fi un prilej numai bun pentru a descoperi imprejurimile Bucurestiului. Cei mai multi turisti, atunci cand vor sa fuga de aglomeratia din oras, se refugiaza in locurile deja populare de langa Bucuresti (si aglomerate), fara sa stie ca exista o multime de locuri spectaculoase, la doar o aruncatura de bat de Capitala.

Locuri incarcate de istorie, pentru cei mici, dar si pentru cei mari, peisaje spectaculoase, parcuri de aventura, dar si locuri pentru iubitorii de animale, toate se gasesc la cel mult o ora - o ora jumatate de mers cu masina, de Bucuresti. Am selectat cateva locuri de vazut in orice anotimp, in care te poti relaxa si simti bine alaturi de familie si prieteni.

Locuri de vizitat langa Bucuresti

Domeniul Stirbei

Domeniul Stirbei a devenit din ce in ce mai cunoscut bucurestenilor cu ocazia concertelor si evenimentelor care se organizeaza acolo in ultimii ani. Este un loc relaxant in care sa iti petreci un weekend impreuna cu familia sau cu prietenii. Domeniul Stirbei se afla in Buftea, la circa 30 de kilometri de Bucuresti si poate fi vizitat gratuit. Domeniul se afla intr-un parc secular, cu deschidere la Lacul Buftea.

Destinatii de weekend: locuri de vizitat langa Bucuresti

Foto: Facebook / Domeniul Stirbey

Palatul Stirbey, unul dintre obiectivele turistice, a fost construit de domnitorul Tarii Romanesti, Barbu Dimitrie Stirbey, in anul 1850, si a fost finalizat de catre fiul sau. Cladirea, stil arhitectonic Tudor, in timpuri apuse, a fost refugiul Reginei Maria si al copiilor sai.

Langa Palat se afla Capela Stirbey, serele domnesti, Turnul de apa, construit de arhitectul Anghel Saligny, padurea, Lacul Buftea si Palatul Mic.

Destinatii de weekend: locuri de vizitat langa Bucuresti

Foto: Facebook / Domeniul Stirbey

Cei care ajung la Domeniul Stirbey se pot relaxa la un picnic sau pot citi in liniste pe iarba verde. Puteti, de asemenea, sa va plimbati cu bicicleta sau cu rolele.

Targoviste

Targoviste este, din pacate, un oras prea putin pretuit (desigur, aici este, poate, si vina autoritatilor locale care nu il promoveaza suficient). Putini bucuresteni se gandesc sa isi rezerve un weekend pentru a vizita Targoviste, un oras incarcat de istorie si povesti frumoase. Iar drumul pana acolo este de putin peste o ora.

Sunt o multime de locuri de vizitat in Targoviste, insa cea mai importanta atractie turistice este Turnul Chindiei. Acesta a fost construit de Vlad Tepes, cu scopul de a pazi cetatea si ulterior cu scopul de a stoca tezaurul. Alaturi de Curtea Domneasca, din ansamblul caruia acesta face parte, Turnul este cel mai important monument istoric din oras, motiv pentru care este considerat simbolul orasului. Turnul a fost restaurat in intregime in secolul XIX de catre domnitorul Gheorghe Bibescu, care a adaugat cinci metri in inaltimea turnului, fata de inaltimea initiala a acestuia.

Destinatii de weekend: locuri de vizitat langa Bucuresti

Foto: Facebook / Targoviste

Un alt obiectiv care trebuie vizitat este Curtea Domneasca. Cladire a fost construit in 1400, de catre Mircea cel Batran, un palat domnesc. Acesta a fost restaurat pentru ultima data in 1961, cand cetatea Targoviste a intrat in circuitul turistic.

Pe site-ul Primariei din Targoviste gasiti toate obiectivele turistice pe care le puteti vedea.

Casa memoriala Ion Luca Caragiale

Si daca tot ati ajuns in Targoviste, pe drumul de intoarcere spre Bucuresti (Targoviste - Ploiesti), puteti face o oprire in satul Haimanale, unde s-a nascut dramaturgul Ion Luca Caragiale. In casa memoriala puteti vedea o colectie de scrisori, fotografii, telegrame sau afise ale comediilor sale. Tot acolo sunt expuse carti in editii rare.

Rezervatia de Zimbri de la Buscani

Tot la 1 h - 1,5 h de Bucuresti se afla un loc deosebit, mai putin cunoscut de turisti, rezervatia de zimbri de la Bucsani. Este un loc perfect pentru pasionatii de natura, dar nu numai.

Destinatii de weekend: locuri de vizitat langa Bucuresti

Foto: Facebook / Zimbraria Neagra- Bucsani

Zimbraria Neagra a fost infiintata in 1983, cu scopul adaptarii speciei in zona de campie a acestui animal, avand o suprafata destinata tarcurilor de 162 ha in Padurea Neagra intre paraurile Crivat si Neagra din zona Bucsanilor, potrivit informatiilor prezentate pe zimbrarianeagra.ro. In 1983 au fost adusi la Bucsani 18 zimbri din tara, dar si cateva exemplare din strainatate. Dupa 1995, scopul zimbrariei a fost de inmultire si transfer al zimbrilor catre celelalte rezervatii.

Initiativa refacerii in Romania a acestui fond faunistic pretios al padurilor din Muntii Carpati, ce adaposteau odinioara numeroase turme, a inceput acum 46 ani, cand la 12 noiembrie 1958, o pereche de zimbri a fost adusa din Polonia in padurea Slivut- Hateg, judetul Hunedoara.

In rezervatia Neagra sunt acum 47 de zimbri, 23 masculi, 24 femele, ce traiesc pe 162 de hectare de padure. Toate cele 47 de animale au fost botezate cu nume care incep cu "ro".

La sfarsitul anului trecut, zimbraria s-a imbogatit cu cinci noi exemplare. Nascut in iunie 1986, Rociu este cel mai varstnic zimbru. Alti zimbri poarta nume ca Rococo, Rotunda, Rogojan, Romario, Roberta chiar "Robokap".

In prezent, zimbrul european se gaseste doar in captivitate si anume in 3 rezervatii apartinand Regiei Nationale a Padurilor- Romsilva (Vanatori-Neamt, Hateg-Silvut-Bucsani).

Clubul de Echitatie Equestria

Un alt loc de vizitat langa Bucuresti (circa 20 km) este Clubul de Echitatie Equestria. Acesta se afla in satul Tancabesti, Snagov.

Destinatii de weekend: locuri de vizitat langa Bucuresti

Foto: Facebook / Equestria

Clubul de Echitaţie Equestria este un loc in care iubitorii de cai se pot plimba calare, pot lua lectii de calarie sau, pur si simplu, se pot relaxa. Clubul are 28 de cai proprii, dintre care 14 sunt cai de performanta sportiva, crescuti si antrenati pentru participare la concursuri, 12 cai sunt pentru scoala de echitatie si doi manji tineri, cu care inca nu s-a inceput antrenamentul sportiv, potrivit equestria.ro.

Padurea Pustnicu

Pentru iubitorii de natura, Padurea Pustnicu poate fi o optiune pentru un weekend relaxant, departe de aglomeratia din Bucuresti. Padurea Pustnicu se afla la doar 10-11 km de Bucuresti, pe vechiul drum spre mare.

Padurea adaposteste un mal al Lacului Pasarea, iar pe malul opus se afla Manastirea Pasarea. In Padurea Pustnicu se gaseste un complex turistic pe malul lacului, cu restaurant si terasa in aer liber, precum si un debarcader de unde se poate merge intr-o plimbare cu barca pe malul lacului.

Exista in padure locuri special amenajate pentru gratare, insa tineti cont de faptul ca, din aceasta cauza, locul poate deveni foarte aglomerat. Daca nu vreti sa stati in fumul de mici, puteti sa faceti plimbari cu bicicleta sau sa stai pe patura pe malul lacului Pasarea.

Parcul de aventura Edenland

In comuna Balotesti, la doar 20 de minute de Bucuresti, se afla cel mai mare parc e aventura din tara, Edenland. Parcul este deschis zilnic, de la ora 10:00 pana la apusul soarelui, potrivit site-ului de prezentare. Parcul este un loc nu numai pentru cei cu spirit de aventura, dar si pentru pasionatii de plimbari in natura.

Destinatii de weekend: locuri de vizitat langa Bucuresti

Foto: Facebook / Edenland Park

In Edenland se pot face o multime de activitati: vizite la ferma de animale, unde exista cateva exemplare rare de camile albe cu doua cocoase, se pot face trasee in copaci, se pot lua lectii de echitati si de escalda.

Una dintre cele mai interesante atractii ale parcului de adventura sunt casutele in copaci, in care cei care vor sa ramana peste noapte se pot caza.

Citeste si: In vizita la Castelul Banffy din Rascruci, mai putin cunoscut, dar la fel de spectaculos ca cel din Bontida

Sursa foto: Facebook / Edenland Park

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri