Miliardarul Bill Gates isi face timp sa citeasca cel putin 50 de carti pe an. El a facut o lista cu cele mai bune cinci carti pe care le recomanda ca lectura de vacanta in aceasta vara, potrivit BI.

1. “Everything happens for a reason” de Kate Bowler

Kate Bowler a fost diagnosticata cu o forma incurabila de cancer la varsta de 35 de ani. In cartea ei, “Everything happens for a reason”, Bowler reactioneaza cu umor atunci cand isi afla diagnosticul, ceea ce a avut in mod clar un efect asupra lui Gates.

5 carti recomandate de Bill Gates pentru aceasta vara

2. “Leonardo da Vinci” de Walter Isaacson

Gates a scris pe blogul sau ca Leonardo da Vinci este unul dintre cei mai fascinanti oameni. Acesta, probabil, este motivul pentru care recomanda biografia lui scrisa de Walter Isaacson.

“Isaacson a reusit cel mai bine sa impleteasca aceste fire ale vietii lui Leonardo si sa explice lucrurile care il fac exceptional. Isaacson isi continua seria de biografii reusite, dupa ce a mai scris despre Albert Einstein si Steve Jobs”, a scris Gates.

carti recomandate de Bill Gates pentru aceasta vara

3. “Origin story: a big history of everything” de David Christian

Bill Gates sustine ca “Origin story” scrisa da istoricul David Christian te va face sa apreciezi mai mult locul omenirii in univers.

Christian are, de asemenea, un curs online bazat pe cartea sa “Big history”, unde povesteste despre univers de la Big Bang pana la epoca moderna.

5 carti recomandate de Bill Gates pentru aceasta vara

4. “Factfulness” de Hans Rosling

Doctorul si statisticianul Rosling argumenteaza in cartea sa “Factfulness” ca oamenii au o viziune emotionala colectiva asupra lumii. Folosind statistici, Rosling arata modul in care lumea devine mai buna datorita ratei natalitatii, sperantei de viata si a diferentelor salariale.

Din pacate, autorul Rosling a murit anul trecut. Gates a scris pe blogul sau ca aceasta carte este “ultimul cuvant al unui om stralucit si una dintre cele mai bune carti pe care le-am citit vreodata”.

5 carti recomandate de Bill Gates pentru aceasta vara

5. “The heart” de Maylis de Kerangal

Cu toate ca, Gates spune ca citeste in mare parte carti de nonfictiune, i-a placut mult “Heart” de Maylis de Kerangal. Aceasta carte relateaza povestea unui tanar care a murit intr-un accident si parintii lui au decis sa-i doneze inima. Autorul foloseste un limbaj frumos prin care te poti conecta profund cu personajele din carte.

carti recomandate de Bill Gates pentru aceasta vara

Sursa foto: Shutterstock / LOGVINYUK YULIIA

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri